Lâna merinos – întoarcerea la stilul bunicii sau cum să actualizezi un concept cu tradiție (P)

 Alina Dan
.

În ultima vreme auzim tot mai des despre lâna merinos și tot felul de articole vestimentare realizate din acest tip de material. În timp ce avantajele purtării acestora și tot felul de beneficii  sunt aduse la cunoștință, unii nu înțeleg de ce tocmai lâna merinos este câștigătoarea într-un top al materialelor de calitate.

Există o diferență majoră între lână și lână merinos, acest soi fiind de clasă superioară, provenind de la o rasă pe măsură. Este o lână specială înzestrată de la natură cu o rezistență sporită, chiar și la apă, fiind un bun izolant natural totodată. Dar desigur, nu în această manieră te vei bucura de tot ce înseamnă avantajele acestui material. Trecută prin etape de procesare, moderne, folosind tot felul de tehnici, lâna merinos devine un material fin, moale, plăcut și călduros.

Lâna merinos și cum se definește aceasta

Când spui lână îți amintești de bunici, de materialul de care bunicii se foloseau pentru a crea cu iscusință tot felul de produse, articole vestimentare practice. Dar la ora actuală acest concept este departe de lâna merinos. Asta pentru că prin textura sa, în primul rând impune un confort sporit, iar mai apoi, prin seria lungă de beneficii, aduce completări ale acestui avantaj. În plus, stilul adoptat de cei care produc articole vestimentare și nu numai, din lână merinos, este în măsură să demonstreze că noi trenduri iau locul în topul preferințelor.

Așadar, descoperim lâna merinos ca fiind:

O fibră delicată. Este recunoscută ca fiind una dintre cele mai fine din lume. Întocmai pentru a nu da mâncărimi, aceasta trebuie să fie mai subțire. Lâna merinos este moale și plăcută la atingere și purtare, având între o treime și o zecime din grosimea unui fir de păr uman. Tocmai de aceea poate fi purtată chiar și direct pe piele, fără să creeze disconfort, iar dacă vorbim de încălțăminte din lâna merinos aceasta poate fi purtată fără șosete.

Călduroasă. Lâna merinos este recunoscută ca fiind un bun izolant. Însă, în egală măsură menține un control al temperaturilor. Astfel că indiferent de sezon, lâna merinos se pretează a fi purtată cu succes. Spre deosebire de fibre sintetice spre exemplu, lâna de acest gen manifestă un control al umidității, nu dezvolta miros neplacut, permite aerului sa circule.

Studiile arată că și din punct de vedere al protecției UV lâna merinos este avantajoasă, mai mult decât ar face-o alte tipuri de materiale naturale, precum bumbacul.

Așadar, călduroasă dar și răcoroasă, fină și plăcută, lâna merinos se bucură de proprietăți multiple. Și lista poate continua. Branduri celebre deja se folosesc de lâna merinos drept materie primă pentru a crea diverse produse. Spre exemplu, www.giessweinromania.ro a lansat și în România linia de articole de genul căciulilor, pantofilor de casă, precum și poșetelor. Inventivitatea nu se oprește aici, astfel că descoperim Merino Runners, sneakersi pentru bărbați și femei de asemenea.

Lâna merinos este ușor de întreținut. Un alt avantaj al acestui material se referă și la ușurința cu care se întreține, se spală și se folosește. Conform indicațiilor oferite de producători, cel puțin în cazul produselor de la Giesswein, întreținerea înseamnă spălarea la programul dedicat lânii, în medie 30 sau 40 de grade maximum. Nu cere un tratament special.

Eco friendly – pentru cei preocupați de acest aspect, iată că lâna merinos îndeplinește cu succes și necesitatea de a ține cont de sănătatea purtătorului, fără să afecteze mediul. Este o fibră naturală, un produs ecologic.

Sună ca și când ne-am întoarce la baza unor concepte rudimentare. Lâna merinos vine să demonstreze că nimic nu se compară cu resursele de la natură. Însă acolo unde tehnica modernă este folosită, sunt sporite atat avantajele, cât și confortul. Iată cum Giesswein reușește să pună lâna merinos pe primul loc, ca singura sursa pentru crearea de produse; acestea îndeplinesc scopul practic, sunt o lecție de stil și o alegere optimă din toate punctele de vedere.

Nu par să fie semne de comparație și posibilități de egalare ale avantajelor oferite de lâna merinos. De aceea este atât de bine cotată pe piață, pentru că merită și pentru că va continua să își demonstreze calitățile și în timp, pe parcursul purtării.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton