6 cauze ale căderii părului

.

În mod normal pierdem 100-150 de fire de păr pe zi. Însă anumiți factori contribuie la căderea semnificativă a părului. Uite care sunt aceștia și ce poți remedia.

Cu genetica nu te poți lupta! Dacă ai în familie persoane cu păr subțire, scalp sensibil, cărora le cade părul, nu te mira foarte tare că gena respectivă a ajuns și la tine…

Cu stresul însă chiar poți câștiga războiul. Da, da, și stresul este una dintre cauzele ce contribuie la căderea părului.

Așa că fă o prioritizare a lucrurilor din viața ta, învață tehnici de respirație, meditează și elimină pe cât posibil ce e toxic – de la comportamente, la oameni.

Periat excesiv, folosirea plăcii sau a ondulatorului  în exces, uscarea cu feonul fără să utilizezi un produs cu protecție termică, colorările dese și agresive… Sună cunoscut?

Citește și:

Dietele drastice îți strică părul!

6 reguli de îngrijire a părului creț

Toate aceste procese de styling pe care le realizăm în mod frecvent afectează sănătatea firului de păr, iar dacă ai un blond foarte deschis sau chiar argintiu precum Kim Kardashian, și te vopsești la 3-4 săptămâni, nici nu e de mirare că mai ai jumătate de păr.

Oferă-i părului repaus. Usucă-l natural, aplică-i un tratament leave-in, o spumă și uită vreo 2 săptămâni de placă.

De asemenea e șic să ai rădăcinile închise și restul părului blond. Lasă-l să-și revină câteva luni și apoi reiei colorările de la rădăcină.

O vizită la medic nu strică, mai ales la endocrinologie. Hormonii reglează funcţiile organismului şi creşterea părului, astfel încât îi influențează și căderea.

Tot cu medicul discută și despre tratamentul medicamentos. Anumite medicamente pot duce la schimbări la nivelul scalpului și părului, respectiv la creșterea sau pierderea în exces a părului, schimbarea texturii sale.

Așa cum observi în fiecară vară și iarnă, clima, poluarea au un impact serios asupra părului și scalpului. Toate substanțele din piscină sunt toxice pentru păr, care nu e prieten nici cu apa mării ce-l usucă semnificativ.

Vezi cateva tratamente naturale pentru cresterea parului!

Foto: Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton