Îngrijirea tenului după 30 de ani. Ce schimbări trebuie să faci

 Lupescu Anca
.

Îngrijirea tenului după 30 de ani este ceva mai complexă decât la 20. Vârsta aduce cu ea experiență, înțelepciune și o serie de probleme ale pielii. Pe măsură ce îmbătrânești, capacitatea de vindecare a pielii și raportul de rotație celulară se deteriorează. Prin urmare, este important să ai o grijă deosebită pentru tenul tău după 30 de ani.

Ce se întâmplă cu tenul pe măsură ce îmbătrânești?

După o anumită vârstă, rata de rotație a celulelor  încetinește. Acest lucru face ca celulele moarte ale pielii să se acumuleze pe suprafața pielii, făcând-o să pară plictisitoare și lipsită de strălucire.

Indiferent dacă ai avut sau nu pielea uscată în trecut, există șansa ca pielea ta să înceapă să devină uscată și descuamată după 30 de ani. Pe măsură ce îmbătrânești, producția de sebum în piele se reduce și ea.

Ce pantofi să asortezi la ținutele de toamnă

Pielea ta este formată din proteine ​​care îi conferă elasticitatea și puterea de care are nevoie pentru a părea strălucitoare și sănătoasă. Pe măsură ce îmbătrânești, producția acestor proteine ​​în piele încetinește.

Îngrijirea tenului după 30 de ani. Ce schimbări trebuie să faci

Expunerea la UV de-a lungul anilor poate contribui, de asemenea, la o scădere a producției acestor proteine. Acest lucru duce la apariția ridurilor și a liniilor fine.

Este posibil să observi pete întunecate pe piele. Acest lucru se întâmplă din cauza anilor de expunere la soare, care poate stimula celulele producătoare de pigment să producă rapid melanină în exces.

Citește și: Măști de față pe care le poți face acasă. Cum să scapi de coșuri și puncte negre

Modificările hormonale după 30 de ani pot contribui la acneea maxilarului. Androgenii sunt hormoni masculini care pot contribui la o supraproducție de sebum în corpul tău. Acest lucru poate duce la erupții de acnee, în special de-a lungul liniei maxilarului.

Pe măsură ce îmbătrânim, producția de ulei din corpul nostru încetinește. Acest lucru poate duce la o schimbare a tipului de piele. Vei observa că pielea ta se simte mai puțin grasă. Pielea uscată poate duce, de asemenea, la sensibilitatea pielii, ducând la reacții alergice la aproape orice atinge pielea ta.

Cauza pielii cu aspect plictisitor la vârsta de 30 de ani poate fi, de asemenea, stresantă. 

Ce trebuie să faci pentru îngrijirea tenului după 30 de ani

Menține o dietă sănătoasă

Consumul de alimente sănătoase, bogate în apă, îți poate menține pielea hidratată și cu aspect tânăr. Acest lucru va ține la distanță aspectul tern și uscat. În afară de alimentele bogate în apă, respectarea unei diete sărace în carbohidrați poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea aspectului și texturii pielii.

Exfolierea este cheia

Exfolierea pielii din când în când va ajuta la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii. Acest proces expune celulele noi, sănătoase, care fac ca fața să pară mai netedă și mai clară. Una dintre cauzele majore ale pielii uscate după 30 de ani este acumularea de celule moarte ale pielii pe suprafața tenului.

Citește și: Mască peel-off cu cărbune activ împotriva punctelor negre

Caută exfolianți care conțin hidroxiacizi. Acizii alfa și beta hidroxi funcționează bine în absorbția celulelor moarte ale pielii. Exfolierea fizică implică utilizarea unui instrument precum un scrub sau o cârpă umedă pentru a îndepărta manual celulele moarte ale pielii.

Hidrateaza zilnic

Hidratarea pielii îmbunătățește aspectul pielii. Acest lucru face ca tenul tau să pară mai moale și mai strălucitor.

Expunerea la UV de-a lungul anilor poate să fi cauzat unele daune pentru bariera pielii tale. Utilizarea unei creme hidratante pentru repararea barierei va ajuta la fixarea stratului protector al pielii, păstrând cât mai multă umiditate.

Dormi cel puțin 7-8 ore pe zi

Asigură-te că reușești să dormi cel puțin 7-8 ore pe zi fără întreruperi. Somnul joacă un rol major în cât de proaspătă și radiantă pare pielea ta. Lipsa somnului poate duce la ochi umflați, cearcăne și pungi sub ochi deloc estetice.

Investește într-o cremă anti-îmbătrânire

Cremele anti-îmbătrânire sunt hidratante și conțin ingrediente care luptă împotriva semnelor de îmbătrânire. Caută aceste ingrediente atunci când cumperi o cremă anti-îmbătrânire:

Retinoizi – sunt derivați din vitamina A și sunt folosiți de mult timp în dermatologie. Ei acționează împotriva daunelor solare și ajută la îmbunătățirea aspectului liniilor fine.

Vitamina C – un ingredient popular în majoritatea produselor de înfrumusețare, vitamina C luptă împotriva radicalilor liberi și previne descompunerea colagenului și elastinei din piele. De asemenea, reduce daunele induse de soare, făcând pielea să pară mai strălucitoare și mai fermă.

Ce produs folosește Ozana Barabancea pentru îngrijirea tenului. Costă doar 3 lei

Hidroxiacizi – acizii alfa și beta hidroxiacizi cresc raportul de rotație celulară. Acestea funcționează ca exfolianți și absorb celulele moarte ale pielii pentru a expune pielea mai strălucitoare și cu aspect mai tânăr de dedesubtul celulelor moarte.

Niacinamidă – o formă de vitamina B3, niacinamida poate împiedica pielea să piardă apa. Pielea hidratată arată mai sănătoasă și mai tânără.

Adaugă un ser la rutina ta

Serurile vizează probleme specifice ale pielii, curățând și netezind pielea și făcând-o să arate mai strălucitoare.

Tratament facial lunar

Tratamentele faciale sunt extrem de hidratante si îți mențin pielea tânără. Ele sunt o modalitate bună de a menține o piele sănătoasă și cu un aspect tânăr. Mergi lunar la câte un tratament de curățare și hidratare în profunzime.

Sport

Exercițiile fizice sunt extrem de benefice pentru ca pielea să arate tânără și sănătoasă. Ia-ți cel puțin o oră în fiecare zi pentru a merge la sală, a înota sau a practica yoga.

Cum asortezi geanta cu pantofii. Câteva reguli de bază

Investește într-o cremă pentru ochi

Pielea de sub ochi poate fi prima care prezintă semne de îmbătrânire. Ridurile și liniile fine pot fi ținute la distanță investind într-o cremă pentru ochi. Acestea conțin ingrediente care stimulează producția de colagen și elastină în piele, menținând-o fermă și netedă.

Sursa foto: Shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton