Aurora Cornu a murit. Prima soție a lui Marin Preda era bolnavă de COVID-19

 Mirea Roxana
.

Scriitoarea Aurora Cornu a murit la vârsta de 89 de ani. Prima soție a lui Marin Preda a fost răpusă de COVID 19. A fost internată în spitalul Broca din Paris. De asemenea, Aurora Cornu suferea și de alte boli.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Prima soție a scriitorului Marin Preda a murit. Aceasta a fost confirmată cu COVID-19 și internată la spitalul Broca din Paris. Medicii au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a-i salva viața scriitoarei, însă aceasta s-a stins în data de 14 martie. Aurora Cornu urma să împlinească 90 de ani în decembrie anul acesta.

În ultimii ani, Aurora Cornu a locuit la Paris și în New York, potrivit spynews.ro. .

67531594_1060248960837465_7659664290802040832_o67531594_1060248960837465_7659664290802040832_o

Raluca Preplicean a scris câteva cuvinte pe Facebook în memoria Aurorei Cornu, prima soție a lui Marin Preda.

O veste năpraznică pe care am primit o in aceasta noapte s-a stins intr-un spital din Paris Aurora Cornu, om de litere, poeta, fosta soție a scriitorului Marin Preda, dar si cea care a ctitorit manastirea de la Cornu și pe care am avut privilegiul să o cunosc. Ultimele cuvinte pe care mi le a adresat și pe care le adresa tuturor celor care îi calcau pragul in ultima vreme sunt singurele care conteaza: je vous aime însoțite de un zâmbet larg. Dumnezeu sa o odihnească!, a scris Raluca Prelipcean.

Aurora Cornu: „Moromeţii vi i-am dat eu'

Primul soț al Aurorei Cornu a fost Marin Preda, cel care a dat viață romanelor „Moromeții' și „Cel mai iubit dintre pământeni'. Cei doi au trăit o frumoasă poveste de dragoste, dar care nu a durat foarte mult timp. Aurora Cornu și Marin Prada au fost căsătoriți între 1955-1959.

Chiar dacă nu a fost să dureze o viață, Aurora Cornu a fost ca o muză pentru renumitul scriitor. Ea l-a convins pe Marin Preda să publice „Moromeții' după ce a găsit manuscrisul într-un sertar.

Citește și: Gina Pistol a ajuns acasă cu fetița. Smiley, declarații emoționante despre prima noapte în trei:'Este minunată'

Citește și: Cine este Deea Constantinescu de la Mireasa sezon 3.Vrea un bărbat care să câștige mai mult decât ea

Citește și: Cine este Liviu Olteanu de la Mireasa sezon 3.Vrea să devină preot

Citește și: Romina din echipa Războinicilor a fost eliminată de la Survivor România:'Așa a decis Andrei'

Dumnezeu ni l-a dat pe Marin Preda, dar „Moromeţii vi i-am dat eu. Eu i-am descoperit manuscrisul cu copilăria lui în sertar, pe care nu voia să-l publice. El băgase deja personaje în alte scrieri, pe Adam Fântână, Mărioara Fântână. După ce el a publicat „Moromeţii eu l-am lăsat pe Marin', spunea Aurora Cornu.

În timp ce locuia în Franța, Aurora Cornu s-a căsătorit cu Aurel Cornea, un inginer de sunet de televiziune român născut în Franța.

Povestea de iubire dintre Marin Preda și Aurora Cornu

Marin Preda și Aurora Cornu s-au cunoscut în 1952, pe când el avea 30 de ani, iar ea 20. S-au văzut pentru prima dată în cantina Uniunii Scriitorilor: s-au ironizat reciproc, apoi s-au ignorat.

Ulterior, în 1954, s-au reîntâlnit în Eforie Sud  într-o vilă a Uniunii Scriitorilor. Din greșeală, Aurora Cornu a primit camera care îi fusese repartizată lui Marin Preda. Prozatorul a vrut să-i cedeze camera, însă Aurora nu a fost de acord. Și-a luat lucrurile și a plecat.

A doua zi, s-au reîntâlnit pe plajă, iar de atunci au petrecut tot mai mult timp împreună. Ba chiar prima cerere neoficială în căsătorie, avea să apară chiar a doua zi.

Totul s-a întâmplat în felul următor. Marin Preda a rugat-o pe Aurora Cornu să îi cumpere o limonadă. Aceasta a acceptat și în glumă i-a spus: „Uite așa se compromite o femeie'.

Marin Preda nu a stat prea mult pe gânduri și i-a răspuns:

Dacă te-am compromis, te iau de nevastă'.

Oficial, cei doi aveau să se căsătorească în primăvara anului 1955.

Sursa Foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton