6 reguli de care trebuie să țină cont o femeie elegantă când alege ținuta pentru o nuntă

 bogdan.galca
.

Să alegi ce să porți și mai ales ce să nu porți atunci când ești invitată la o nuntă poate fi o sarcină dificilă, indiferent de cât de apropiată ești de miri. Pe de o parte, îți dorești o ținută în care să te simți încrezătoare și în largul tău, pe de altă parte vrei să fii o apariție elegantă și rafinată. 

Poate fi destul de complicat să găsești echilibrul perfect în ținuta pe care o alegi, însă mai important de atât este să știi de unde să pornești căutarea pentru outfitul perfect. În primul rând, atunci când ne îmbrăcăm pentru o nuntă trebuie să ținem cont de mai multe aspecte: contextul, locul în care vor avea loc ceremonia religioasă și petrecerea, vârsta, precum și tipul nostru de siluetă, pentru a alege o ținută care să ne pună în valoare cât mai bine. În al doilea rând, este bine de știut care sunt regulile nescrise pe care trebuie să le respectăm atunci când ne îmbrăcăm pentru un astfel de eveniment:

Nu te îmbrăca în alb

Pare evident, însă încă mai vedem invitate la nunți pe care le-am putea foarte ușor confunda cu mireasa. Cât timp nunta la care participi nu impune un cod vestimental „all-white', va trebui să eviți această culoare, care îi este rezervată doar miresei. 

Alege o rochie care să-ți evidențieze silueta

Rochia pe care o porți trebuie să îți vină ca turnată, să îți evidențieze atuurile și să ascundă micile imperfecțiuni pe care orice femeie le are. De altfel, acum găsești rochii pentru orice tip de siluetă, inclusiv rochii create special pentru a te ajuta să arăți fabulos chiar dacă simți că ai câteva kilograme în plus. Dacă se întâmplă să găsești o rochie care să îți placă, dar care să nu ți se potrivească perfect, un croitor te poate ajuta să o ajustezi astfel încât să pară că a fost creată fix pe dimensiunile tale. 

Evită ținutele prea țipătoare sau provocatoare

Ținutele cu decolteuri extrem de adânci, rochiile prea scurte sau cele cu decupaje mult prea îndrăznețe nu sunt potrivite pentru a fi purtate la o nuntă. Cum această zi este rezervată miresei, nu este plăcut atunci când una dintre invitate încearcă să acapareze toată atenția printr-o ținută nepotrivită evenimentului la care participă. O rochie de seară clasică, elegantă, într-o culoare vibrantă poate fi soluția perfectă pentru o femeie care vrea să fie o apariție rafinată și încântătoare, fără să epatezei în mod negativ. 

Fii pregătită cu o pereche de balerini sau sandale joase

Dacă vrei să te bucuri cu adevărat de petrecerea de nuntă, atunci ai grijă să iei cu tine o pereche de pantofi sau sandale cu talpă joasă. După ore întregi de stat în picioare și dansat pe tocuri, îți va fi mult mai lejer să continui distracția încălțată în niște pantofi confortabili, iar a doua zi îți vei fi recunoscătoare că ți-ai luat măsuri de precauție pentru a preveni umflarea picioarelor. 

Nu te îmbrăca în negru

Dacă albul iese din discuție când vine vorba de alegerea unei ținute pentru o nuntă, la fel ar trebui să se întâmple și cu negrul, o culoare care în cultura noastră este asociată mai degrabă înmormântărilor. Deși ținutele „all-black' sau micuța rochie neagră sunt o emblemă a eleganței clasice, s-ar putea să le creezi o impresie greșită celor din jur, mai ales dacă la nuntă participă și persoane mai în vârstă sau mai conservatoare. 

Nu e obligatoriu să porți fustă sau rochie

Nu toate femeile sunt adeptele unei garderobe bogate în rochii și fuste, așa că nu se simt confortabil purtând rochii lungi, elegante. Nimic în neregulă cu acest lucru! Poți crea o ținută corectă și foarte rafinată combinând o pereche de pantaloni de tip țigaretă cu un blazer bine croit și o bluză elegantă, la care să asortezi o pereche de pantofi cu un design unic, într-o culoare puternică. Vei obține un look elegant, fără efort, dar cel mai important – un look în care te vei simți pe deplin în largul tău. 

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Miss Grey

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton