7 tendințe despre care trebuie să afli dacă redecorezi anul acesta

 Alina Dan
.

Dacă reamenajarea locuinței intră în planurile de anul acesta, ai ales momentul potrivit: 2018 are tolba plină cu idei bune.

Chiar dacă nu ești genul care să își decoreze casa după cum dictează moda, tot trebuie să afli despre câteva noutăți. Dacă 2017 a fost anul plantelor tropicale, al suprafețelor nefinisate și al hărților agățate pe perete, 2018 este despre și mai mult verde, imprimeuri florale și materiale naturale. Și asta nu e tot: iată care sunt cele mai interesante tendințe ale anului.

Culorile anului: albastru indigo, auriu și tonuri pastelate

Culorile vesele ale înghețatei sunt în centrul atenției, anul acesta. Le vom regăsi pe scaune, uși, lămpi și pereți, însă dacă nu-ți sunt pe plac, ai de unde alege: albastrul indigo este propunerea decoratorilor pentru accesorii, în timp ce auriul va îmbrăca oglinzile și lămpile.

Sursa foto: Shutterstock.com

Draperii cu imprimeuri florale supradimensionate

De fapt, florile nu vor sta doar la fereastră. Aceleași imprimeuri florale îndrăznețe vor fi văzute îmbrăcând fotoliile și canapelele, nu doar perdelele.

Mobilier masiv în bucătărie

Bucătăriile capătă greutate: a trecut vremea amenajărilor în alb, a mobilierului ușor și a rafturilor improvizate. Începând cu anul acesta, se poartă piesele de mobilier solide, în nuanțe de gri, albastru și crem.

Sursa foto: Shutterstock.com

Accesorii aurii în baie

Aici este simplu: tot ce ai de făcut este să înlocuiești rama oglinzii și abajurul lămpii din baie cu unele noi, neapărat aurii. Dacă plănuiești, însă, să aduci și alte modificări acestui spațiu, găsești aici câteva reguli in amenajarea baii.

Case botanice

Nu este nimic nou în a îngriji o grădină, doar că de data aceasta, grădina se află la interior. În ghivece, sub forma pereților vegetali sau în diverse alte tipuri de aranjamente, plantele invadează tot mai mult spațiul din locuință, o tendință care nu va dispărea prea curând.

Sursa foto: Shutterstock.com

Tapet cu model geometric

Figurile geometrice pe care le-am tot văzut anul trecut pe covoare și carpete au ajuns acum pe pereți. Tapetul este plin de linii și cercuri, dar se poartă la fel de mult și fotografia urbană, transformată în wallpaper.

Piatră decorativă verde

Decorațiunile din piatră, fie ele la interior, sau în grădină, au în centru nuanțele de verde, dar și alte culori neobișnuite. Cât despre materialele care predomină în amenajări, acestea sunt marmura, onixul și roca de alabastru.

 

Sursa main photo: Shutterstock.com

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton