O faci de când te știi, de câteva ori pe săptămână. Dar ești sigură că te speli corect pe cap? Acest element de îngrijire este esențial, uite cum trebuie realizat, ca la carte!
În primul rând este necesar să uzi foarte bine părul, cu apă caldă. Apa va deschide cuticula firului de păr, ceea ce ajută semnificativ la o mai bună eliminare a depunerilor de praf și produse de styling.
În plus, cuticula deschisă ajută la asimilarea substanțelor nutritive din șampon și balsam!
Citește și:
Cum să-ți repari pielea după o noapte de petrecere
2 motive pentru care este obligatoriu să folosești o cremă de noapte
Dacă ai părul mai lung de umeri, întâi aplică un strat de balsam de la jumătatea părului către vârfuri. Asta ajută la hidratarea firelor uscate, iar părul va fi la final mai strălucitor. Stai câteva minute cu balsamul, apoi clătește.
O singură șamponare este de regulă suficientă, venim cu a doua numai dacă părul este foarte murdar și șamponul nu a făcut suficientă spumă.
Șamponarea în exces îndepărtează uleiurile naturale ale scalpului, ceea ce duce la uscăciune și implicit exces de sebum, mătreață etc
Șamponăm bine scalpul și rădăcina firului de păr, acestea fiind zonele cu acumulare de murdărie, fără să insistăm foarte mult sau să frecăm agresiv pe lungimea firului de păr, care este și partea cea mai fragilă.
Nu spălăm părul ca și cum spălăm de mână rufele. Asta duce la fire rebele, ruperea părului. Însă putem masa scalpul, întrucât prin masaj activăm circulația sanguină care ajută la creșterea părului.
Așa cum am menționat deja balsamul nu se aplică la rădăcină, și cu cât stăm mai mult cu el, cu atât va fi mai bine pentru păr.
Dar înainte de aplicarea balsamului, clătește bine șamponul și stoarce părul, astfel încât apa să nu dilueze balsamul.
Clatirea finală se face cu un jet de apă rece, care sigilează cuticula firului de păr și oferă un plus de strălucire.
Foto: Hepta/PR