(P) Dilema masculină: Cum și când se poartă maioul?

 Sandu Iuliana
.

Credeai că doar doamnele au dileme legate de alegerile vestimentare? Ei bine, nici bărbații nu sunt scutiți de întrebări legate de modul în care ar trebui să se îmbrace. Și dacă femeile sunt puse în dificultate de asortarea pantofilor cu rochia sau de alegerea poșetei potrivite care să le completeze look-ul, domnilor le dă bătăi de cap o piesă de vestimentație cât se poate de banală: maioul.

Purtat simplu, pe sub cămașă sau pe sub pulover, maioul poate îmbogăți estetica unei ținute, contribuind la îmbunătățirea confortul termic al celui cale îl poartă. Totuși, atunci când este ales nepotrivit și purtat la ocazii pentru care nu se pretează, maioul are puterea de a compromite întregul outfit. Așadar, când și cum se poartă maioul?

Când poți purta maiou?

Motivele pentru care bărbații aleg să poarte maiou sunt diverse. Confortul, igiena sau dorința de a face față temperaturilor scăzute sunt doar câteva dintre acestea. În plus, există și domni care aleg maiouri modelatoare care să le sculpteze formele corpului prin aplatizarea abdomenului și prin evidențierea pieptului.

Alții, cei care preferă stilul vestimentar mai formal, aleg să poarte un maiou pe sub cămașă, iar dincolo de această decizie se află o explicație mai puțin știută: maioul absoarbe transpirația, protejând cămașa. Desigur, pentru acest lucru este nevoie să alegi maiouri de calitate, de preferat din bumac.

Totuși, este maioul o opțiune vestimentară potrivită pentru orice ocazie? Cu siguranță, nu! În funcție de model, maioul poate fi purtat vara, cu pantaloni scurți sau lungi, accesorizat sau nu cu o cămașă sau cu o jachetă. Dacă vorbim despre modelele de maiouri de corp, atunci acestea sunt potrivite pentru a fi purtate oricând te decizi să porți o cămășă, cu atât mai mult în sezonul rece.

Maiourile de vară se pot purta la plajă, la piscină sau chiar la sala de fitness. Pe de altă parte, nu ar trebui să le iei în calcul când mergi la birou, la restaurant și la plimbare prin oraș.

Cum te ajută maioul să-ți maschezi imperfecțiunile

Maioul poate fi o piesă de îmbrăcăminte foarte practică și utilă, având în vedere că, purtat corespunzător, ajută la mascarea imperfecțiunilor.

De exemplu, dacă din ținuta ta face parte o cămașă cu textură lejeră sau cu diverse aplicații ori broderii, maioul te ajută să previi iritațiile pielii. De asemenea, maioul, așa cum spuneam și mai devreme, va masca transpirația abundentă, asigurându-ți o apariție impecabilă la orice eveniment.

În plus, dacă pilozitatea din zona pieptului este o problemă cu care te confrunți și tu, cu siguranță că un maiou îți va fi de mare ajutor pentru a o acoperi.

Maioul sub cămașă – pro și contra  

Maiourile sunt disponibile într-o multitudine de variante, care diferă prin croi, culoare și material. În funcție de ocazia și de modul în care vrei să îl porți, ai de ales între modele cu guler rotunjit sau cu decolteu în V, mulate pe corp, colorate sau nude.

Pentru a rezolva dilema despre codul bunelor maniere de purtare a maioului, fără doar și poate trebuie să elucidăm misterul: se poartă sau nu maiou pe sub cămașă? O parte din răspunsul acestei întrebări l-am oferit deja în partea anterioară a articolului; maioul pe sub cămașă asigură confortul termic atât iarna cât și vara, deci câștigă o bilă albă la acest capitol. Totuși, specialiștii recomandă să acordăm atenție maieurilor pe care le achiziționăm pentru a fi purtate pe sub cămașă. Indicat este să se opteze pentru cele de culoarea pielii, mulate, cu un croi al decolteului care nu se observă pe sub cămașă.

Foarte important este să eviți să lași la vedere maioul atunci când îl porți pe dedesubtul cămășii.

 

Foto: pixabay.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton