7 pași simpli spre fericire

 Florentina Liutic
.

„Dă șansa fiecărei zile să fie cea mai frumoasă din viața ta.', spunea Mark Twain. De ce ai nevoie pentru a fi fericit? O casă mai mare, o mașină mai scumpă, un nou prieten sau un iubit/o iubită? Sau poate, mai degrabă, de acele alegeri care țin doar de tine și care te fac să te simți mai bine?

 

Mulți oameni trăiesc cu impresia că secretul fericirii este atașat de ceva sau cineva. Că viața este construită în jurul lucrurilor materiale, a unor evenimente sau oameni care vin sau pleacă din ea.

 

Chemarea unei vieți frumoase și simple se aude pentru oricine are deschiderea să o asculte. Această chemare te invită să trăiești viața pe care ai fost născut să o trăiești, nu viața pe care și-o doresc alți oameni. Caută lucrurile care sunt cu adevărat importante pentru tine, pentru că nu vei găsi fericirea în lucrurile promovate prin panouri publicitare. Atunci când nu mai urmărești definiția lumii pentru fericire, și o găsești pe a ta proprie, începi să recunoști că decizia de a fi fericit era în mâinile tale în tot acest timp.

 

Oamenii cu adevărat fericiți știu că fericirea este o alegere. Nu sunt ostaticii propriilor circumstanțe și nu caută fericirea în lucurile pe care le posedă.

 

Iată câteva lucruri simple care te vor face mai fericit:

  1. Fii mai recunoscător

Oamenii care se concentrează pe partea pozitivă a lucrurilor găsesc mereu lucruri pentru care să fie recunoscători. Și este mai simplu decât pare. Fiecare persoană are sute de lucruri pentru care poate fi recunoscător. Tot ce trebuie să faci este să le identifici și să îți exprimi recunoștința mai des.

 

  1. Poartă mereu în zâmbet

Știința a demonstrat că expressile faciale pe care le avem influențează sentimentele percepute de creier. Expresia facială influențează creierul aproape în același mod în care creierul influențează expresia facială. Astfel, te poți „programa' să fii mai fericit printr-un simplu zâmbet pe care îl porți de când te trezești.

 

  1. Plânge-te mai puțin

Data viitoare când vrei să te plângi despre o zi proastă, despre tine sau alți oameni, pur și simplu nu o face. În felul acesta vei evita exteriorizarea unui sentiment negativ și nesănătos și te vei avea satisfacția că ai ales să fii liniștit într-o situație dificilă.

 

  1. Dedică-te unui proiect de dezvoltare personală

Există fericire și împlinire în dezvoltarea individuală. Să știi că dedici timp și energie unui lucru care te face mai bun este unul dintre cele mai satisfăcătoare sentimente. Dedică-te unei activități care presupune autodisciplină măcar o dată pe zi.

 

  1. Folosește-te de punctele tale forte

Fiecare are propriile talente și abilități înnăscute. Atunci când le folosești în mod eficient, te simți mai viu și mai confortabil în propria piele. Dacă te concentrezi pe aceste lucruri îți vei regăsi bucuria care vine din interior.

 

  1. Poartă-te frumos cu ceilalți.

Aceasta este o regulă de aur universală. Cu cât oferi mai multă bunătate, răbdare și blândețe cu atât vei beneficia de ele rândul tău. În plus, primești satisfacția faptului că îi tratezi pe ceilalți așa cum ai vrea să fii tratat la rândul tău.

 

  1. Privește partea pozitivă a situațiilor dificile

Uneori, viața poate fi complicată. La un moment dat, vrem nu vrem o să trecem și prin momente grele. Însă atunci când se întâmplă, este important să-ți reamintești că tristețea și durerea sunt trecătoare și poți să înveți din ele – cum să fii mai bun sau cum să-i ajuți pe alți oameni care trec prin experiențe similare.

 

Știai că poți să îți măsori nivelul de fericire la locul de muncă? Intră pe www.ejobs.ro/happy și fă testul!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton