Simona Halep și-a anunțat retragerea din tenis

 Popescu Alexandra
.

Anul acesta nu a fost cel mai bun pentru Simona Halep din cauza accidentărilor. Cu toate acestea, se prăgătește pentru turneul de la Miami, dar a anunțat în același timp și când plănuiește să se retragă.

Simona se reface după perioada grea pe care a avut-o în 2017 și plănuișete deja să câștige încă un turneu de Mare Șlem până se va retrage din activitate.

În ultimii ani, am învăţat că trebuie să-mi protejez corpul pentru a preveni accidentările şi să fac anumite exerciţii pentru asta. Am intrat într-o rutină, sunt sătulă de aceste exerciţii pentru condiţia fizică, dar conştientizez că sunt necesare pentru a mă menţine la nivel înalt şi nu mă voi opri„, a declarat românca pentru site-ul WTA.

Se retrage la 32 de ani

Deși inițial spunea că la 28 de ani se va retrage din tenis, Simona, în vârstă de 26 de ani, s-a răzgândit și vrea să își prelungească perioada în care va juca la nivel înalt.

Încă de anul trecut, m-a relaxat gândul că mai am mulţi ani de carieră. La început, mă gândeam că mă retrag la 28 de ani, anul trecut am zis la 30 de ani. Acum, plănuiesc să mă retrag la 32 de ani', a spus jucătoare de tenis.

Își pregătește revenirea la Miami

În acest moment, Halep se pregătește pentru turneul WTA de la Miami, acolo unde o va întâlni pe japoneza Naomi Osaka în turul secund. Românca este cotată ca a treia favorită la câștigarea turneului având în vedere că americanca Serena Williams nu va juca la Miami.

Prima oară am jucat la Miami acum 5-6 ani. Îmi place vremea de aici, sunt condiţii perfecte. Este un turneu extraordinar şi sunt încântată de fiecare dată când particip. Este bine că este un turneu mixt, la masculin şi feminin, atmosfera este foarte bună. Încerc să dau ce am mai bun în fiecare moment şi mă simt foarte bine', a mai spus Simona.

Simona Halep a fost semifinalistă în anul 2015 și sfertfinalistă în anul 2016 la Miami. Aceasta are 14 titluri WTA câștigate și 8 finale disputate. Turneul de la Miami va avea loc în perioada 20 martie – 2 aprilie.

Alexandra Popescu

Foto: Hepta

Citește și:

Simona Halep se implică într-o nouă campanie umanitară

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton