Ten cu probleme? Cât de des trebuie să-ți speli pensulele pentru machiaj

 Cristescu Catalina
.

Pensulele pentru machiaj fac parte din trusa fiecărei femei, însă dacă nu le spălăm frecvent impactul asupra tenului poate fi devastator. Iată ce ai de făcut.

[gallery ids="2421711,2421712,2421713,2421714,2421716,2421718"]

Dacă nu îți speli pensulele și burețeii suficient de des, practic le transformi într-un regat al bacteriilor care duc la apariția coșurilor, a iritațiilor sau, și mai rău, la infecții la nivelul ochilor.

Citește și:

Ce greșeală să eviți când aplici crema de față

Vrei un machiaj foarte rezistent? Aplică pudra în acest mod total neobișnuit

Vrei asta? Sigur că nu! Așa că lasă comoditatea la o parte și o dată pe săptămână spală absolut toate pensulele, chiar și pe cele nefolosite care au stat în același loc cu pensulele pe care le utilizezi zilnic.

Cu ce să le speli? Pe cele din păr natural cu șampon, gel de duș, ba chiar ocazional le poți aplica și balsam, la fel și pe cele din păr sintetic (mai puțin partea cu balsamul), în plus la acestea din urmă se pare că este extrem de eficient și detergentul pentru vase, dar e suuuuper important să le clătești bine.

De ce detergent pentru vase? Pentru că fondul de ten lasă o peliculă de grăsime pe care acest produs o îndepărtează cu succes.

Desigur, există și produse special destinate curățării pensulelor și burețeilor, sub formă de spray sau săpun solid, pe care le găsești în magazinele de cosmetice. Sunt safe pentru piele și curăță eficient pensulele sau burețeii fără să le strice.

Pe principiul paza bună trece coșurile nesuferite, spală burețelul cu care aplici fondul de ten după fiecare utilizare. Cât îți ia, 1 minut?

Cătălina Cristescu

Foto: Hepta/PR 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton