Cercetător israelian care a contribuit la crearea unui vaccin împotriva COVID-19: "Sunt convins că beneficiile vor fi cu mult mai mari decât posibilele reacţii adverse". Când ar putea fi vaccinul disponibil pe piață

 Cica Cristina
.

Un vaccin împotriva noului coronavirus a fost creat de o echipă de cercetători israelieni. Acesta urmează să intre în testare în câteva săptămâni. Liderul echipei, Chen Katz, vorbește despre când ar putea să apară pe piață respectivul vaccin.

Chen-Katz-1Chen-Katz-1

O echipă de cercetători, care a lucrat timp de patru ani la un vaccin care ar putea fi adaptat pentru mai multe tipuri de virusuri, a anunțat că acesta ar putea fi adaptat inclusiv pentru coronavirus, numai că testarea s-ar putea întinde pe o perioadă de mai multe luni.

Citește și: Epidemiologul Molnar Geza ne dă vești bune:”Infecția COVID-19 nu lasă leziuni irecuperabile în timp” / Ce crede specialistul despre vaccinul anticoronavirus

Chen Katz, liderul echipei, susține că vaccinul este oral. Acesta ar putea fi administrat nu doar adulților, ci și copiilor. Odată administrat, acesta ar avea capacitatea de a transforma COVID-19 într-o „răceală foarte uşoară'.

Cercetătorul este optimist și încrezător, menționând chiar că „este convins că beneficiile vor fi cu mult mai mari decât posibilele reacţii adverse”: Tehnologia noastră se bazează pe proteine speciale, cu mecanism de auto-livrare, ce induce o apărare puternică a mucoaselor', a spus Chen Katz, în exclusivitate pentru Adevărul.

Citește și: Ministerul Apărării din China a confirmat primul vaccin împotriva noului coronavirus

Întrebat când ar să fie disponibil vaccinul împotriva coronavirusului pe piață, răspunsul său a fost: Acest lucru depinde în principal de autorităţile de reglementare şi de soluţiile pe care le vor găsi pentru testarea rapidă şi aprobarea acestui nou vaccin. Este foarte probabil ca să fie găsită o soluţie ca vaccinul să fie disponibil pe piaţă din vară, mai ales în contextul actual. Vaccinul a fost realizat mai degrabă pentru a proteja persoanele care nu au fost afectate de coronavirus'.

Sursa foto: Captura YouTube, pixabay.com

Citește și: A fost vaccinată prima persoană din lume împotriva coronavirusului.Femeia s-a oferit voluntar: „Este o șansă uriașă pentru mine”

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton