Cum să (nu) te machiezi după 45 de ani

 Cristescu Catalina
.

Machiajul are rigorile lui în funcție de vârstă, pentru că are rolul de a scoate în evidență trăsăturile, de a ne înfrumuseța. Uite de ce să ții cont la maturitate.

[gallery ids="2414888,2414890,2414891,2414892,2414886"]

De nenumărate ori am spus că sprâncenele sunt rama care încadrează fața și am insistat pe machierea lor, însă pe măsură ce înaintăm în vârstă trebuie să fim foarte atente la acest aspect. Sprâncenele prea intense adaugă ani, așa că mergi pe o variantă soft, cât mai naturală.

Citește și:

4 trucuri de machiaj pe care le poți face cu produse pe care le ai deja

Cum să-ți acoperi imperfecțiunile de pe față cu ajutorul unui concealer

Ai observat că tenul tău a devenit mai uscat? E firesc, de vină sunt schimbările hormonale. Așadar evită un fond de ten cu acoperire foarte mare, prea pudrat.

Pentru machiajul ochilor e indicat să te împrietenești cu baza pentru fardul de pleoape. Fixează rapid nuanța, astfel încât nu e nevoie să revii cu nenumărate aplicări ce încarcă pleoapa și dau senzația de ochi triști… căzuți.

Probabil că ai observat mici riduri perpendiculare pe linia de contur a buzelor. Din păcate acestea determină rujul să migreze, și nici creionul de buze nu mai face față. Soluția este un lip stain!

Felul în care sunt poziționate genele impactează maxim look-ul. Genele orientate în sus deschid privirea și te întineresc. Cleștișorul de gene te ajută să obții acest efect, dar niciodată nu îl folosim pe genele rimelate, curbăm cu el genele înainte de a aplica mascara.

Pentru că blush-ul poate evidenția anumite imperfecțiuni ale feței sau lipsa de fermitate, de acum înainte aplică-l numai pe vârful obrajilor. Zâmbești și mângâi delicat cu pensula cel mai înalt punct al ambilor obraji.

Cătălina Cristescu

Foto: Hepta/PR 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton