(P) Ghid de îngrijire a pielii la începutul verii

 Dumba Gabriela
.

Finalul lunii mai este momentul ideal să începem pregătirea pielii pentru vară. Bianka Juhász, expertul în produse de la Nu Skin Europa de Est ne va spune care sunt cei mai importanți pași de urmat pentru o piele frumoasă și sănătoasă!

1. Curățarea

Săpunul a fost descoperit în urmă cu 5.000 de ani. La început era utilizat pentru producerea de textile și medicamente, dar și pentru spălare. Mai târziu, oamenii și-au dat seama că ar putea fi o soluție la curățarea corpului, ceea ce a reprezentat o descoperire nemaipomenită. Săpunul era inițial produs din uleiuri, grăsimi și alcalii, iar rețeta nu s-a schimbat semnificativ de atunci.

Dar efectul de curățare a dus la uscarea excesivă a pielii deoarece a îndepărtat nu numai impuritățile, ci și umiditatea naturală a pielii.

Din fericire, în zilele noastre avem o soluție foarte potrivită pentru piele. Un exemplu este Body Bar de la Nu Skin, care este disponibil sub formă de săpun clasic, dar este îmbogățit cu ingrediente hrănitoare cheie, cum ar fi vitamina E sau aloe vera.

Nu afectează stratul lipidic al pielii. Prin urmare, acesta rămâne curat și hidratat natural. Parfumul plăcut de grepfruit și posibilitatea utilizării zilnice recomandă Body Bar ca accesoriul ideal de igienă personală pentru fiecare tip de piele.

Pentru persoanele care preferă produsele de curățare lichide, Liquid Body Bar oferă aceleași beneficii: curăță, catifelează și hidratează pielea în mod natural. Prezintă o aromă de grapefruit și o formulă intensă, cremoasă și fără săpun, iar Aloe Vera îngrijește și hidratează pielea.

Și, dacă doriți o experiență mai delicată cu aloe vera, vă recomandăm Body Cleansing Gel. Formula fără săpun, îmbogățită cu extracte botanice oferă o senzație răcoritoare, plăcută. Extractele de Aloe Vera și de plante calmează, hrănesc și îngrijesc pielea protejând-o împotriva uscării după baie.

„Termenul „fără săpun' ar putea părea ciudat, deoarece în limbajul comun înțelegem prin „săpun' toate produsele de îngrijire personală sub formă solidă sau lichidă. Dar în chimie, săpunul este un compus din săruri de potasiu sau sodiu. Acestea sunt solubile în apă, generează spumă și, prin urmare, elimină impuritățile în mod eficient.

Dar, din cauza pH-ului lor alcalin, ar putea irita tipurile de piele mai sensibile, mai ales pielea uscată. Prin urmare, Nu Skin a decis să formuleze produsele cu agenți de curățare mai delicați în loc de săpunuri, a căror valoare a pH-ului este mai apropiată de valoarea neutră a pielii, adică între 5 și 6, ne-a explicat Bianka.

2. Exfolierea

Un pas important care ajută chiar și la lupta împotriva îmbătrânirii. Prin îndepărtarea celulelor epiteliale moarte, pielea noastră va avea un aspect mai tineresc și se curăță chiar și porii. Pielea noastră începe să respire, se calmează și se pregătește să poată absorbi mai bine toți nutrienții valoroși. Se recomandă aplicarea exfolierii o dată pe săptămână.

Cojile de nuci măcinate fin din Liquid Body Lufra îndepărtează delicat celulele epiteliale moarte și ajută la eliminarea pielii aspre de pe coate, antebrațe și genunchi. Și rezultatul: pielea va fi revitalizată și strălucitoare pe tot corpul.

Datorită parfumului răcoritor de mentă, aceasta oferă senzația de îmbăiere energizantă, aromatică. În același timp, aloe vera și ingredientele hidratante pe care le conține catifelează și hrănesc pielea. Poate fi aplicată perfect și înainte de ras.

3. Hrănirea

Mulți dintre noi tind să omită acest pas atunci când este cald afară deoarece credem că nu este necesar în cazul pielii reîmprospătate și curate, dar această presupunere nu este neapărat corectă. Pielea care tinde să se usuce cu ușurință are nevoie de hidratarea necesară în fiecare anotimp, altfel se va usca, se va strânge și veți simți o senzație neplăcută.

În plus, acest pas este indispensabil și pentru protecția pielii. Cheia succesului este de a alege crema hidratantă care se potrivește nevoilor pielii noastre.

Pentru cei care au nevoie doar de o hidratare ușoară, loțiunea de corp de refacere și catifelare Body Smoother ar putea fi soluția din gama de produse de îngrijire a corpului de la Nu Skin.

Se absoarbe rapid și nu lasă niciodată reziduuri grele, uleioase. Aceasta blochează umiditatea pentru a preveni senzația de strângere a pielii, hrănind pielea cu aloe vera, extract de alge și vitamina E.

Formula fără parfum Perennial Intense Body Moisturizer îi coferă pielii un aspect neted și rezistență, indiferent de anotimp. Aceasta conține extractul dintr-o plantă perenă, cu flori, care a fost demonstrat în studii științifice că prelungește durata de viață a celulelor și îmbunătățește mecanismele naturale de apărare ale pielii împotriva factorilor de stres externi, cum ar fi aerul uscat, temperaturile extreme și vântul.

„Ar trebui să ne preocupe nu numai hidratarea pielii feței, ci și a corpului deoarece, fără aceasta, pielea corpului nostru se poate usca foarte ușor și pot apărea semne timpurii ale îmbătrânirii pielii. Pierderea de apă transepidermică (TEWL) este un fenomen natural pe care pielea noastră îl poate controla în circumstanțe normale. Dar, dacă este imposibil dintr-un motiv extern sau intern, pielea va pierde prea multă apă și se va strânge, se va întinde și se va usca.

Pe lângă consumul adecvat de apă, ar trebui să ne preocupăm și de hidratare utilizând produse care ajută la blocarea umidității în epidermă prin ingredientele umectante și care previn pierderea excesivă de apă prin agenții ocluzivi. Testele de pierdere a apei transepidermice (TEWL) au dovedit că utilizarea de Perennial Intense Body Moisturizer timp de 8 zile crește capacitatea pielii de blocare a apei cu 35% ', ne-a spus expertul nostru.

Nu neglijați hidratarea mâinilor!

Ar trebui să fim atenți la mâini nu numai în sezonul de iarnă. Pielea mâinilor este expusă la stres în mod special, nu numai în momentul schimbărilor meteorologice. Spălarea frecventă a mâinilor și diferiții detergenți distrug echilibrul pielii mâinilor. Hand Lotion de la Nu Skin calmează imediat pielea uscată și crăpată. Pe lângă aloe vera și vitamina E menționate anterior, datorită ingredientelor sale din ulei de semințe de șofrănel și NaPCA, aceasta absoarbe și blochează umiditatea în piele.

4. Protecția solară

Soarele este deosebit de important din punct de vedere biologic deoarece aceasta declanșează producția de vitamina D, fiind un sprijin important pentru sistemul nostru imunitar și sănătatea oaselor. Dar am auzit și despre dezavantajele sale: „din cauza' radiațiilor UV, trebuie să ne protejăm împotriva efectelor dăunătoare ale expunerii excesive la soare.

Dacă sunteți în căutarea unei formule rezistente la apă, fără grăsimi, produsul nostru de protecție solară Sunright 50 oferă protecție UVA și UVB superioară și ajută la combaterea semnelor vizibile ale îmbătrânirii cauzate de radiațiile solare. Astaxantina din compoziție ajută la protecția pielii împotriva factorilor agresivi din mediul înconjurător. Acest antioxidant puternic ajută la protecția pielii împotriva efectelor vizibile asociate cu expunerea la razele UV.

11-411-4

Și dacă nu puteți aștepta primele raze de soare pentru a vă bronza… Sunright Insta Glow! Acest gel auto-bronzant ajută la obținerea acelui aspect de bronz strălucitor fără a sta la soare, hidratând în același timp pielea. Formulat pentru față și corp, acesta oferă o bronzare naturală, graduală a pielii, fără expunere excesivă la soare, care poate duce la apariția prematură a semnelor de îmbătrânire a pielii.

Mirosul foarte redus asigură o utilizare plăcută.

Informații suplimentare despre produsele Nu Skin găsiți pe www.nuskin.com

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton