Mihai Călin, totul despre debutul în televiziune, în urmă cu 25 de ani: "Ajunsesem să ieşim cu bodyguarzi după noi"/ EXCLUSIV

 Cica Cristina
.

Mihai Călin a debutat în televiziune în urmă cu 25 de ani, la emisiunea „Știi și câștigi”. Desigur, notorietatea câștigată l-a ajutat și în cariera de actor și ne-a povestit un moment în care s-a lăsat puțin furat de celebritate. Iată cum a fost începutul pentru vedeta din serialul „Adela”.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Acum 25 de ani, deveneai celebru la TV datorită emisiunii „Ştii şi câştigi!. Cât te-a ajutat notorietatea dobândită atunci, ulterior, în carieră?

Fără îndoială că asta te ajută! Televiziunea te face mai cunoscut. Şi actorii din generațiile vechi, dacă stai să te gândeşti, erau cunoscuți prin ceea ce făcuseră în film şi, mai ales, televiziune. Sigur că, într-o emisiune TV sau într-un serial TV, te văd sute de mii sau milioane de oameni. Evident că asta te face cunoscut şi te ajută în carieră, mai departe.

Mihai-Calin-1Mihai-Calin-1

Mihai Călin: „Am o doză destul de mare de orgoliu”

Știu că ești un tip extrem de modest, însă a fost vreun moment, poate mai pe la începuturi, când te-ai lăsat „furat de celebritate?

Nu sunt extrem de modest, e puțin cam mult, dar da, ştiu că am o doză destul de mare de orgoliu, pe care încerc să mi-o atenuez, să pun un domol acolo, dar au fost momente foarte amuzante, la început. Aici aş puncta mo- mentele în care ajunsesem, la unele evenimente, să ieşim cu bodyguarzi după noi, cam aşa era la începuturi, când nu prea erau obişnuiți oamenii cu „vedetele. Dar mi s-a părut puțin funny şi atât, mi-am dat două palme şi mi-am spus: „Da, e amuzant, dar hai să ne revenim!.

Citește și: Mihai Călin, despre rolul din serialul Adela și partenera lui, Andreea Ibacka:”S-a făcut și mai frumoasă”/ EXCLUSIV

Citește și: Andreea Ibacka, detalii din culisele serialui Adela. Cum se înțelege cu partenerul ei, Mihai Călin:”Diferența de vârstă face ca…”/ EXCLUSIV

Citește și: Adriana Iliescu a rupt legătura cu cel mai apropiat om din viața ei.Ce se întâmplă cu cea mai în vârstă mamă din lume

Citește și: Bianca Drăgușanu, prima reacție după ce a apărut în brațele lui Gabi Bădălău:„Mă simt iubită'

Mihai Călin: „Era o teamă de eşec şi convenționalism”

Ai o carte de vizită impresionantă, cu zeci de roluri în teatru și cinema,  și de aceea nu pot să nu mă întreb de ce prima ta alegere a fost… Politehnica. Nu te-ai simțit pregătit, te-a speriat concurența care exista înainte de Revoluție la IATC?

Da, sigur! Păi, în primul rând, pe vremea aceea erau 4 locuri şi 500 de candidați. Picai la facultate, te lua în armată 1 an şi 4 luni. Era o teamă, puştească, de  eşec  şi  convenționalism. Când eşti într-un liceu bun şi înveți  bine,  toată  lumea  se aşteaptă să intri la facultate, părinții, prietenii, profesorii, e un complex de convenționalism, pur şi simplu. Să pici la facultate,  când  eşti  într-un liceu bun, este un eşec, chiar şi acum.

În continuare observ că adolescenții  sunt  presați  de acest aspect, că trebuie să ai succes, când, de fapt, mulți dintre ei habar nu au ce vor să facă în viață. În loc să fie încurajați să descopere ceea ce le place să facă, ei sunt presați să intre la facultate şi realizează apoi, după un an sau doi, că nu au nicio legătură cu domeniul  ăla.  E o  pierdere  de vreme.  Dar  cam  asta  s-a întâmplat,  mi-a  fost  teamă, nici nu a fost cineva care să mă împingă, „du-te şi dă acolo. Dar de ce mi-a fost teamă nu am scăpat. Tot am picat, la Fizică, prima oară.

Apoi am intrat la Politehnica, am dat admiterea din armată, ca să scap de acolo. Nu era aşa simplu să zici „mă duc să dau la Teatru!, era concurență foarte mare! Auzisem, şi aşa se întâmpla, puțini intrau din prima, foarte puțini. De obicei, trebuia să dai de câteva ori până intrai, perspectivă care mie unul mi se părea îngrozitoare.  Să  încerc  să  dau  la facultate de 5-6 ori mi se părea groaznic.

Mihai Călin, după ce a primit premiul UNITER: „Îți gâdilă puțin orgoliul”

Acum 5 ani, ai primit Premiul UNITER pentru pentru rolul Caliban, din spectacolul „Furtuna. Cum a fost să primești o asemenea confirmare a talentului tău?

Ca orice premiu, e plăcut. Îți gâdilă puțin orgoliul, e o confirmare că ai făcut un lucru bun. Premiul, în sine, sigur că m-a bucurat, dar eu ştiam că am făcut un lucru bun. Simți când spectacolul în care eşti sau filmul în care joci iese bine, tu ştii când ai făcut un lucru bun, că l-ai făcut cu pasiune, cu preocupare. Dar de a doua zi trebuie să dai deoparte mândria asta că ai luat premiu, că nu mai contează. Dar prinzi mai multă încredere, cu siguranță, după un asemenea premiu.

CITEȘTE INTERVIUL INTEGRAL ÎN NUMĂRUL DE IANUARIE AL REVISTEI VIVA! REVISTA SE GĂSEȘTE LA PUNCTELE DE DIFUZARE A PRESEI. 

Sursa foto: PR, Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton