(P) BoHo Chic, un stil care revine în actualitate

 Sava Elisabeta
.

Într-o societate în care consumerismul face tot mai multe victime (printre care cea mai importantă pare a fi chiar mediul înconjurător), curentul boho-chic e ca o boare de aer proaspăt. Această modă nu e nici prea nouă, dar nici prea veche, aspecte care simbolizează perfect cele două caracteristici ale sale: prospețimea și înțelepciunea.

Azi îți vom vorbi despre boho-chic! Află câteva informații utile despre istoria sa, citește despre caracteristicile sale și descoperă câteva exemple de ținute pe care să le abordezi!

Istoria stilului boho chic

Nu te teme, nu avem de gând să te plictisim cu date peste date, nu că istoria modei ar putea vreodată să îți provoace astfel de sentimente. În ceea ce privește curentul boho chic, acesta nu are un trecut foarte îndelungat. Deși caracteristicile sale principale (materialele naturale, jocurile cu printuri, broderiile, dantela, aplicațiile, multitudinea de accesorii) sunt inspirate de curentul hippie de la finalul anilor 60 și începutul anilor 70, boho chic ca stil de sine stătător a apărut abia la începutul anilor 2000, atunci când „boho' l-a întâlnit pe „chic'.

Etimologia cuvântului spune mai multe despre originea sa. Specialiștii sunt de părere că am extras cuvântul „boho' din rădăcina „bohemian' (tr.red.„boem'), care la rândul său a fost inspirat de regiunea Boemia de pe teritoriul Cehiei de azi. Te vei întreba ce legătură are un stat european cu unul dintre cele mai iubite curente din modă? Ei bine, printre primele muze ale stilului despre care discutăm sunt frumoasele gipsies, tinere cu sufletul liber, îndrăgostite de viață și de peregrinările lor, cu fuste lungi și înflorate, bluze cu umerii goi și volane și cât mai multe accesorii, culese de prin călătorii.

În ceea ce privește chic-ul, nu credem că mai e cazul să îți explicăm despre ce e vorba. Cu rădăcină în limba franceză, a fi chic înseamnă, înainte de toate, a fi elegantă, dar fără a exagera. Împreună, cele două concepte conturau un stil ce rămânea ancorat puternic în trendul etno, dar care primea influențe din rafinamentul și nonșalanța french. Cu alte cuvinte, exact ceea ce am purta azi.

Primele reprezentante ale boho chic-ului au fost Sienna Miller și Kate Moss. Lor li s-au alăturat surorile Olsen într-un curent care a făcut furori la începutul anilor 2000, opunându-se outfiturilor mult prea senzuale care dominau în acea perioadă. Dimpotrivă, idolii de stil de mai sus preferau rochiile lungi și largi, vestele cu ciucuri, hainele de blană, încălțămintea de tip Ugg, broderiile, aplicațiile de franjuri, cojoacele și cardiganele oversized. Cu toate articole pe care le îmbrăcăm cu drag și azi!

Caracteristicile stilului boho chic

Ca să afli mai multe despre acest stil care promite să ne salveze mediul și sufletul, descoperă-i caracteristicile mai jos!

Naturalețea. La boho chic nu e nimic forțat! Hainele curg lejer și sunt pe cât posibil confecționate din materiale naturale. Au prioritate inul, bumbacul, pielea, lâna, blana, asociate cu denim, cu dantelă sau cu voal. Aceeași preocupare este vădită și în ceea ce privește nuanțele: evită-le pe cele „turbate', precum culorile neon, și alege în schimb tonuri de pământ, nuanțe neutre sau accente calde, dar toate inspirate de ceea ce regăsești în natură.

Comoditatea. Hainele boho chic nu sunt și nu pot fi inconfortabile. Formatul mulat, cel bodycon sau itemurile care îți urmează fidele linia corpului nu au ce căuta aici. La polul opus, nici articolele vestimentare dramatic de oversized nu sunt acceptate. Trebuie să te simți confortabil, așa că alege bluze lejere, rochii lungi și comode sau scurte și lărguțe, blugi evazați și materiale care să îți mângâie pielea.

Creativitatea. Adepții boho chic adoră hainele care să vorbească sufletului lor. Ce îi displace cel mai tare acestui om este să îmbrace articole care au fost create în masă. De aceea, stilul este celebru pentru faptul că înfrumusețează fiecare piesă până ce devine unică. Broderii, aplicații sub formă de mărgele, pene, franjuri, inserții de blană sau de dantelă, toate acestea sunt favorizate. Printurile sunt pline de viață, cele preferate fiind cele romantice, florale, boeme, sau cele etno, încărcate de tradiție.

Accesoriile. Dacă porți o ținută boho fără accesorii e ca și cum ai fi lăsat-o neterminată. Nu ai înțeles conceptul dacă nu apelezi la brățări, coliere, cercei, inele, pandantive sau broșe. Cu cât mai eclectice, cu atât mai bine. Trendul suprapunerilor e prin excelență boho chic, deși a fost adoptat acum de curentul minimalist. Cerceii cu pene reprezintă un item reprezentativ al acestui curent, la fel cum sunt toate bijuteriile purtate de diverse popoare ale lumii sau handmade.

Exemple de ținute boho chic

De ce are nevoie o garderobă boho chic? De fuste și rochii lungi, cardigane, cojocele, pantaloni evazați, bluze din dantelă cu umerii goi, ii, accesorii și bijuterii mari, masive. Iată câteva ținute care te ajută să transpui în realitate aceste influențe!

Începe cu un pulover cu motive boho, fie sub formă de broderii florale, fie prin printuri etno. Franjurii și mânecile clopot sunt și ele binevenite. Asociază cu o pereche de pantaloni cu flori, cu influențe elegante, ca să aduci ținuta în estetica modernă. Finisează cu sandale cu talpă plată sau cu o pereche de balerini și nu uita de accesorii!

Găsești modele de pantaloni de damă care să se potrivească itemurilor boho chic în mediul online. Noi am ales o pereche cu imprimeu floral, pe placul curentului, ce se va potrivi de minune outfiturilor tale de primăvară.

 

O rochie lungă, lejeră, cu print etno, cu bretele subțiri și la fel de iubită ca toate verile la un loc nu poate lipsi sub nicio formă din garderoba ta. Acoperă cu un șal sau cu un cardigan larg în serile răcoroase și nu uita de bijuteriile ornate cu pene!

Dacă îți dorești un outfit boho chic ancorat în estetica sport a momentului, asociază o bluză cu umerii goi din dantelă și o pereche de blugi evazați. Accentul vedetă este coșul de rafie brodat manual, unul dintre itemurile care va vorbi pe limba sufletului oricărui pasionat de boho chic.

Am văzut care sunt caracteristicile și istoria stilului care a revenit în tendințe! Inspiră-te din propunerile noastre de ținute și captează libertatea, romantismul și candoarea curentului boho chic, pentru un viitor mai bun!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton