Români în Italia. Doi verișori, proprietari de brutărie, dau pâine gratis celor care nu mai au bani să-și cumpere: "N-am putut întoarce spatele Italiei"

 Cica Cristina
.

În ciuda faptului că foarte multe afaceri sunt afectate de pandemia de coronavirus, îndeosebi cele mici, doi români din Italia încearcă să-i ajute pe cei afectați cum știu mai bine. Oferă o lecție de viață tuturor prin generozitatea și solidaritatea de care dau dovadă: cei doi verișori au decis să le șteargă datoriile clienților și să ofere pâine gratis celor care nu își mai permit să-și ia.

Romani-in-Italia-1Romani-in-Italia-1

Laurențiu Moroșanu (39 de ani) și Sorin Mistreanu (42 de ani) sunt doi verișori, care au plecat din România în urmă cu 20 de ani. Locuiesc în apropiere de Roma, în localitatea Fiumicino. La momentul actual dețin o brutărie, „Dolce Pane', pe care au deschis-o în urmă cu patru ani.

Având în vedere criza prin care trece Italia, fiind cea mai afectată țară din Europa de COVID-19, cei doi români au dat dovadă de mărinimie și au decis să îi ajute pe cei neajutorați cum pot ei mai bine.

Citește și: Când se va termina pandemia de coronavirus? „Venirea verii nu va stopa răspândirea noului coronavirus, dar ar trebui să o îngrădească”

Astfel, când se termină programul, românii lasă afară zeci de pungi cu pâine, cu pizza și alte preparate, pentru cei care nu mai au bani să-și cumpere, fie pentru că și-ai pierdut locul de muncă sau pentru că au salariile blocate, fie din diverse motive. Se gândesc doar ca toți oamenii să aibă posibilitate de întreținere în această perioadă de criză.

Laurențiu a postat un filmuleț pe rețelele de socializare, prin intermediul căruia face apel la cei care au timp și bunăvoință să ducă din produse și persoanelor în vârstă, care se află izolați la domiciliu.

Laurențiu: „Trebuie să ne ajutăm, nu contează ce rasă sau ce naționalitate suntem

Pe lângă faptul că oferă pâine gratis, cei doi români au decis să șteargă și datoriile clienților.

Citește și: Propunerea ANPC pe perioada stării de urgență din cauza pandemiei de coronavirus. Protecția Consumatorilor propune plafonarea prețurilor la produsele de strictă necesitate

„Lumea ne apreciază, ne cunoaștem toți între noi, trebuie să ne ajutăm, nu contează ce rasă sau ce naționalitate suntem.', a spus Laurențiu pentru rotalianul.com.

Magazinele alimentare sunt deschise în Italia, iar cei doi români fac tot posibilul ca cetățenilor să nu le lipsească pâinea, aliment de bază. Își asumă un risc, având în vedere că acasă sunt așteptați de soție și copii, însă respectă regulile de igienă impuse cu strictețe și nu se abat de la norme: „N-am putut întoarce spatele Italiei în aceste momente grele, trebuie să fim uniți și să o ajutăm, așa cum ne-a ajutat ea pe noi atunci când ne-a fost greu.', a spus el, fiind un exemplu, deopotriva pentru italieni și români.

Sursa foto: Facebook, pixabay.com

Citește și: Medic român din Franța, despre coronavirus: „Subevaluăm în mod clar numărul de pacienți. Romania mai are 2-3 zile la dispoziție pentru a lua măsuri clare”

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton