De ce nu trebuie să aplici în exces șampon uscat

 Cristescu Catalina
.

Șamponul uscat ne scoate din încurcătură când ne grăbim și nu avem timp să ne spălăm părul. Dar iată de ce nu e bine să-l folosești extrem de des.

[gallery ids="2425354,2425355,2425356,2425357,2425358,2425359,2425360"]

În mod cert e foarte bine să ai în casă un șampon uscat. Câteodată pot apărea situații când părul are nevoie de un refresh, nu ai timp să-l speli, și așa cu câteva pulverizări de șampon uscat ai mai amânat cu o zi procesul elaborios al spălatului pe cap.

Citește și:

Chiar dacă îți dorești mai mult volum, nu-ți pieptăna părul așa! Îl distrugi!

Ce se întâmplă când folosești placa sau ondulatorul pe părul umed

Însă nu e indicat să uităm prea mult de întâlnirea cu apa, șamponul, balsamul și masca de păr. Șamponul uscat este, de fapt, o pulbere care absoarbe murdăria și sebumul.

Ok, îl scuturăm din păr după aplicare, dar totuși dacă trece prea mult timp fără spălatul pe cap clasic, și pulverizăm numai șampon uscat, în final se formează un fel de pastă care nici nu arată și nici nu se simte bine.

Și ce face ea? În primul rând blochează porii de la nivelul scalpului! Foliculii firului de păr nu mai pot respira, porii sunt înfundați și scalpul va încerca să elimine produsul care îl împiedică să-și realizeze procesele naturale, cum altfel decât producând și mai mult sebum.

Așadar șamponul uscat nu va înlocui niciodată șamponul normal, deoarece, în mod firesc, are o capacitate limitată de absorbție a sebumului, iar în final ajungi să depozitezi pe scalp straturi peste straturi de produs, peste grăsimea naturală a capului.

Foto: Hepta/PR 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton