Descoperiţi ce tipuri de bere puteţi savura

 Florentina Liutic
.

Berea poate fi împărțită în două categorii, în funcție de temperatura de fermentație: de joasă sau înaltă fermentație. În cele două categorii intră mai multă tipuri de bere, în funcție locul de origine sau de metoda de procesare.

 

tipuri-de-bere1

Bere Lager sau bere de fermentare joasă

Fermentarea durează de la 7 la 10 zile, la o temperatură între 50 si 130. Drojdia de fermentare joasă produce mai puțin alcool (0-2 grade) pentru că este încetinită de alcoolul pe care îl produce. Acest tip de bere include alte tipuri și anume: blond auriu, toast sau chiar neagră.

Printre cele mai cunoscute se numără:

  • Pilsner Lager – foarte populară, cu aproximativ 4% alcool. Are culoarea „blondă', aurie iar compoziția și spuma sunt mai ușoare decât în cazul celorlalte beri. Se recomandă să se servească la o temperatură de 5 grade.
  • Special Lager – are 5 % alcool și culoare galben-aurie, gust bogat de malț și hamei nobil. Se recomandă să se servească la o temperatură de 5 grade.
  • Extra Lager – conținutul de alcool variază între 6 și 7%. Are o aromă intensă, o culoare puțin mai închisă și o spumă cremoasă. Gustul este intens și puțin amărui. Se servește la o temperatură de 5 grade.
  • Bock și Black – este vorba despre Berea brună, de fermentație 5 %, cu aromă puternică și amăruie. Se servește la o temperatură între 5 și 8 grade.

 

Continuarea AICI

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton