ERDEM x H&M: cea mai așteptată colecție a acestui sezon

 Popescu Alexandra
.

Colecţia  ERDEM x H&M este una extrem de personală, presărată cu povești care rememorează trecutul designer-ului și temele care și-au pus amprenta asupra activităţii sale în ultimul deceniu.

Cămasă bărbat ERDEM X H&M; 299 LeiCămasă bărbat ERDEM X H&M; 299 Lei

ERDEM x H&M: CÂND VISUL EVADĂRII DIN COTIDIAN DEVINE REALITATE

Aceasta este inspirată din costumele romantice pe care el ȋnsuși le admira ȋn filmele britanice, din haina masculină a tatălui  pe care mama sa o purta nonșalant pe umerii săi în stilul original văzut în videoclipurile muzicale și emisiunile TV ale anilor 90. Pentru a crea colecţia ERDEM x H&M, designer-ul și-a imaginat escapada ideală din urban în peisajul rural britanic și a dat naștere unei combinaţii ȋntre rochii și piese croite,  funcționalitate și dramatism, oferind astfel posibilitatea pasionaţilor de modă din generaţii și medii variate să își completeze garderoba în stilul propriu. Fiecare piesă vestimentară este concepută exclusiv pentru H&M și va fi disponibilă în aproximativ 220 de magazine din întreaga lume, precum și pe hm.com, începând cu data de 2 noiembrie.

TEMELE-CHEIE

Articole vestimentare de impact

Admiratorii lui Erdem îi apreciază și prețuiesc an de an creațiile, iar ERDEM x H&M este o colaborare care dă naștere unor piese speciale care vor deveni adevărate comori pentru pasionaţii de modă, moștenite din generație în generație. Unele dintre acestea sunt rochia fără mâneci, cu amprente florale și decolteu adânc, rochia din dantelă neagră, decorată cu pliseuri somptuoase din material georgette pe manșete și nu ȋn ultimul rȃnd, rochia de seară alcătuita în întregime din paiete negre și flori brodate. Un alt must-have al colecţiei este fusta neagră din jacard cu imprimeu floral, asimetrică, scurtă ȋn faţă și lungă ȋn spate, pentru a crea un efect de trenă.

Limbajul florilor

Colecția ERDEM x H&M abundă de imprimeuri florale, reflectând una din marile pasiuni ale lui Erdem. Aceste motive predomină ȋn rochia neagră din dantelă, o reinterpretare a unei piese din prima sa colecție și ȋn rochia fără mâneci cu decupaje în talie, din jacard multicolor, material utilizat și la jacheta cambrată cu detalii feminine.

Imprimeurile florale au inspiraţii  fermecătoare, unul din ele fiind cel cu ghiocei de pe costumele din satin sau de pe rochia neagră cu inserţii de dantelă, dispuse în diagonală pe siluetă, iar altul, asemănător unui buchet de flori de cȃmp, brodat pe jacheta neagră și pe bluza cu glugă realizată ȋn ȋntregime din bumbac organic.

Linii croite

Precizia tăieturilor oferă o notă specială ținutelor ERDEM x H&M. Un sacou gri cambrat din amestec de lână, cu model din tweed are aerul britanic pe care designer-ul și-a dorit sa ni-l transmită, iar pantalonii adaugă o notă de feminitate datorită siluetei evazate. O altă piesă semnificativă este pardesiul bleumarin cu carouri turcoaz, supradimensionat, la două rânduri de nasturi, ȋnsoţit de paltonul din blană artificială imitație de leopard – o reinterpretare a unei piese din colecția toamnă/iarnă 2015 – care se remarcă prin buzunarele aplicate și funda din rejansă din jurul gâtului. O jachetă scurtă din lână și o fusta acesteia atrag atenţia prin marginile nefinisate și prin benzile transparente țesute în stofă care strălucesc cȃnd ȋntȃlnesc lumina.

Piese esențiale

Colecția ERDEM x H&M conține numeroase articole care vor deveni esențiale în garderoba atemporală. Unele din ele vor fi puloverul de mohair cu fir gros, inspirat din Twin Peaks, ȋn nuanţe de vișiniu și albastru deschis, tricotajele din amestec de mohair cu model grafic Fair Isle, bluza ivoire din dantelă cu manșete și guler plisate și nu în ultimul rȃnd, cămașa albă din poplin de bumbac – o amintire preţioasă a designer-ului legată de garderoba mamei sale din anii 80.

Accesorii

Colecția este completată de tenișii slip-on din jacard cu flori colorate, de bocancii cu talpă avȃnd imprimeu cu ghiocei, dar și de o pereche de sandale cu barete ȋn jurul gleznei, decorate cu bijuterii florale. Geanta din imitație de piele de crocodil, avȃnd strasuri aplicate, este inspirată din fotografiile cu mama creatorului în anii 60. Cerceii cu funde din cristale și perle se contopesc cu broșele de pe panglici și cu agrafele de păr pentru a ȋntregi povestea. Din colecție nu lipsesc colanții, șosetele și eșarfele înflorate care completează ținutele ERDEM x H&M.

 

ERDEM x H&M: LINII SIMPLE ȘI IMPRIMEURI FLORALE PROPUSE BĂRBAȚILOR

În exclusivitate, Erdem a creat prima sa colecție pentru bărbați ERDEM x H&M, inspirată din amintirile copilăriei designer-ului, în stilul său bine-cunoscut și personal. În croiala elegantă se regăsesc ecourile costumelor și paltoanelor tatălui său, stofa de lână, aceasta fiind o necesitate funcțională în timpul iernilor reci din Canada, ȋn timp ce imprimeurile florale expresive denotă dragostea lui Erdem pentru peisajul rural britanic. Colecția oferă o garderobă completă și absolut unică pentru H&M, iar articolele vestimentare masculine poartă amprenta eleganței poetice a lui Erdem – costumele  și paltoanele din tweed fiind doar cȃteva din piesele propuse toamna aceasta. Colecția ERDEM x H&M va fi disponibilă în aproximativ 220 de magazine din întreaga lume, precum și pe hm.com, începând cu data de 2 noiembrie.

TEMELE-CHEIE

Croială elegantă

Tradiția este actualizată zilelor noastre prin costumele elegante și paltoanele de iarnă care îi amintesc designer-ului de garderoba tatălui său. Sacourile au fie un model gri fin în spic, fie carouri subțiri, cu un buzunar aplicat, dȃndu-i o notă rustică. Sacourile sunt căptușite cu jacard înflorat negru, avȃnd cusături contrastante și ornamente din rejansă. Pantalonii asortați sunt croiți cu aceeași eleganță, avȃnd tivul pe gleznă. Paltoanele de iarnă, unele confecționate din Harris Tweed, sunt elegante, cambrate, cu căptușeală detașabilă pentru a fi mai călduroase, amintind de cele purtate de Erdem în perioada adolescenţei petrecută în Canada.

Motive florale expresive

ERDEM este renumit pentru imprimeurile sale florale expresive, care apar frecvent în această colecție de debut pentru bărbați. Un hanorac din nailon de culoare vișinie este presărat cu flori sălbatice, care își fac din nou apariția pe cămășile cu mâneci scurte și pe tricourile cu guler rotund, din bumbac organic, ambele cu rejansă la gât. Cămașa din mătase de culoare oliv și pantalonii largi cu vipușcă se remarcă prin motivele florale formale, care amintesc de tapetul retro al anilor 60.

Articole esențiale pentru bărbați

Logo-ul ERDEM ȋl regăsim pe bluza neagră din bumbac organic, cu literele „R' și „M' întoarse, doar pentru H&M. Aceasta este disponibilă și pe negru cu imprimeu floral. Cămașa albă Oxford este slim fit, croită cu precizie, iar puloverele din mohair sunt disponibile fie pe albastru, fie cu motiv grafic Fair Isle. Hanoracul cu fermoar din blană artificială are un aspect funcțional, în timp ce parka utilitară kaki este reinterpretată într-o jacheta urbană, cu căptușeală detașabilă din blană artificială.

Accesorii

Tenișii din colecție poartă motivele florale ERDEM, în timp ce pantofii Derby clasici din piele au detalii pe vȃrf. Cravata cu motiv în spic adaugă o notă de eleganță ținutelor croite, în timp ce șosetele albe înflorate le conferă un farmec aparte. Rucsacul are imprimeu floral, iar eșarfele cu print ȋntregesc ȋn mod armonios ţinutele.

Colectia va fi disponibila incepand cu data de 2 noiembrie 2017, ora 9.00 a.m. exclusiv in magazinul H&M din Baneasa Shopping City si online, de la ora 10.00 a.m., pe hm.com 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton