(P) Pelerinaj de Revelion în Țara lui Israel

 Stamen Diana
.

Un important loc de venerație pentru creștini, evrei și musulmani, Israel găzduiește cele mai multe monumente religioase și o sumedenie de situri arheologice pe care orice credincios ar trebui să le descopere măcar o dată în viață. De la cetatea Ierusalimului și până la fortăreața Masada, Israelul poate fi oricum dar nu și plictisitor!

Pornește într-un circuit exotic de Revelion în Țara Sfântă, alături de Europa Travel prilej excelent să vizitezi cu această ocazie orașe strâns legate de viața lui Hristos, să intri în apele sfinte ale botezului la Yardenit și să traversezi ținutul deșertic Qumran pentru a pluti în Marea Moartă, totul într-un tur de 8 zile la tariful special de 549 euro/persoană!

Cele trei orașe ale lui Hristos

Dacă în prima parte a circuitului vei putea descoperi Tel Aviv, orașul cu cele mai multe muzee pe metru pătrat din lume, celebru pentru viața de noapte fulminantă și pentru cetatea Jaffa, turul de la Europa Travel continuă cu explorarea orașelor menționate în Biblie.

Cel mai important dintre ele este Ierusalim cu locurile sacre aglomerate în cetatea fortificată de la Biserica Sfântului Mormânt ce se află în capătul dramaticului Drum al Crucii, la Muntele Măslinilor cu Mănăstirea Tatăl Nostru ce a fost ridicată fix pe locul unde se presupune că ucenicii au învățat cea mai puternică rugăciune din toate timpurile. Și până la Gradina Ghetsimani, unde te poți reculege în Biserica Tuturor Națiunilor. În plus, pelerinii mai pot descoperi și alte locuri deosebit de importante pentru evrei sau musulmani, ca Zidul Plângerii sau Domul Stâncii.

La 10 km distanță de Ierusalim, în ținutul palestinian se află Casa Pâinii, orașul Bethleem unde conform scrierilor biblice s-ar fi născut Isus în Grota Laptelui. Acesta este cel mai important loc de pelerinaj pentru creștini, mai ales în preajma Crăciunului când întreaga zonă este amenajată în ton cu marea sărbătoare. Simbolul de seamă al orașului este Biserica Nașterii Domnului, un loc de o importanță majoră pentru credincioși, ce a fost ridicată deasupra grotei unde potrivit Evangheliei s-a născut Isus.

Pe urmele Mântuitorului în Israel

Circuitul de Revelion de la Europa Travel îți descoperă și Nazaret, orașul unde a trăit Hristos  alături de Fecioara Maria și păstorul Iosif, conform evanghelistului Matei. Fă un tur al orașului începând cu Biserica Bunei Vestiri sau pornește din acest punct spre Capernaum, orașul Apostolilor Petru și Andrei, unde obișnuia să se retragă Hristos după fiecare minune săvârșită în Galileea. Și pentru că te afli în apropiere, nu poți rata Biserica Minunii și Casa Nunții, unde a fost înfăptuită prima minune: transformarea apei în vin.  

Opțional te poți aventura spre cetatea Masada, unde a avut loc asediul romanilor împotriva iudeilor care s-au baricadat în fortăreața din pustiul deșertului Negev, fiind cel mai de seamă simbol al rezistenței religioase. În plus, drumul de pelerinaj de la Europa Travel trece opțional și prin Ierihon – cel mai vechi oraș cunoscut în lume înconjurat de Muntele Nebo și Marea Moartă, unde te vei opri și tu pentru o baie în cele mai sărate ape de pe pământ.

 

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Vacante de Revelion

Circuit Revelion in Israel – Tara Sfanta – tarif: 549 euro/persoana, 7 nopti cazare in Bethleem la hotel de  4*, transport avion, tururi si excursii cu autocar conform program, ghid local, bilete de intrare, asistenta turistica. *Oferta speciala – Bonus: cina festiva de Revelion si reducere 40 euro/camera, pentru inscrieri pana la 31 August 2018! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton