Andrei Ungureanu a câștigat finala iUmor 2020. Trauma din copilărie care i-a declanșat sindromul Tourette

 Stamen Diana
.

Andrei Ungureanu a câștigat finala iUmor 2020, însă puțini știu despre trauma din copilărie care i-a declanșat sindromul Tourette. Pentru marele premiu de 20.000 de euro s-au luptat 13 concurenți în marea finală de la Antena 1.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Sezonul cu numărul 9 de la iUmor a ajuns la final și s-a aflat cine a câștigat marele premiu de 20.000 de euro. Andrei Ungureanu, tânărul din Miercurea Ciuc cu sindromul Tourette, a fost cel care a câștigat simpatia publicului și l-au votat masiv în marea finală a show-ului de la Antena 1.

Andrei Ungureanu a câștigat iUmor (2)Andrei Ungureanu a câștigat iUmor (2)

Lupta pentru marele premiu s-a dat între cei 11 concurenți: Andrei Ungureanu (Omul cu Tourette), Giorgiana Lupu, Biba Struja, Ștefan Nistor, Mădălin Ghioc, Cristi Manolescu, Alin Georgescu, Gabriela Porumbacu, Mihai Tasici, Petre Dănuț Irinel și Jasmina Negrea. Acestora li s-au adăugat doi semifinaliști: Elena Voineag și Fachirul din Periș. „Este cea mai interesantă finală de iUmor! Avem 13 concurenți, toată lumea merită să câștige, generozitatea este singurul atribut în această seară! Vreau ca toți concurenții să plece de aici fericiți, cu dorința de a se reîntoarce', a spus Cheloo.

Andrei Ungureanu a vorbit în textul său, autoironic despre povestea vieții sale, fiindcă tânărului din Miercurea Ciuc nu-i este deloc ușor să se adapteze în societate. 'Am început să fac TikTok de un timp și mă filmez pentru a le arăta și altora ce înseamnă să trăiești cu acest sindrom. Cumva este o parte din mine acum, Tourette e atunci când corpul meu se mișcă involuntar, scoate sunete involuntar și vă înjură involuntar', le-a explicat Andrei Ungureanu celor trei jurați.

Citește și: De ce nu a venit Florin Salam la X Factor să cânte alături de nepotul său, Adrian Petrache

Citește și: Cristina Șișcanu, acuzații grave la adresa lui Cătălin Botezatu și Maurice Munteanu, la Bravo, ai stil!:„Ați stat în spatele ținutelor…'

Citește și: Cine este câștigătorul iUmor 2020, sezonul 9: 'Ne-a spus Iasmina, pe un live pe TikTok, că o să câștige…'

Citește și: Irinel Columbeanu a făcut haz de necaz de sărăcia lui, la iUmor: „La viața mea am dat pe o șampanie cât dau acum chiria pe un an”

Andrei Ungureanu, câștigătorul iUmor suferă de sindromul Tourette

Tânărul a povestit că o dramă din copilărie a fost cea care i-a declanșat acest sindrom. Andrei Ungureanu a câștigat iUmor 2020 și este bucuros de reușita sa. „Mi s-a declanşat şi pentru că mama a plecat din ţară, dar şi după o sperietură pe care am tras-o din cauza unui prieten. Există un moment declanşator, povestește Andrei, într-un interviu pentru Adevarul.ro.

Boala de care suferă câștigătorul iUmor sezonul 9 se poate transmite genetic. „Dacă eu aş avea un copil, există un risc de 50% să aibă şi el acest sindrom. Părinţii mei n-au avut, iar asta e ciudat. Mama îşi mişcă piciorul des, dar nu cred că e Tourette. Nici nu ştiu rude mai îndepărtate care să fi avut. Asta e ciudat la mine.

Primele semne ale bolii s-au declanșat cu un 'Hă-hă!', tic verbal pe care îl are și în prezent. „Părinţii au descoperit că am ceva. Am început să mă strâmb foarte des, să mişc din umeri, să fac gălăgie. Mie nu mi se părea ceva ieşit din comun. Nu m-a speriat, îşi aminteşte tânărul.

Familia l-a dus la medic, însă nimeni nu a descoperit ce are, așa că tânărul a căutat informații și și-a dat seama că suferă de sindromul Tourette. „Înainte de a merge la medic, eu deja ştiam că am Tourette. M-am documentat. Prin 2010, am avut o criză de distonie acută (n.r. – dereglare funcţională a sistemului nervos vegetativ). Atunci am fost la spital în Italia, unde mi-au făcut rezonanţă magnetică – pentru asta m-au anesteziat, pentru că eu nu puteam să stau nemişcat. Şi s-a confirmat oficial că am sindromul Tourette. După 12 ani!, a declarat Andrei Ungureanu, câștigătorul iUmor 2020.

FOTO: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton