(P) Make up natural: cum să-ți scoți în evidență frumusețea?

 Sava Elisabeta
.

Cel mai bun lucru pe care îl poți face dacă vrei să-ți pui în valoare frumusețea este să te machiezi cât mai natural. Un machiaj natural arată extraordinar și, în plus, îți scoate în evidență și cele mai frumoase trăsături. În cazul în care nu ai foarte mare experiență cu aplicarea machiajului natural, urmează recomandările de mai jos și vei fi uimită de aspectul tău.

Cumpără produse de calitate pentru un make up perfect

Prima recomandare pe care o avem pentru tine este să-ți cumperi niște produse de make up de calitate. Dacă obișnuiești să-ți iei astfel de produse, mergi în magazinele de specialitate și cere-le cât mai multe informații consultanților de vânzări de acolo. De asemenea, discută cu câteva dintre prietenele tale foarte bune pricepute în arta masajului și roagă-le să te ajute cu câteva sfaturi în ceea ce privește produsele de make up pe care să ți le achiziționezi.

Produsele de machiaj sunt foarte importante dacă vrei ca rezultatul final să fie cel dorit și, de asemenea, să nu îți agresezi tenul în niciun fel. În situația în care nu suficienți de mulți bani ca să-ți cumperi tot ceea ce îți dorești în materie de make up – primer, creme hidratante, fond de ten, mascara, rujuri și altele, concentrează-te doar pe câteva produse, atâta vreme cât sunt unele de calitate. De asemenea, o idee bună ca să-ți cumperi produsele necesare pentru un machiaj natural este să urmărești promoțiile pe care le au diverși retaileri în această perioadă. Altex, de exemplu, are oferte chiar și de 40-50% la sute de produse cosmetice și pentru make up.

Aplică fond de ten și alte produse cosmetice doar după ce îți cureți tenul

După ce îți cumperi toate produsele de make up de care ai nevoie pentru aplicarea machiajului natural, poți începe tot procesul. Iar primul pas în procesul de aplicare a machiajului natural presupune să-ți cureți foarte bine tenul – cu apă cu săpun și sau/demachiant, în funcție de ce există pe pielea feței tale. După ce îți cureți tenul, o să fie nevoie să-l hidratezi, cu ajutorul unei creme hidratante. Pentru o hidratare corespunzătoare a tenului tău, te sfătuim să-ți exfoliezi pielea feței săptămânal, de două ori, și, de asemenea, să folosești măștile hidratante. La fel ca în cazul tratamentelor pentru exfoliere, folosește măștile hidratante de cel mult două ori săptămânal.

Următorii pași de parcurs după hidratarea tenului sunt: folosirea a unui anticearcăn, aplicarea fondului de ten, finisarea machiajului cu o pudră și definitivarea întregului aspect cu un blush. Anticearcănul o să te ajute să elimini semnele oboselii de pe chipul tău, iar fondul de ten vine să corecteze anumite imperfecțiuni.

Pudra și blushul o să-ți facă tenul să strălucească și, totodată, o să le arate tuturor persoanelor cu care interacționezi cât de frumoasă ești. Pentru ca totul să fie cât mai natural, folosește cu moderație toate produsele menționate anterior și, de asemenea, ai grijă ca nuanțele pe care le alegi să se potrivească perfect cu tonul și cu subtonul pielii tale.

Make up pentru ochi

Un machiaj natural „ca la carte' implică să acorzi atenție nu doar tenului tău, ci și ochilor și buzelor. În ceea ce privește ochii, este important să iei în calcul, pe lângă produsele de make up necesare, și culoarea lor, forma lor, forma sprâncenelor și lungimea genelor. Nu neglija nici pleoapele și nici zonele aflate sub ochi. Când vine vorba de evidențierea sprâncenelor, cel mai bine ar fi să mergi la un salon specializat și să le pensezi.

Dacă vrei un machiaj cât mai natural, nu ar fi bine să aplici anumite produse cosmetice peste sprâncene. Referitor la gene, poți să utilizezi cu încredere un creion de ochi, un tuș de ochi și fard de pleoape.  De asemenea, dacă îți surâde ideea, ai putea să-ți ondulezi genele, deoarece genele ondulate creează impresia unor ochi mai mari.

Desăvârșește totul cu make up pentru buze

Un machiaj natural nu poate să fie complet fără machiajul buzelor. Iar machiajul buzelor implică respectarea anumitor etape. Cea dintâi constă în exfolierea buzelor. Această operațiune ar trebui să aibă loc în fiecare seară, înainte de culcare. Cea de-a doua etapă presupune să folosești o bază pentru aplicarea rujului. Care este cea mai bună bază pentru machiajul buzelor? Un primer pentru buze. În cea de-a treia etapă o să fie nevoie să folosești rujul. Pentru un look natural, alege un ruj nude. Ultima etapă presupune să fixezi rujul cu un pic de blush sau de pudră de talc.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton