Bodo de la Proconsul, la un pas de moarte, după infarctul suferit acum 2 ani: „Eu am zis că e arsură de la stomac, puteam să mor în somn” / EXCLUSIV

 Solomon Tatiana
.

Bodo de la Proconsul a fost la un pas de moarte după ce a suferit un infarct fără să știe, acum 2 ani. S-a întâmplat în pandemie și a fost dus la spital de soția lui, unde medicii i-au montat trei stenturi. Un medic de la Spitalul Militar i-a spus că este o minune că el mai trăiește.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Bodo de la Proconsul, la un pas de moarte, după infarctul suferit acum 2 ani. Bodo de la Pronconsul a mărturisit că a fost la un pas de moarte după ce a făcut un infarct fără să știe. Dezvăluirea artistului de la trupa Proconsul a venit după ce Darius Vlad Crețan, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați rapperi din România, a murit sâmbătă noapte, în urma unui infarct, la scurt timp după un concert cu trupa Șatra Benz. 

11951749_595642600577550_5987391923884107140_n11951749_595642600577550_5987391923884107140_n

Citește și: Bodo de la Proconsul, dezvăluiri cutremurătoare despre stres și epuizare, după moartea lui Nosfe:'Eu am stat trei zile cu infarctul și n-am știut”

Citește și: Ce „pact' au făcut Bodo de la Proconsul și soția lui, înainte să se căsătorească:„Mi-a spus trei lucruri'

Citește și: Cum arată Janine, fosta soție a lui Adrian Sârbu, la 55 de ani.Trăiește de mulți ani la Paris

Citește și: Cum se înțelege Gina Pistol cu chef Cătălin Scărlătescu. Adevărul despre relația lor:„Nu știu dacă oamenii pot înțelege această iubire dintre noi, dar…' / EXCLUSIV

Bodo de la Proconsul, la un pas de moarte, după infarctul suferit acum 2 ani

Bodo de la Proconsul a făcut infarct fără să știe, iar medicii i-au spus că putea să moară. Artistul a ajuns la spital după ce a dormit două nopți acasă. Inițial, artistul a crezut că are probleme cu stomacul. Bodo este de părere că oamenii au o impresie greșită despre infarct și că pățești așa ceva doar dacă ajungi în situația să mergi la spital numai cu salvarea.

„Eu am zis că e arsură de la stomac. Oamenii au o impresie deformată despre infarct. Într-adevăr, în multe cazuri e o durere pe care nu o suporți și pleci cu ambulanța. Noi avem impresia că întotdeauna trebuie să te duci cu targa la spital, la infarct. Dar la mine, am zis că a fost o arsură în capul pieptului unde e inima, în centru, orientată pe partea stângă.

M-am întrebat dacă e de la plămâni pentru că băusem o cană de apă rece. Dar așa repede să mă ia? Am zis iar că ar fi de la stomac și a doua zi m-a luat o senzație de slăbiciune. Pentru că eu m-am apucat să fac treabă în curte cu mașina de tuns iarba. Am gătit, Am chemat-o la masă pe Loredana și pe copii. Și apoi m-am pus în pat să mă odihnesc. Nu puteam să stau nici pe stânga, nici pe dreapta', ne-a spus Bodo de la Proconsul, în exclusivitate.

Bodo nu a crezut că a făcut infarct

Nu te-ai gândit să mergi la medic?

Am sunat un profesor doctor de la Spitalul Militar din București. Și l-am rugat să mă programeze pentru analize. Noi eram atunci în roșu, în pandemie. După ce i-am spus simptomele, medicul mi-a spus 'Vino repede, că ai infarct'. Și nu am crezut nici atunci. „E, infarct…'. Pentru că eu asociam treaba cu ambulanțe, că nu aș fi putut să mă ridic din pat dacă aveam infarct. I-am spus că nu vin, că merg a doua zi dimineață. Și am mai stat o noapte acasă.

Dimineața m-am trezit. Nevastă-mea a tras de mine să mă trezesc să mergem repede la spital la analize. Eu am bombănit-o că nu mă lăsa să beau cafeaua. Și ea mi-a spus că nu pot bea cafea, pentru că mergem la analize. 'Lasă-mă să îmi beau cafeaua, te rog din toată inima', i-am spus. Nu m-a lăsat. M-am urcat în mașină și a condus ea până la km 60 unde eu nu am mai putut și am zis: „Trage pe dreapta. Eu nu mai pot, merg să îmi iau cafea și țigări'. A oprit că nu a avut ce face cu nebunul. Mi-am băut cafeaua și i-am zis: „Gata, sunt operabil. Du-mă unde vrei'.

Am ajuns la spital, fericit ca o floricică. Am intrat la UPU la MIlitar, mi-au făcut analizele și mi-au dat pijamaua și 'haideți la sala de operații pentru investigații. Dacă aveți ceva, intervenim pe loc. Dacă nu, plecați acasă'. Ei văzuseră că am făcut infarct, dar nu mi-au spus pe loc, probabil să nu mă panichez.

Ce i-au spus medicii: „E o mare minune că mai trăiți'

Și voiau să te opereze…

Am venit cu coronarografie. Ești perfect conștient că îți face doar o anestezie în mâna dreaptă, ca să-ți poată băga un cateter, să intre cu camera pe arteră. Și medicul a cerut: 'Dați-mi un stent de cutare, un stent de cutare și…'. Am întrebat pentru ce sunt stenturile și medicul care mă opera mi-a spus că am un infarct mai vechi de 24 de ore. 'E mare minune că mai trăiți și trebuie să intervenim cu stenturile acestea ca să desfundăm vasul acesta, care e blocat'.

Mi-a spus că puteam să mor în somn, pentru că tipurile acestea de infarct sunt extrem de periculoase. Ori eu am dormit două nopți acasă după infarct, fără să știu ce am. Nu am avut nicio problemă mare, nicio durere majoră. Am mai stat 7 zile în spital. Așa au vrut ei, medicii, să se asigure că sunt bine.

Tratament mai iei?

De doi ani și jumătate iau medicație în fiecare dimineață și seara și sunt foarte bine. Îmi desfășor activitatea absolut normal. De câte ori am fost la controale și merg o dată la șase luni, medicul mi-a spus că funcționează 100% normal partea inimii care a fost afectată de infarct.

De la ce crede că a făcut infarctul

Îți dai seama că a fost o cumpănă și te-a iubit Dumnezeu?

Eu înțeleg mult mai bine decât mulți alții ce mi s-a întâmplat, că a fost doar bunătatea lui Dumnezeu și că mai are un plan cu mine în continuare. Mai am de făcut câte ceva aici pe pământ. Și sincer, nu că vreau să dea bine, dar vreau să văd unde mă trimite și ce mai am de făcut. Am învățat foarte multe din treaba asta. A învățat că trebuie să ajut fără să aștept recompensă din nicio zonă. Deci, trebuie să ajuți necondiționat. Atât timp cât ai ce să pui pe masă și familia ta e bine, poți să ajuți și pe alții lejer, fără să te gândești dacă acea persoană ți-a făcut sau nu vreodată un favor. Nu are nicio legătură. Dacă poți să ajuți, ajuți.

De la ce crezi că ai făcut infarctul?

De la fumat, mâncat aiurea, o grămadă de cauze care duc la infarct. Pisibile malformații din naștere, vase înfundate care au funcționat bine până la o vârstă. De exemplu mie, după cele trei stenturi. Peste o săptămână-două m-au chemat să îmi mai pună un stent. Al patrulea. Exista o altă zonă în care nu au putut interveni, atunci când au făcut pe prima intervenție, în care trebuiau să mai pună un stent. Dar, pentru că am luat medicație și ea a funcționat foarte bine, opturația pe care au văzut-o de 80 %, acolo unde trebuiau să îmi pună stentul, se diminuaze la 50%. 'Dacă a funcționat așa, nu are rost să îți mai punem stent.

Foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton