Cum reușește Oana Cuzino să arate la impecabil la 49 de ani. Ce mănâncă și ce reguli respectă cu sfințenie / EXCLUSIV

 Cica Cristina
.

Oana Cuzino are 49 de ani, dar nu își arată deloc vârsta, lucru care nu se datorează bisturiului, ci unui stil de viață sănătos. Vedeta ne-a dezvăluit cum reușește să se mențină în formă: de la ce exerciții face pâna la ce dietă adoptă. Iată cum reușește să aibă o siluetă de invidiat!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Privindu-ți pozele de pe conturile de socializare, am impresia că mă uit la niște amintiri din liceu. Sunt convinsă că ai mai fost întrebată de o mie de ori, dar cum reușești să arăți, la 49 de ani, ca la 29?

Aleg ingrediente și alimente cât mai „curate”… să le zicem bio sau organice, cu cât mai puține pesticide, toxine și hormoni, fiindcă niciodată nu ești total în control din acest punct de vedere. Din acest motiv, pentru că știu că dieta nu îți asigură mereu aceste criterii de exigență, aleg de ani de zile, atât pentru mine, cât și pentru fiica mea, suplimente care pot să ne asigure acest confort de calitate, pentru că oricum alimentele din ziua de azi îți asigură aportul de nutrienți cu anumite limite: vorbim despre principiile de bază, proteine, lipide, glucide, fibre, minerale, un minimum de vitamine și anumite enzime.

Citește și: Corina Caragea recunoaște că a fost curtată de mulți fotbaliști:„Am știut să îi țin la o distanță profesională' Cum au încercat să o cucerească / EXCLUSIV

Spuneai că, la vârsta ta, niște intervenții estetice nu ți-ar aduce nimic în plus, dar bănuiesc că pe viitor, ai putea avea totuși în vedere niște proceduri anti-aging. S-a schimbat ceva între timp?

Nu s-a schimbat nimic, aceasta este părerea și viziunea mea, cât timp reușesc prin mișcare, controlul alimentației și stilul de viață, dar și cu suplimentele potrivite să-mi mențin o stare bună a sănătății și aspectului sunt mulțumită.

Citește și: De la ce a pornit scandalul dintre Anca Țurcașiu și fostul soț. Noi dezvăluiri despre divorț:„El i-a spus să se relaxeze o perioadă, ea i-a spus să plece să…'

Cum arată o zi din viața ta? Cât sport faci și ce mănânci ca să arăți așa? Te întreb pentru că multe doamne și domnișoare încă mai cred în mitul pastilelor de slăbit, spre exemplu, sau în dietele minune…

Merg întotdeauna pe calitate, mai puțin pe cantitate, și încerc să stabilesc o relație de congruență între efortul fizic depus în ziua respectivă și caloriile ingerate. Sport și mișcare fac de câte ori am ocazia, cu siguranță de 2-3 ori pe săptămână, fie că sunt sesiunile de pilates sau de krav maga, însă îmi place să joc padel cu prietena mea sau să înotăm, așa că jonglez cu aceste activități pentru a evita monotonia și a face din sport un prilej de distracție și de bună dispoziție. Prefer ca alimentele de origine animală să fie cât mai biologice, apropo de concentrația mărită a pesticidelor și fitochimicalelor (dublu sau chiar mai mult cocentrate în acest tip de alimente, pentru că animalele de hrănesc cu furaje îmbogățite cu pesticide diverse, nu?). Mă refer la lactate, carne, ouă, cât despre preparare, legumele, frunzele, condimentele, fructele le prefr în stare naturală sau doar înăbușite ușor. Uleiul de măsline, un must zilnic pentru mine, dar și semințele de orice fel în stare naturală. Carnea, peștele și ouăle preparate termic după indicațiile specifice, prin fierbere sau la cuptor. Mănânc rar carne, prefer ca surse de proteine ouăle, dar și peștele de dimensiuni mici, pentru că are o concentrație mult mai mică de metale grele și bisfenol. A, preferabil din apă rece, pentru că are grăsimi omega 3 de calitate, fructele de mare, dar și lactatele fermentate precum kefirul, laptele bătut, dar și murăturile, care sunt sursa perfectă de probiotice a românului, dintotdeauna.

Citește și: Fostul soț al Mariei Constantin se relansează în muzică.Ciprian Tapota Lătărețu cântă alături de părinții și de sora lui

Ai vreo dietă, un regim de viață de la care nu te abați?

Sunt adepta unei diete mediteraneene cu accente japoneze (zâmbește), cu salate, legume multe, fructe, pește crud și gătit, caracatiță și fructe de mare diverse, grăsimi sănătoase, ulei de măsline, brânzeturi, iaurturi și ocazional carne, însă cât mai slabe. Consum cu moderație cereale și făinoase, prefer quinoa, hrișcă, chia, ovăz și hrană cât mai vie, bogată în enzime și vitamine. Nu mă abat de la regimul de odihnă zilnic, dorm 7-8 ore pe noapte și am grijă să mă hidratez.

Citește și: Bianca Drăgușanu, fără extensii! Cum arată părul natural al vedetei:„Este mult prea creț pentru a-l suporta'

Oana-Cuzino-2-763×1024-1-763×1024-1Oana-Cuzino-2-763×1024-1-763×1024-1

Sursa foto: PR, Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton