(P) Cum poți combate lăsarea pielii de la nivelul feței: explicații și soluții

 Sava Elisabeta
.

Putem opri trecerea timpului? Cu siguranță nu. Dar stă în puterea noastră să alegem cum lăsăm să ne afecteze acest fenomen, de la interior la exterior. Un chip frumos nu se identifică întotdeauna cu o piele perfect întinsă cu orice risc, ci poate fi unul îngrijit cu atenție, care oglindește trăirile noastre de bucurie sau de tristețe și spune suficient de multe despre sănătatea noastră fizică și emoțională. Despre efectele stilului de viață asupra tenului, dar și despre arta de a-ți îngriji tenul, fără să intervii invaziv asupra lui, vei afla în cele ce urmează.

„Pot spune multe despre stilul de viaţă al cuiva privindu-i faţa, inclusiv ce mănâncă de obicei şi cât de mult bea sau fumează', spune dr. Tabi Leslie, dermatolog şi purtător de cuvânt al British Skin Foundation.

În 2019, frumusețea ni se vinde sub forma unui chip încremenit, uneori privat de darul expresiilor faciale, incapabil să mai transmită emoții. „Tinerețea fără bătrânețe' costă scump și implică operații dureroase, cu scopul unor transformări totale. Nu, „tinerețea fără bătrânețe' trebuie să rămână în basme, iar reginele captive în lupta cu timpul ar fi bine să știe că frumusețea nu trebuie să coste suflet și nici nu necesită schimbări radicale.

A îmbătrâni frumos este o artă și cei care i-au descoperit secretele ne învață că „frumuseţea unei femei se vede în ochii ei, pentru că sunt uşa deschisă către inima ei, sursa dragostei ei'. Sigur ați recunoscut-o pe Audrey Hepburn, simbol al eleganţei şi graţiei, una dintre cele mai frumoase actriţe din istorie. Tot ea mai spunea că Pentru a avea ochi frumoşi, vezi binele din ceilalţi; pentru a avea buze frumoase, dă glas numai unor cuvinte de bunătate'.

Dincolo de capacitatea chipului de a reflecta starea noastră psihică, el transmite mult și despre alegerile pe care le facem în ceea ce privește stilul de viață. Exercițiile fizice în exces sau dietele de tip yo-yo pot determina efectul de obraji „căzuți', în timp ce alcoolul și lipsa mișcării se citesc pe un chip umflat, palid și ridat. Exerciţiul fizic moderat ajută la păstrarea fluxului normal de sânge la nivelul pielii, menţinând producţia de colagen. Printre alți factori care favorizează îmbătrânirea prematură a tenului se numără lipsa obișnuinței de a folosi cremă cu factor de protecție solară. Ridurile fine, ca nişte încreţituri, apar cu vârsta, dar ridurile aspre, mai adânci, apar de obicei din cauza soarelui.

Pentru a încuraja femeile care au înțeles că frumusețea nu vine la pachet cu bisturiul, durerea și un chip fără expresii faciale, experții brandului elvețian Fillerina au dezvoltat produse dermato-cosmetice menite să acționeze împotriva efectelor pe care trecerea timpului le lasă pe chip, .

Fillerina: alternativa injectiilor cu acid hialuronic

Pentru a ține cât mai departe de chip semnele îmbătrânirii, experții Labo Cosprophar au reușit să dezvolte produse capabile să umple ridurile de la nivelul feței, mulțumită unui concept inovator ce are la bază molecule de acid hialuronic cu mase moleculare diferite și tehnologia transdermică. Produsele Fillerina nu sunt concepute doar pentru a corecta ridurile sau liniile fine de expresie, ci acționează și asupra buzelor și a pomeților, oferindu-le volum.

Astfel, pentru a avea un chip tânăr nu ai nevoie să apelezi la intervenții estetice complexe, extrem de dureroase și costisitoare, ci te poți bucura de un tratament dermato-cosmetic chiar în propria ta casă. Tot ce trebuie să faci este un drum până la farmacie pentru a descoperi produsele care te vor ajuta să umpli ridurile de pe față, să conferi volum pomeților și buzelor, dar și să îmbunătățești microrelieful pielii.

În urma testului de eficacitate in vivo (FU.04.C.SL_2012 / 1842), 95% dintre subiecți au avut rezultate pozitive în reducerea adâncimii ridurilor după 14 zile, și tot după 14 zile 99% dintre subiecți au avut rezultate pozitive în creșterea volumului pomeților.

Studiul ex-vivo demonstrează capacitatea moleculelor de acid hialuronic cu greutăți moleculare diferite din Fillerina de a penetra pielea: acțiunea lor începe imediat după aplicarea pe piele și continuă pe parcursul următoarelor 24 de ore. Astfel, în urma studiului, s-a demonstrat acțiunea de umplere a Fillerina care reduce profunzimea ridurilor în medie cu 21,8% și până la 54,8%.

Tratament dermato-cosmetic complet pentru acasă

Tratamentul dermato-cosmetic cu efect de umplere Fillerina este compus din două produse: gelul cu efect de umplere, ce are în compoziție molecule de acid hialuronic cu  mase moleculare diferite și crema nutritivă. În funcție de gradul produsului, de la 1 la 5, moleculele de acid hialuronic diferă, astfel: gradele 1, 2 și 3 au 6 tipuri de molecule de acid hialuronic în compoziție, iar gradele 4 și 5 au 8 tipuri de molecule de acid hialuronic în compoziție. Pe lângă moleculele de acid hialuronic cu greutăți moleculare diferite, care reușesc să pătrundă profund în straturile pielii (epiderm sau derm), gelul mai conține și o peptidă numită Matrifull care are rolul de a stimula componentele majore pentru reconstrucția și refacerea progresivă a țesutului cutanat. De asemenea, hexapeptida ajută la reglarea circulației apei prin piele, stimulând producerea de proteine membrane implicate în fluxul de apă.

Atât gelul, cât și crema se aplică pe zonele afectate cu ajutorul aplicatoarelor de precizie:

Pentru a avea cele mai bune rezultate, tratamentul dermato-cosmetic cu efect de umplere Fillerina trebuie utilizat o dată pe zi, timp de 14 zile, dimineața sau seara, în funcție de nevoile și obiceiurile personale. Înainte să începi aplicarea, este bine să consumi două pahare cu apă, pentru a potența puterea de penetrare a moleculelor de acid hialuronic în straturile pielii.  Mai mult decât atât, se recomandă o hidratare intensă, aproximativ 3 litri de apă pe zi, pe toată perioada tratamentului dermato-cosmetic.

Cum se folosește tratamentul dermato-cosmetic Fillerina? Pentru început, din recipientul cu gel filler, se extrag 2 cantități separate de câte 1 ml (un total de 2 ml per aplicare) și se eliberează pe zonele dorite. Dacă vei constata că această cantitate este prea mult pentru tine, o poți reduce, astfel încât să nu se încarce tenul inutil.

Ulterior aplicării, gelul trebuie lăsat să acționeze timp de 10 minute, după care se întinde pe toată fața prin tapotare, nu frecare, până pătrunde în piele.

Pasul următor este aplicarea cremei nutritive, care asigura o hidratare intensă, iar pentru aplicarea altor produse cosmetice este necesar să aștepți 30 de minute. Urmând acești pași, vei vedea că rezultatele nu vor întârzia să apară în cele 14 zile de tratament dermato-cosmetic.

Pentru a încetini efectele îmbătrânirii pielii, Fillerina nu s-a oprit aici și a dezvoltat și o serie de produse dermato-cosmetice care pot fi utilizate zilnic, acestea având o concentrație mai mică de acid hialuronic.

Astfel, gama este completată de crema de zi, crema de noapte și crema de ochi și de buze, disponibile și ele în 5 grade cu dozaje diferite ale substanțelor active, adaptate diferitelor stadii de îmbătrânire a tenului. Totodată, cremele au și rol de întreținere, prelungind, astfel, efectele tratamentului dermato-cosmetic, de la 1-2 luni la 3-4 luni.

De asemenea, dacă îți dorești buze voluminoase, fără să apelezi la intervenții estetice, poți opta pentru Fillerina Lip Volume, ce are în compoziție 6 tipuri de molecule de acid hialuronic, cu greutăți moleculare diferite. Acestea se absorb profund în straturile pielii și conferă efect de umplere a buzelor. Practic, după 30 de zile de aplicare, produsul conferă cu până la 14,2% mai mult volum țesutului cutanat al buzelor.

Cum alegi gradul specific sau Fillerimetrul Fillerina

Pentru a facilita alegerea gradului de Fillerina potrivit fiecărei femei, Labo a dezvoltat un Fillerimetru, adică o scală de evaluare a nevoilor pielii. Îl poți găsi în farmacii sau pe site-ul www.fillerina.ro pentru a te ajuta să stabilești dozajul Fillerina de care ai nevoie. Gradele sunt descrise astfel:

Gradul 1: riduri de îmbătrânire și linii de expresie moderate, trăsături faciale cu semne de lăsare, în special pomeți și buze

Gradul 2: riduri de îmbatrânire și linii de expresie vizibile, zone cu piele lăsată în mod vizibil;

Gradul 3: riduri profunde și foarte pronunțate, piele lăsată mai ales în zona pomeților și a buzelor.

Gradul 4: slăbirea și lăsarea vizibilă a trăsăturilor faciale – umple ridurile adânci, conferă volum pomeților și buzelor și ajută la ridicarea trăsăturilor faciale.

Gradul 5: slăbirea și lăsarea pronunțată a trăsăturilor feței – umple ridurile foarte profunde, conferă volum pomeților și buzelor ajută la ridicarea trăsăturilor faciale.

În încheiere, te încurajăm să fii conștientă de alegerile pe care le faci și de cum îți pot influența ele viața și starea de bine. Alege înțelept, fii moderată în ceea ce alegi să faci, și bucură-te! Ești frumoasă!

Pentru mai multe informații despre Fillerina, poți vizita site-ul www.fillerina.ro.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton