Cum să ai grijă de tenul tău în timpul verii

 bogdan.galca
.

În timpul verii trebuie să acorzi o atenție deosebită tenului tău, deoarece soarele este mai puternic în această perioadă și îl poate afecta. Spre deosebire de pielea din alte zone ale corpului, cea de pe față este permanent expusă la mediul extern, adică la soare și la microbii din aer, iar acest lucru înseamnă că trebuie să ai mai multă grijă de ea în timpul sezonului cald. Pentru aceasta, există mai multe metode pe care le ai la dispoziție.

  1. Folosește măști pentru față 

Hidratarea tenului este foarte importantă pentru sănătatea pielii tale. O idee bună pentru a avea mereu tenul hidratat și curat este să folosești măşti pentru faţă special create în acest sens. Folosește zilnic astfel de măști și le vei remarca utilitatea atunci când îți vei observa tenul mai curat și te vei simți mai bine în pielea ta. Temperaturile ridicate îți vor face tenul să transpire mai mult decât de obicei, iar șansele ca acesta să se deshidrateze sunt mai mari decât în alte perioade. Deshidratarea nu oferă doar o senzație de disconfort, ci și un aspect mai puțin plăcut feței tale. Cel mai bine este să eviți aceste lucruri prin îngrijirea constantă a tenului tău. 

2. Folosește cremă hidratantă pentru ten

Chiar dacă folosești o mască pentru față, este recomandat să folosești și o cremă hidratantă, pentru mai multă siguranță. Dacă folosești fond de ten, aplică o astfel de cremă înainte de utilizarea acestuia pentru a preveni uscarea lui. Folosește crema hidratantă în  mod regulat, atât dimineața înainte să pleci la serviciu sau în oraș, cât și seara înainte de culcare, pentru a nu permite tenului să rămână fără substanțe nutritive și să se usuce. Prin aplicarea constantă a unei astfel de creme, ești sigură că tenul tău este în permanență în siguranță. Rezultatele vor fi vizibile la nivel estetic, iar tu te vei simți mai confortabil în pielea ta, deoarece un ten hidratat arată mereu mai bine decât unul deshidratat.

3. Nu uita de crema cu protecție solară

Vara, evită să îți expui pielea la soare fără să o protejezi, cu atât mai mult dacă tenul tău este foarte deschis și ai antecedente în ceea ce privește contactul cu acesta. Cele mai multe dintre fondurile de ten au și un anumit factor de protecție solară, de obicei mic, așa că, dacă îl aplici, poți considera că tenul este protejat într-o oarecare măsură de razele soarelui. Dacă nu obișnuiești să folosești fond de ten, nu uita să aplici pe față de fiecare dată când ieși în oraș o cremă cu protecție solară specială pentru această zonă, pentru a te feri de eventuale arsuri ale pielii sau de alte efecte nedorite ale soarelui asupra pielii tale. Aceste efecte țin atât de partea estetică, dar mai ales de cea a sănătății.

4. Demachiază-te în fiecare seară

Demachierea este importantă mereu, dar cu atât mai mult în timpul verii, când tenul tău intră în contact cu mai multe bacterii din cauza transpirării mai intense. Chiar dacă ai momente când vii obosită de la serviciu sau după o noapte de weekend pierdută prin oraș și ai vrea doar să dormi, nu trece peste etapa demachierii. A doua zi s-ar putea să regreți pentru că, dacă ai tenul sensibil, e posibil ca, atunci când te vei uita în oglindă, să observi mici imperfecțiuni care au apărut pe fața ta peste noapte.

Sursă foto: https://www.pexels.com

(P) Articol publicitar realizat in colaborare cu Sephora

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton