(P) Tips & tricks pentru curățarea pantofilor de piele întoarsă

 advertising.ringier
.

Pielea întoarsă este un material calitativ folosit pentru confecționarea articolelor vestimentare, inclusiv a pantofilor. Acest tip de material oferă o multitudine de avantaje, iar cele mai importante fac referire la designul deosebit și la prețul articolelor care, în general, este mai redus decât al celor confecționate din piele naturală.

Cu toate acestea, pielea întoarsă are un mare dezavantaj când vine vorba de întreținere, curățarea acesteia fiind un proces dificil. Dacă o faci greșit, ai putea chiar să-ți distrugi pantofii mult iubiți. În schimb, dacă o faci corect, fii sigur că pantofii tăi se vor păstra în condiții optime, purtare după purtare. Pentru a-ți păstra pantofii bărbătești din piele întoarsă ca noi, iată câteva sfaturi pentru curățarea pielii întoarse! 

Curățarea petelor de murdărie și a semnelor de uzură 

  1. Achiziționează o perie pentru piele întoarsă și asigură-te că pantofii tăi sunt uscați. Piele întoarsă are o textură moale și este bine să fie curățată cu o perie specială, pe care o poți cumpăra cu un kit de curățare pentru piele întoarsă. Dacă pantofii tăi au o etichetă de întreținere, utilizează ceea ce sugerează producătorul. Pielea întoarsă este, de asemenea, sensibilă la apă, așadar murdăria și uzura sunt cel mai bine tratate atunci când pantofii sunt uscați. 
  2. Periază ușor pentru a îndepărta murdăria. Utilizează peria specială pentru a curăța ușor urmele de praf care s-au depus pe pantofi. Încearcă să periezi în mod repetat în aceeași direcție și pantofii tăi deja vor părea ca noi. 
  3. Pentru a îndepărta semnele de uzură, în schimb, e necesar să periezi ceva mai apăsat. Atunci când piele întoarsă se uzează, textura are tendința de a se presa într-o anumită direcție. Încearcă să o aduci la forma inițială printr-o periere riguroasă, folosind, desigur, peria specială menționată. 
  4. Utilizează o radieră pentru semnele care nu se îndepărtează cu ajutorul periei. Uzura și semnele ce nu se periază pot fi îndepărtate adesea cu o gumă de șters sau o bucată de cauciuc. Aplică puțină presiune și crește intensitatea în funcție de nivelul de uzură al materialului. 
  5. Protejează pielea întoarsă. Odată ce pantofii sunt curați, pulverizează-i un spray pentru protecție a pielii întoarse. Acest lucru te va ajuta la prevenirea ulterioarelor pete și semne de uzură. 

Curățarea petelor de apă 

  1. Umezește întreaga suprafață exterioară a pantofilor. Aplică un strat subțire de apă cu ajutorul periei speciale. Apa poate decolora pielea întoarsă, însă, aplicată corect, poate îndepărta acele pete. 
  2. Utilizează un burete sau o cârpă uscată pentru a îndepărta excesul de apă. Tamponează ușor până când pielea întoarsă este uniform umedă, fără pete vizibile de apă. 
  3. Îndeasă hartie în interiorul pantofilor. Dacă ai folosit o cantitate mai mare de apă, hartia este necesară pentru e evita pătrunderea apei în interiorul pantofilor. Mai mult decât atât, hârtia va ajuta pantofii să-și păstreze forma inițială. 
  4. Lasă pantofii să se usuce peste noapte. Așează-i într-un loc uscat și lasă apa să se evaporeze. 
  5. Odată uscați, periază ușor pantofii din piele întoarsă cu o perie specială pentru acest tip de material. Acest lucru va aduce pantofii la aspectul lor original. 

Curățarea petelor speciale 

  1. Scoate petele de ulei sau alte tipuri de pete cu o perie pentru unghii. Folosește o perie specială pentru a freca pata, ca și în cazul semnelor de uzură. Apoi utilizează o perie pentru unghii și apă călduță pentru a îndepărta petele mai persistente. Petele de grăsime pot fi dificil de îndepărtat de pe pielea întoarsă, însă este recomandat amidonul din porumb, în cazul în care uleiul este încă umed. 
  2. Lasă pata să se usuce înainte de a o curăța. Îndepărtează excesul de noroi fără a apăsa prea tare, apoi lasă pantofii să se usuce într-un mediu călduros. Odată ce noroiul s-a încrustat, vei putea să-l cureți ușor de pe material și poți folosi peria specială pentru a îndepărta și restul particulelor de praf rămase. 
  3. Pentru petele de gumă și ceară, ține pantofii în congelator. Dacă întâmpini astfel de situații, pune pantofii în congelator pentru câteva ore. Guma sau ceara vor deveni suficient de tari pentru a putea fi îndepărtate de pe pantofi. Finalizează procesul cu ajutorul periei de pantofi. 
  4. Îndepărtează petele de sânge cu dischete de bumbac și peroxid. Tamponează ușor pata cu o dischetă din bumbac înmuiată în peroxid, până ce murdăria iese la suprafață. 

Folosindu-te de aceste mici trucuri, pantofii tăi din piele întoarsă vor arăta ca noi și, cu siguranță le vei prelungi durata de viață!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton