Atenție! Toamna e sezonul când îți cade cel mai mult părul!

Știai că toamna pierzi cele mai multe fire de păr? Și, culmea, nu poți împiedica asta! Uite de ce toamna îți cade cel mai mult părul și nu e cazul să te alarmezi.

În sezonul rece nu cad doar cantități semnificative de ploaie, ci și de… păr. Cele mai multe fire se pierd în lunile de toamnă, iar noi nu putem împiedica asta, întrucât este parte din ritmul natural de creștere și regenerare a părului.

Citește și:

7 modalități de a preveni apariția acneei

6 reguli de care să ții cont pentru machiajul la birou

Mai clar, părul trece întotdeauna prin trei faze: anagenă, catagenă și teleogenă. Adică un ciclu propriu fiecărui fir de păr, individual și independent de celelalte fire.

Desigur, la creșterea părului contribuie stilul de viață, metabolismul, hormonii și nu în ultimul rând ereditatea. Nu îți imagina acum că toate firele se află în etapa de cădere.

Aproximativ 90% dintre firele de păr sunt în faza de creștere, iar dacă te îngrijorează cantitatea de păr lăsată în perie zilnic, e bine de știut că pierderea normală este de circa 100 de fire de păr pe zi.

Dar de ce insistă cercetătorii să spună că părul cade cel mai mult în lunile de toamnă? Întrucât părul se oprește din creștere la sfârșitul lui iulie, iar odată cu începutul toamnei, firele începe să cadă tocmai pentru a face loc altora noi.

Fenomen adaptat și în timpul și după sarcină. Când ești însărcinată părul tău se află în repaus, nu cad fire și ai senzația unui păr foarte bogat.

După naștere, când se reia ciclul firesc de regenerarea a părului, vei observa că îți cade păr foarte mult. Acesta este și motivul pentru care multe proaspete mămici preferă să se tundă.

Foto: Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton