Prezentatorul Dan Negru vorbește despre pandemia de coronavirus, precizând că sunt mulți cei care susțin că acesta reprezintă un reset economic, al forței de muncă, dar și ecologic.
Dan Negru a fost și el afectat de coronavirus, având în vedere că filmările pentru Next Star s-au oprit momentan. Prezentatorul TV vorbește despre amprenta pe care coronavirusul o va lăsa la nivel global. Se pare că în urma pandemiei vom observa schimbări la nivel de mediu, al forței de muncă și, în special la nivel economic. De asemenea, izolarea și lipsa de comunicare ar putea duce la dereglări psihice.
Trăim în incertitudine, nu știm când se va termina episodul pe care mulți îl văd ca pe un coșmar, iar prezentatorul TV este părere ca va fi tot mai greu.
” ‘Nu știm când’ și ‘nu știm cum’ sunt singurele noutăți… Îmi place Anand Mahira, îl urmăresc pe Twitter. E un baștan indian cu multe miliarde.
Mahira zice că coronavirusul e justificarea unei resetări economice globale. Zice că cei mai mulți din cei care lucrează acum de acasă, acolo vor rămâne. După coronavirus, patronii îi vor întoarce la job pe unii, dar pe cei mulți îi vor păstra cu salarii mai mici, lucrând de acasă. E un reset al forței de muncă…
Zice că se vor închide mii de fabrici care poluau oricum, că oamenii vor circula mai puțin dacă vor lucra de acasă și că zborurile se vor reduce simțitor din cauza prețurilor care vor crește. E și un reset ecologic.
Coronavirusul e butonul de reset economic. O spun tot mai mulți! Schimbarea banilor, dispariția cashului, naționalizarea de către stat a marilor bussinesuri și apoi întărirea statului care era oricum slăbit și jigărit sunt teorii dezbătute de toate marile analize financiare mondiale. Franța a anuntat deja oficial ca va naționaliza marile companii dacă va fi nevoie… E adevarat, lume o luase razna orcium, valorile nu mai existau, banii nu mai aveau valaore, resetul era o chestiune de timp…
Dar „omul e un animal social”. A zis-o Aristotel prin anul 300 Î.HR. Lipsa de socializare deprimă, dă boli psihice.
„Arestul la domiciliu” a milioane de oameni lipsiți de socializare și închiși în casele lor doar cu gândul la șomajul in care tocmai au intrat va aduce dereglări psihice mult mai grave…
Primul restaurant din lume a aparut in 1765 si s-a numit „Boulanger”. Thomas Boys l-a pictat intr-un tablou. Restaurant vine de la la cuvantul „restaurer” adică de la menirea de a-i „restaura”, „revigora” pe cei care intrau ca să mănânce și să socializeze.
Fără nicio speranță si fără niciun orizont de așteptare , cu „nu știm când” și „nu știm cum” o sa fie tot mai greu. Oră după oră…”, a scris Dan Negru pe Facebook.
Sursa foto: Facebook