(P) 5 greșeli decorative pe care le poți evita ușor

 advertising.ringier
.

Excesul de zel sau lipsa experienței în ceea ce privește amenajările interioare își pot pune amprenta într-un mod negativ asupra aspectului unei case. Dacă vrei să ai o locuință frumoasă, modernă și echilibrată din punct de vedere estetic, dar și funcțional, ai în vedere și nu face următoarele greșeli pe care lei vei găsi în acest articol.

Greșelile de design nu sunt doar cele ce țin de încurcatul lucrurilor, ci și cele ce țin de supraaglomerarea camerelor. Evită astfel de erori, alegând elementele importante în funcție de dimensiunea și stilul pe care camera amenajată le are. Spre exemplu, dacă amenajezi bucătăria, găsești aici recomandări de scaune de bucătărie.

  1. Culori închise în spații mici

Dacă locuiești într-un apartament mic și alegi culori și mobilier închis la culoare, nu faci decât să micșorezi spațiul din punct de vedere vizual. Ține cont că spațiile mici vor arăta mai bine dacă sunt luminoase și aerisite, dar mai ales când le mobilezi cu obiecte în nuanțe deschise. De asemenea, o mobilă deschisă la culoare este la fel de simplu de întreținut precum una închisă. Toate elementele pe care le incluzi într-o cameră mică, de la canapea și până la covor, fotolii, scaune și nuanțele pereților, trebuie să fie deschise la culoare.

2. Luminozitate scăzută

O singură sursă de lumină într-o cameră, plasată pe tavan, este insuficientă. Poți opta pentru alegerea unui candelabru, a mai multor spoturi sau poți adăuga surse secundare de lumină, cum ar fi lămpile de podea, lampadare sau spoturi.

3. Culori de trecere mult prea înguste

Dacă nu ești atent la spațiul disponibil și dimensiunile pieselor de mobilier pe care le achiziționezi, este posibil să constați că trebuie să ocolești mobila pentru a te putea deplasa prin cameră. Recomandat este ca atunci când mergi la cumpărături, să faci măsurătorile necesare.

4. Regula triunghiului în bucătărie aplicată greșit

Regula triunghiului în bucătărie cuprinde cele trei zone principale ale bucătăriei: zona umedă, care cuprinde chiuveta și mașina de spălat vasele, zona fierbinte, care cuprinde plita sau aragazul, și zona rece care cuprinde frigiderul. Suma laturilor acestora poate să oscileze în funcție de suprafața disponibilă, însă ideal ar fi să se încadreze între 4 și aproximativ 8 metri liniari. O latură a triunghiului nu trebuie să depășească 2,7 metri sau să fie mai scurtă de 1,2 metri. Dacă aceste reguli sunt respectate, traficul din bucătărie va fi mai ușor și mai eficient.

Dacă aragazul este prea departe de blatul de lucru, iar chiuveta în colțul opus al încăperii, gătitul va fi o experiență foarte obositoare.

5. Pereți albi și liberi

Pereții albi îți oferă posibilitatea să alegi decorațiuni moderne. Încearcă să nu-i încarci foarte tare și să mergi pe o singură idee. Poți alege oglinzi cu rame deosebite, fotografii alb-negru, ceasuri de perete sau tablouri canvas din cinci piese.

Niciodată nu este târziu să-ți faci modificări în casă, important este să ai un plan înainte de a te apuca de lucru. Respectă regulile funcționale, dar și cele de design și cu siguranță nu vei face greșeli.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton