Monica Anghel, despre succes și showbizul de azi: ”Acum e o mafie strict financiară în muzică. Bani, bani, bani și atât!”

 Oana Popoiag
.
Monica Anghel carierăMonica Anghel carieră

Monica Anghel cântă de peste 30 de ani și, spre deosebire de numeroși artiști valoroși din generația anilor ’80, ’90, a trecut testul timpului. Artista ne-a povestit cu o sinceritate frapantă de ce a rămas pe val, ce părere are de artistele din generația nouă, de ce nu a mai scos hituri noi și cum îi merg concertele.

Puțini dintre artiștii celebri  în anii ’80, ’90 au rămas în atenția publicului. Ce a funcționat la tine și la alți artiști valoroși nu?

Mi-e greu să spun. Nu pot să gândesc eu pentru alții, nu pot să judec pe nimeni… Eu am rămas ancorată în realitate și pentru că am gândit lucrurile în perspectivă și nu m-am bucurat de momentul de glorie ca și când toată viața mea voi fi acolo. Asta m-a ajutat foarte mult să fiu omul care sunt astăzi. Nu mi-am pierdut capul și nu am trăit cu mândria că, vai!, cine sunt eu. Viața trebuie să fie ca și EKG-ul unui om sănătos, când sus, când jos. Dar dacă tu ai ajuns sus și te gândești că o să rămai acolo, faci cea mai mare greșeală.

Crezi că se putea face ceva pentru acești artiști și nu s-a făcut?

Da, clar se putea face. Oamenii ăștia puteau bine-mersi să rămână și ei pe lângă cei din generația nouă. Doar că există o mafie extraordinar de mare, pe care o știm cu toții. Auzeam tinerii din generația asta spunând că pe vremea lui Ceaușescu era mafie în muzică. Diferența este alta. Dacă atunci era mafie, dar erai foarte talentat, puteai să intri. Acum, dacă ești talentat, nu mai interesează pe nimeni. Acum e o mafie strict financiară: bani, bani, bani și atât! Dar pe mine nu mă interesează, eu sunt happy cu mine.

Monica Anghel carieră

Monica Anghel carieră

Cum vezi industria muzicală actuală?

Sincer, eu în mașină ascult România Muzical, iar copilul vrea Rock FM. Am încercat să ascult și radiourile comerciale: nu realizează cât de mult rău le fac celor pe care îi difuzează în exces. Ajungi să urăști și piesa, și artistul, nu vrei să mai auzi de el. Asta e reacția mea, cel puțin. Nu se poate ca în permanență să auzi aceleași și aceleași piese, ai impresia că te spală cineva pe creier. E incredibil, e inadmisibil pentru mine. N-au decât să facă ce-or vrea, dar pe mine nu poate să mă oblige nimeni să ascult.

Din generația actuală ce artiști apreciezi?

Andra, Delia, mai e și Alina Eremia. Problema Alinei este, după părerea mea… o simt că nu și-a găsit încă drumul ei. Sau cine o consiliază nu o consiliază bine. E o fată foarte talentată, dar ar trebui să aibă strict personalitatea ei, stilul ei muzical, ea acum este încă în căutare. La fel și Nicoleta Nucă, iarăși talentată. Mai e Alexandra Crișan, care nu-i atât de cunoscută, dar are o voce excepțională.

În ciuda faptului că ești activă în muzică, tot vechile tale melodii rămân reperul. De ce nu avem hituri noi de la tine?

Nici eu nu pot să zic că m-am preocupat prea tare de chestia asta. Am mai făcut niște piese noi, dar, deși le-am făcut cu o bucurie extraordinară, nu au avut succesul la care mă așteptam. Și nu neapărat din partea publicului, publicul nu a ajuns încă să le cunoască. Asta nu înseamnă,  însă, că eu trebuie să fac o tragedie din asta sau că mă deranjează. Eu nu sunt genul care zice: „Vai, generația nouă e de vină…. Așa funcționează lucrurile, ia-le cum sunt și mergi mai departe!

Cum îți merg concertele?

Nu pot nici să zic că, „vai, am concerte în fiecare zi, nici nu pot să zic că sunt prea puține.

Ai putea să te întreții exclusiv din asta?

Da. Civilizat, fără extravaganțe, da. Dar oricum nu e genul meu să am extravaganțe. Nu asta contează.

Cum era să fii vedetă în anii ’80, ’90 și cum percepi azi?

Ai spus cuvântul „vedetă? Nu mă mai jigni. De ce spun asta? Mai butonez și eu telecomanda, mă mai uit și la emisiunile de scandal. Când văd că niște domnișoare, la care nu înțelegi dintr-un material nici cu ce se ocupă, nici cine sunt ele, ajung să fie numite vedete pentru simplul motiv că s-au culcat cu un nene mai mult sau mai puțin bătrân, mai mult sau mai puțin bogat, mi se pare incredibil. Nu le judec, fiecare are motivația ei, nu știu ce probleme are, nu e treaba mea. Dar să vezi pe un post TV că astfel de persoane sunt numite „vedete, atunci noi ce sufletul meu suntem? Femei de serviciu? OK, nu am nimic cu asta, dar hai să stabilim un pic termenii, ca să știm cine-i vedeta, cine-i femeia de serviciu.
Dacă de mâine se decide în dicționar că femeia de serviciu e tanti aia care stă în banca ei civilizat, eu sunt femeie de serviciu, aia e! Se confundă lucrurile, asta e ceea ce mă obosește îngrozitor. Cred că și de asta mă țin departe, realmente nu mai vreau să mai aud, mă protejez.

Foto: VIVA!, Instagram

 

  

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton