SOS piele! De ce nu trebuie să fii machiată când mergi la sală

.

Machiajul îți scoate în evidență frumusețea naturală și ești tentată să îl porți și la sală, însă asta nu îți ajută deloc pielea, dimpotrivă. Iată ce probleme poate dezvolta tenul dacă faci sport fardată.

[gallery ids="2425421,2425422,2425423,2425424,2425425,2425426"]

Vrem să arătăm mereu bine, iar sportul și machiajul fac casă bună, dar nu împreună. Fondul de ten nu doar îți uniformizează culoarea pielii și ascunde imperfecțiunile, ci e și o barieră eficientă care împiedică particulele de poluare, impuritățile să se așeze direct pe piele.

Citește și:

Cum îți afectează coada de cal sănătatea părului

Cele mai noi tendinţe în manichiură – ochi de pisică

Acum imaginează-ți ce se întâmplă când ai fost machiată la birou, toată ziua, mergi la sală și începi să transpiri. Eventual involuntar îți mai ștergi și fața cu mâna și amesteci impuritățile cu fondul de ten, sebumul și transpirația. Un mix care nu e deloc benefic pielii tale.

În plus, tenul are nevoie să respire iar tot acest amestec de substanțe îți blochează porii ceea ce duce la iritații și apariția coșurilor.

Dacă nu ai timp să treci pe acasă, poartă în geantă un demachiant, șervețele demachiante sau apă micelară, și demachiază-te rapid la sală.

Ori varianta de compromis este să folosești o cremă hidratantă colorată și eventualele imperfecțiuni să le maschezi punctual cu un corector.

E păcat să ai un corp sculptat, la care ai muncit intens, și un ten plin de coșuri sau iritații.

Foto: Hepta/PR 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton