A murit Prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta. Avea 99 de ani

 Cica Cristina
.

Doliu la Casa Regală! Prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta, a murit la 99 de ani. Anunțul a fost făcut chiar de Casa Regală.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Prințul Philip a murit la 99 de ani. Anunțul a fost făcut de Casa Regală. Soțul Reginei Elisabeta s-a stins din viață la Castelul Windsor.

„Cu durere profundă, Majestatea Sa Regina a anunțat moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală, Prințul Philip, Duce de Edinburgh. Alteța Sa Regală a murit în pace în această dimineață la Castelul Windsor.

Familia Regală se alătură oamenilor din întreaga lume care deplâng dispariţia sa', potrivit declarației Palatului Buckingham.

FWROFWRO

Prințul Philip a murit la 99 de ani

Soțul Reginei Elisabeta, a stat internat o lună în spital, după ce s-a confruntat cu o infecţie, iar apoi a avut o intervenție cardiacă. La mijlocul lunii februarie, prințul consort a fost internat într-un spital privat din Londra, King Edward VII.

De asemenea, Prințul a mai stat și în iarna anlui 2019 internat timp de patru zile, când a fost ţinut sub supraveghere pentru tratamentul unei afecţiuni mai vechi. A fost externat chiar de Crăciun și a petrecut sărbătorile alături de regină.

Citește și: Prințul Filip, soțul suveranei Marii Britanii, se retrage din activitate după zeci de ani de gafe monumentale

Citește și: Cum se înțelege Iuliana Marciuc cu fiul ei adolescent și cu fiica lui Adrian Enache:„Cu Diana am o relație…'/ EXCLUSIV

Citește și: Ce cadou costisitor i-a pregătit Meghan Markle fiicei sale, înainte de naștere:„L-am gravat'

Prințul Philip, operat de urgență pe cord, la 99 de ani

Prințul Philip a fost operat recent pe cord, după ce, la jumătatea lunii februarie a fost internat în Spitalul St. Bartholomew, acuzând probleme de sănătate. Soțul Reginei Elisabeta a II-a a fost supus unei proceduri chirurgicale pe cord, deși avea 99 de ani.

„Ducele de Edinburgh a suferit ieri o procedură de succes pentru o afecțiune cardiacă preexistentă la Spitalul St Bartholomew. Alteța Sa Regală va rămâne în spital pentru tratament, odihnă și recuperare pentru câteva zile’, a anunțat la acel moment Palatul Buckingham.

Prințul consort a fost internat inițial în Spitalul King Edward VII din Londra pe 16 februarie, ca măsură de precauție, deoarece nu se simțea bine. Apoi a fost mutat în spitalul londonez St. Bartholomew pentru a-și continua tratamentul unei infecții și observarea unei boli de inimă preexistente, a anunțat Palatul de la Buckingham, conform BBC.

Prințul Philip, cel mai vârstnic consort al unui monarh

Prințul Phillip s-a retras din viața publică în urmă cu trei ani. De atunci, doar a mai însoțit-o pe Regina Elisabeta la câteva evenimente oficiale. El nu a mai fost văzut în public din luna decembrie a anului 2019, după ce a petrecut patru nopți în spital, pentru observare și tratament’, din pricina unei afecțiuni preexistente’, se arăta la momentul respectiv în anunțul Casei Regale britanice.

În anul 1947, și-a anunțat logodna cu Regina Elisabeta și s-au căsătorit după câteva luni la Westminster Abbey.  El a fost nevoit să renunțe la titlul de prințul Greciei și al Danemarcei, a luat numele de familie al bunicilor materni, Mountbatten, primind titluri precum duce de Edinburgh, conte de Merioneth și baron de Greenewich după căsătoria cu Regina Elisabeta.

În 1957, Regina l-a numit prinț al Marii Britanii. Despre soțul ei, Majestatea Sa spune că a reprezentat întotdeauna „ancora ei într-o lume agitată'.

Sursa foto: Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton