Actrița Draga Olteanu Matei a murit pe patul de spital. Avea 87 de ani

 Cica Cristina
.

Actrița Draga Olteanu Matei, internată săptămâna trecută în stare gravă la spital, a murit la 87 de ani.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Actrița Draga Olteanu Matei a murit în noaptea de marți spre miercuri pe patul de spital.

„Deşi echipa medicală din Spitalul ‘Sf Spiridon’ a făcut toate eforturile să o trateze, pacienta a decedat în această noapte (marţi spre miercuri n.r.), la ora 2,11”, a anunțat dr. Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sf Spiridon” din Iaşi.

Starea de sănătate a actriței Draga Olteanu Matei era fragilă

Încă de luni, starea de sănătatea a marei actrițe era 'foarte fragilă”.

„Se află în continuare în terapie intensivă cu suport respirator şi hemodinamic. Este o pacientă extrem de fragilă, de 87 de ani, care necesită în continuare menţinerea funcţiilor vitale. Are o patologie complexă cardiacă suprapusă cu o urgenţă gastrointestinală, cu patologie endocrină, o patologie cronică de foarte mulţi ani care acum s-a acutizat prin pierderea masivă de sânge. De aceea, cu suport ventilator, cu suport hemodinamic, cu o îngrijire şi o monitorizare atentă starea dumneaei foarte fragilă se poate schimba de la minut la minut”, spunea dr. Diana Cimpoeşu.

Draga Olteanu Matei, internată de urgență cu hemoragie digestivă

Actrița Draga Olteanu Matei a fost internată de urgență la spital la finalul săptămânii trecute, având o hemoragie digestivă superioară.

‘Pacienta este în stare critică. Este în şoc hemoragic. A suferit o hemoragie digestivă superioară. Este sedată, internată în ATI pentru Gastroenterologie’, a declarat la acel moment medicul Diana Cimpoeşu.

Citește și: Cum se mai simte Draga Olteanu Matei, după 4 zile de comă indusă:”Recunoaşte persoanele, dar nu poate vorbi”

Citește și: Cum se simte acum Draga Olteanu Matei, internată de urgență cu hemoragie digestivă.Actrița a ieșit din comă

Citește și: Cum s-a apropiat Daniel Buzdugan de Dumnezeu:„Sunt un atotpăcătos'. Ce rugăciune spune cel mai des / EXCLUSIV

Citește și: Soția medicului-erou Cătălin Denciu, de la ATI Piatra Neamț:„Avem nevoie de un soţ, de un tată, nu de un erou!' Femeia a interzis autorităților să mai vorbească despre el

Starea actriței Draga Olteanu Matei se îmbunătățise

Draga Olteanu Matei a fost transferată de la Spitalul Județean din Piatra Neamț, la Terapie Intensivă. Între timp, starea actriței s-a îmbunătățit: era conștientă și a reușit să comunice cu medicii.

„Doamna a ajuns transferată de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ pentru o hemoragie digestivă superioară. A fost evaluată în Urgenţă. S-a început transfuzia de sânge fiind vorba de o hemoragie importantă. Este internată în acest moment în ATI. Este conştientă. Comunică cu echipa medicală.

S-au început manevrele diagnostice şi terapeutice şi sperăm ca evoluţia să fie una favorabilă. Doamna are şi altă patologie. Are afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni endocrine care bineînţeles trebuie evaluate şi tratate în continuare’, a mai transmis Diana Cimpoieşu.  

Draga Olteanu Matei, transferată de la Piatra Neamț

Draga-Olteanu-Matei-1-1Draga-Olteanu-Matei-1-1

Draga Olteanu Matei a fost inițial internată la secția de ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ, locul unde a izbucnit incendiul în care și-au pierdut viața zece persoane, alte șapte fiind în stare critică.

Draga Olteanu Matei a murit în noatea de marți spre miercuri, dar s-ar fi putut număra printre victime, dacă nu ar fi fost transferată cu o zi înainte la Spitalul ‘Sfântul Spiridon’ din Iaşi.

Cine a fost Draga Olteanu Matei

Draga Olteanu Matei a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” în anul 1956, iar în același an a debutat deja în piesa „Ziariștii” de Alexandru Mirodan

Draga Olteanu Matei fost coana Chirița, Varvara și a făcut un cuplu memorabil cu regretatul Amza Pellea jucând-o pe Veta, soția lui Nea Marin, în show-uri TV și în filmul artistic „Nea Marin miliardar’. În 50 de ani de carieră, Draga Olteanu Matei a cucerit publicul cu roluri în peste 90 de filme, 100 de producţii de televiziune şi 50 de piese de teatru.

Sursa foto: Facebook, TVR, Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton