Îmbătrânirea prematură a pielii - cum o putem preveni

 Lupescu Anca
.

Cum putem preveni îmbătrânirea prematură a pielii? Multe lucruri determină îmbătrânirea pielii noastre. Unele lucruri asupra cărora nu putem face nimic; pe altele le putem influența. Un lucru pe care nu îl putem schimba este procesul natural de îmbătrânire. Acesta joacă un rol esențial. 

Îmbătrânirea prematură a pielii – cum o putem preveni

Cu timpul, cu toții avem riduri vizibile pe față. Este firesc ca fața noastră să își piardă o parte din vitalitatea tinerească. Observăm că pielea noastră devine mai subțire și mai uscată. Genele noastre controlează în mare măsură momentul în care au loc aceste schimbări. Termenul medical pentru acest tip de îmbătrânire este „îmbătrânire intrinsecă”.

Cum asortezi geanta cu pantofii. Câteva reguli de bază

Noi putem influența un alt tip de îmbătrânire care ne afectează pielea. Mediul înconjurător și alegerile noastre privind stilul de viață pot face ca pielea noastră să îmbătrânească prematur. 

Termenul medical pentru acest tip de îmbătrânire este „îmbătrânire extrinsecă”. Prin luarea unor măsuri preventive, putem încetini efectele pe care acest tip de îmbătrânire le are asupra pielii noastre.

11 modalități de a reduce îmbătrânirea prematură a pielii

Soarele joacă un rol major în îmbătrânirea prematură a pielii noastre. Alte lucruri pe care le facem pot, de asemenea, să ne îmbătrânească pielea mai repede decât ar face-o în mod natural. Pentru a-și ajuta pacienții să prevină îmbătrânirea prematură a pielii, dermatologii le oferă pacienților lor următoarele sfaturi.

Cum te îmbraci la nuntă. Ce stil să adopți în funcție de locație

Protejați-vă pielea de soare în fiecare zi. Fie că petreceți o zi la plajă sau mergeți pe stradă, protecția solară este esențială. 

Vă puteți proteja pielea căutând umbră, acoperindu-vă cu îmbrăcăminte de protecție solară – cum ar fi o cămașă ușoară și cu mâneci lungi, pantaloni, o pălărie cu boruri largi și ochelari de soare cu protecție UV – și folosind o cremă de protecție solară cu spectru larg, cu SPF 30 (sau mai mare) și rezistentă la apă.

SPF

 Ar trebui să aplicați în fiecare zi cremă de protecție solară pe toată pielea care nu este acoperită de haine. Pentru o protecție mai eficientă, căutați îmbrăcăminte cu o etichetă cu factor de protecție împotriva ultravioletelor (UPF).

Cum să te îmbraci la birou. Ce trebuie să știi

Aplicați autobronzant mai degrabă decât să vă bronzați. De fiecare dată când vă bronzați, vă îmbătrâniți prematur pielea. Acest lucru este valabil dacă vă bronzați la soare, la un solar sau  la alte echipamente de bronzare în interior. Toate acestea emit raze UV dăunătoare care accelerează cât de repede îmbătrânește pielea dumneavoastră.

Fumatul

Dacă fumați, opriți acest obicei. Fumatul accelerează foarte mult modul în care pielea îmbătrânește rapid. Acesta provoacă riduri și un ten tern.

Cum alegi creionul de ochi? Ce trebuie să știi despre dermatograf și tuș

Evitați expresiile faciale repetitive. Atunci când faceți o expresie facială, contractați mușchii de bază. Dacă contractați în mod repetat aceiași mușchi timp de mulți ani, aceste riduri devin permanente. Purtarea ochelarilor de soare poate ajuta la reducerea ridurilor cauzate de strabism.

Dieta

Aveți o dietă sănătoasă și echilibrată. Constatările din câteva studii sugerează că mâncatul multor fructe și legume proaspete poate ajuta la prevenirea daunelor care duc la îmbătrânirea prematură a pielii. Constatările din studiile de cercetare sugerează, de asemenea, că o dietă care conține mult zahăr sau alți carbohidrați rafinați poate accelera îmbătrânirea.

Îngrijirea părului șaten. Cum să ai grijă de el cu produsele potrivite

Alcool

Beți mai puțin alcool. Alcoolul este dur pentru piele. Acesta deshidratează pielea și, în timp, deteriorează pielea. Acest lucru ne poate face să arătăm mai bătrâni.

Sport

Faceți exerciții fizice în majoritatea zilelor din săptămână. Constatările din câteva studii sugerează că exercițiile fizice moderate pot îmbunătăți circulația și pot stimula sistemul imunitar. Acest lucru, la rândul său, poate da pielii un aspect mai tineresc.

Îngrijirea părului creț. Ce rutină ar trebui să urmezi

Curățați-vă ușor pielea. Frecarea pielii curate vă poate irita pielea. Iritarea pielii dumneavoastră accelerează îmbătrânirea pielii. Spălarea delicată ajută la îndepărtarea poluării, a machiajului și a altor substanțe fără a vă irita pielea.

Îngriirea pielii

Spălați-vă pe față de două ori pe zi și după ce transpirați abundent. Transpirația, în special atunci când purtați o pălărie sau o cască, irită pielea, așa că doriți să vă spălați pielea cât mai repede posibil după ce ați transpirat.

Aplicați o cremă hidratantă facială în fiecare zi. Crema hidratantă reține apa în pielea noastră, oferindu-i un aspect mai tânăr.

Îngrijirea părului ondulat. Ce pași să urmezi împotriva firelor rebele

Nu mai folosiți produse de îngrijire a pielii care ustură sau ard. Atunci când pielea vă arde sau vă ustură, înseamnă că pielea dumneavoastră este iritată. Iritarea pielii poate face ca aceasta să pară mai bătrână.

Sursa foto: Shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton