Dorin Negrău – Colecţia inspirată din portul traditional românesc prezentată la NY

 Florentina Liutic
.

Designerul Dorin Negrău și-a prezentat aseară colecția „Brides’S – the story continues”, inspirată din portul tradiţional românesc din Transilvania, la Mercedes-Benz Fashion Week de la New York, în aceeaşi zi cu creaţiile caselor Ralph Lauren, Calvin Klein şi Mark Jacobs.

 

Cea mai nouă colecţie a designerului Dorin Negrău este inspirată din portul tradiţional românesc din Transilvania.

 

„Cu ocazia acestui eveniment, am primit şi solicitarea reprezentanţilor Institutului Costumului din New York de a fi prezenţi la show-ul nostru, în vederea participării, respectiv selectării unor piese din colecţia noastră pentru o expoziţie viitoare din cadrul Metropolitan Museum”, a spus Negrău.

 

Designerul prezintă o nouă colecţie eclectică, senzuală, romantică şi incitantă, valorificând sursele inepuizabile de inspiraţie ale costumului tradiţional al femeilor măritate din Transilvania.

 

Colecţia „Brides’S – the story continues” readuce în atenţie broderiile realizate de femeile din satele de la poalele muntelui unde se află castelul lui Dracula şi unde tehnica acestor creaţii a fost moştenită de la străbunii locului, care le realizau pentru însuşi temutul vampir în semn de temere şi jale. Broderiile s-au perfecţionat în timp şi au devenit emblematice pentru acea zonă din România.

 

Foto: Iulian Vacar

 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton