(P) Machiajul buzelor si trucuri despre rujuri

 Sava Elisabeta
.

Cat de important este machiajul corect al buzelor? Poate ca nu i-ati dat foarte mare importanta la prima vedere, insa acesta poate reintregi perfect machiajul, astfel incat sa fie in armonie completa cu celelalte parti ale fetei.

Rujuri, rujuri mate sau cremoase, sub forma de gloss sau creion de buze… Exista o oferta cat se poate de variata pe piata, tocmai din acest motiv este important sa alegi intotdeauna produsul perfect pentru buze.

Inainte de a vorbi despre alegerea produselor potrivite pentru machiajul buzelor, trebuie sa ai in vedere cateva trucuri utile pe care sa le aplici si tu.

Ingrijire constanta si hidratare

Cu ceva timp inainte de a incepe machiajul buzelor, trebuie sa te asiguri ca acestea sunt foarte bine hidratate si ingrijite. Din acest motiv, nu uita ca exfolierea si hidratarea sunt pasii esentiali ce stau la baza unui machiaj reusit. Daca este cazul, indeparteaza pielea uscata folosind un scrub fin, special conceput pentru buze si apoi aplica un balsam de buze pentru a le hidrata.

Aplica baza cu ajutorul unui creion de buze

Pentru a putea obtine un contur cat mai precis si pentru o rezistenta mai indelungata a rujului pe buze, aplica un creion de contur pe intreaga suprafata a buzelor. Inainte de a incepe procesul de conturare, este de preferat sa ascuti creionul, asigurandu-i si o dezinfectare pe aceasta cale.

Nuanta creionului trebuie sa fie cat mai apropiata de cea a rujului pe care urmeaza sa il aplici sau poate fi de nuanta pielii, in cazul in care optezi pentru un ruj deschis la culoare. De asemenea, make-up artistii profesionisti aplica fondul de ten si pe buze pentru a-i asigura baza de care are nevoie.

In cazul in care distanta dintre buze si nas este foarte mica, nu se recomanda depasirea conturului buzei superioare, pentru ca in acest mod buzele par a fi o continuare a nasului si cu siguranta nu iti doresti sa accentuezi acest lucru.

De asemenea, nu incerca sa depasesti foarte mult buzele cu ajutorul creionului pentru ca acest lucru va fi vizibil si nu este deloc estetic.

Invata sa aplici corect rujul

In primul rand, evita sa aplici rujul direct pe buze pentru ca iti va fi foarte greu sa urmaresti conturul si sa controlezi cantitatea de culoare pe care o aplici. Recomandarea noastra ar fi sa il aplici cu o pensula speciala, incepand din centru si continuand spre colturile buzei. Iti mai spunem un truc: daca nu ai pensula, poti sa il aplici si cu degetele, dar fara a avea aceeasi precizie. Este util insa atunci cand vrei sa obtii un efect in degradee.

Rujul cremos sau mat pentru o acoperire perfecta

Daca esti in cautarea unui ruj care sa iti ofere o acoperire impecabila chiar de la prima aplicare, poti alege un ruj cremos. Acest tip de ruj este ideal mai ales daca ai buzele subtiri pentru ca iti va oferi luminozitatea si stralucirea de care ai nevoie. El subliniaza frumusetea buzelor, oferindu-le in acelasi timp hidratarea necesara.

Daca in schimb ai niste buze carnoase si nu iti plac rujurile cremoase, poti alege rujurile mate. Si asta nu doar pentru ca este in tendinte, ci pentru ca iti ofera o acoperire uniforma, dar si mai multa rezistenta.

Cupio iti ofera o gama variata de produse profesionale de make-up, dar si rujuri pentru machiajul buzelor de cea mai buna calitate.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton