(P) Vacanțe active în Paralia Katerini, vedeta de pe Riviera Olimpului

 Stamen Diana
.

Paralia Katerini, stațiunea grecească celebră pentru magazinele de blănuri și plaja lungă premiată cu 'Steag Albastru' este destinația preferată a turiștilor români în fiecare sezon estival. Pe lângă răsfățul la soare, sporturile nautice, shopping, nopți grecești în tavernele de la malul mării, Paralia îți rezervă și posibilitatea de a descoperi împrejurimile sale pline de splendoare în excursii opționale.

Descoperă perla de pe riviera grecească într-o escapadă de 6 nopți cu autocarul de la Europa Travel. Turoperatorul a pregătit o ofertă last minute pentru plecarea din 25 iulie în Paralia, la tarife de nerefuzat începând cu 99 euro + 339 lei/persoană!

Locuri preferate de pasionații de drumeții

Așezată la poalele Muntelui Olimp, Paralia Katerini este cel mai bun punct de pornire în drumeții aventuroase spre fostul lăcaș al zeilor. Aici poți vedea celebra Cadă a lui Zeus, o cascadă de mici dimensiuni dar extrem de spectaculoasă unde se spune că obișnuia să se retragă pe pământ Tatăl Zeilor. Alpiniștii experimentați pot parcurge și trasee dificile pe unul dintre cele 52 de vârfuri, cele mai multe făcând parte din Parcul Național parte din UNESCO, datorită numeroaselor specii de plante, păsări și mamifere rare întâlnite aici.

În vecinătatea Paraliei se găsește orașul Edessa, cunoscut mai ales pentru numeroasele sale cascade de unde și-a primit supranumele de 'Orașul Apelor', potrvit mai ales pentru iubitorii de natură. Cea mai mare dintre cascade este celebra Karanos înconjurată de stânci acoperite de ferigi și vegetație mediteraneeană, compunând peisaje rupte din rai.

Atracții culturale și istorice de văzut în excursii opționale

Cea mai populară stațiune de pe Riviera Olimpului este situată la circa 70 de km de Salonic, organizandu-se numeroase excursii opționale spre al doilea cel mai mare oraș grecesc. Dacă alegi să descoperi Salonic te poți bucura de o plimbare pe celebra promenadă înțesată de restaurante cu vederi spre mare, unde traficul cu automobile este restricționat. Drumul te conduce către cele mai importante atracții istorice cum este Turnul Alb – simbol al locului, Agora Grecească și Forumul Roman sau Arca lui Galerius, alături de numeroasele muzee fantastice.

La fel de bine, din Paralia poți să faci o excursie opțională, de la Europa Travel, și spre Atena – leagănul democrației și al artei, unde vei explora celebra Agora Antică de pe Piatra Sacră de domină orașul, fiind parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Pentru vizite spirituale și momente liniștite, ai posibilitatea să mergi în vizite la Meteora – al doilea cel mai important loc de pelerinaj din Grecia, ori în croaziere de o zi pe Marea Egee până în Skiathos – așa numita Insulă a Piraților din Sporadele de Nord.

De Mădălina Isar

Sursa foto: flickr.com

Ultra Last Minute Sejur Paralia Katerini

Hotel Paralia Inn 3* – tarife de la 99 euro + 339 lei/persoana – oferta speciala valabila pentru plecarea din 25 iulie! 6 nopti de cazare cu demipensiune, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton