Cum a ajuns Chef Radu Dumitrescu de la Masterchef din director de bancă - grădinar în Spania și apoi bucătar: „De acolo a început tot”/ EXCLUSIV

 Cica Cristina
.

Viața lui ar putea fi oricând subiect de carte sau scenariu de film – un director de bancă lasă în urmă tot și pleacă în Spania, unde se face grădinar, iar apoi bucătar. E aproape incredibil, nu-i așa? Iar acesta este doar începutul unei noi povești de succes, istorisită cu savoare și umor de către chef Radu Dumitrescu, jurat al emisiunii MasterChef (PRO TV).

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Cum a ajuns un director de bancă să renunțe la jobul său, bănuiesc bine plătit, și să pornească într-o aventură care nu-i oferea niciun fel de garanții?

Am spus mai sus, sunt un copil visător și aventurier, așa că nimic din toate astea nu îmi este străin. Plus că mă omoară banalitatea și plictisul, trebuie să fiu mereu în priză și să caut noi provocări. Iar bucătăria mi-a oferit ce banca nu a putut niciodată – altceva nou în fiecare zi.

Radu-Dumitrescu-1Radu-Dumitrescu-1

Radu Dumitrescu: „Am avut cel mai frumos job ever, cel de grădinar'

Povestește-ne, te rog, experiența ta din Spania, unde ai fost mai întâi grădinar, iar apoi ți-ai început ucenicia în bucătărie!

Păi, Spania a venit la momentul potrivit, când trebuia să vină. Acolo am început să gătesc la modul profi, acolo am avut cel mai frumos job ever, cel de grădinar. Știi cât de liber te simți când tunzi iarba din grădinile unor proprietăți absolut spectaculoase, ai muzica ta în căști, miroase a proaspăt tot și e liniște? Te simți king of the world. Spania mi-a dat impulsul de a îndrăzni să devin ceea ce sunt acum.

Citește și: Juratul Radu Dumitrescu, detalii din culisele Masterchef:”Fiecare se crede mai bun decât ceilalți și…”

Citește și: Cine este Radu Dumitrescu, jurat MasterChef.A fost director de bancă

Citește și: Dana Chera (Grecu), despre divorțul de primul soț, după 20 de ani căsnicie:„Știam, cu experiența vârstei de 40 de ani, cum…'/ EXCLUSIV

Citește și: Antonia a împlinit 33 de ani. Ce declarație emoționantă i-a făcut Alex Velea:”Mă simt norocos…”

Radu Dumitrescu: „Provocarea era imensă'

Șeful unui restaurant vegetarian cum ai ajuns? Știu că ai creat un sushi vegan care încă mai este în meniu. Asta în condițiile în care, pentru cei mai mulți români, mâncarea fără carne e aproape o… blasfemie.

Pai am pus niște poze pe un site spaniol, găteam niște mizerii, dar făceam poze frumoase, m-a sunat tipa cu restaurantul, ne-am înțeles din prima și asta a fost. Da, era restaurant vegetarian și provocarea era imensă. Nu, nu-mi plac alegerile oamenilor de a mânca doar carne sau doar legume, însă e decizia lor și o respect, dar cred foarte mult în echilibru.

Radu Dumitrescu: „Drumul e lung și greu'

Cât de lung și de dificil a fost drumul până aici și cum ai ajuns să faci din pasiunea ta un business?

Drumul e lung și greu și în continuare, dar dacă muncești mult, dacă îți vezi de treaba ta, dacă pui pasiune, totul poate fi un succes. Știu că sună a truism, dar e, efectiv, purul adevăr.

Cine te-a încurajat să continui pe acest drum? Ai avut un mentor, a fost cineva care a crezut în tine de la început?

Am fost și voi rămâne un autodidact, mă inspir de la oamenii care îmi plac, iar pe ceilalți nu-i bag în seamă, pun întrebări și aflu răspunsuri, încerc, greșesc, încerc din nou și iese cumva. Mentorul meu, dacă se poate numi așa, este Răzvan Exarhu, el mi-a dat încredere, m-a ajutat cu sfaturi, m-a învățat foarte multe lucruri și mi-a făcut onoarea de a mă lăsa să gătesc cu el în fostul lui restaurant. De acolo a început tot.

CITEȘTE INTERVIUL INTEGRAL ÎN VIVA! DE APRILIE! REVISTA SE GĂSEȘTE LA PUNCTELE DE DIFUZARE A PRESEI!

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton