Mihai Găinuşă şi Codruţ Kegheş – Culisele unei despărţiri neaşteptate

 Florentina Liutic
.

După 14 ani, prezentatorii Mihai Găinuşă şi Codruţ Kegheş au plecat din echipa emisiunii „Cronica Cârcotaşilor. Anunţul a iscat o mulţime de reacţii şi speculaţii în presă, pe reţelele sociale, printre colegi şi telespectatori. Acum, cei doi vorbesc despre motivele plecării, despre relaţiile cu foştii colegi şi despre cum văd ei divertismentul în televiziune.

 

 

gainusa2

Într-o fotografie veche, de pe vre­mea când imaginile erau încă im­primate pe film, opt oameni stau la masă pe o barcă îngustă. Dacă în planul apropiat al fotografiei nu ar fi fost şi un cameraman, ai crede că sunt un grup de turişti care se relaxează într-o plimbare cu barca. De fapt, sunt membrii echipei „Cronica Cârcotaşilor', surprinşi într-o zi de lucru, demult, în anii de început ai show-ului. Îi recunoşti imediat pe Co­druţ Kegheş, pe Şerban Huidu, Mihai Găinuşă – cel mai vesel din fotografie, Puştiu şi Mistreţu. Deşi imaginea a fost realizată pe vremea când Facebook exista doar în planurile lui Mark Zucker­berg, la începutul lunii trecute a făcut mare vâlvă, după ce a fost postată de Găinuşă pe pagina sa. În textul care o însoţea, fostul prezentator al „Cronicii' anunţa că pleacă de la emisiunea la care a lucrat timp de 14 ani. Aceeaşi decizie a luat-o şi Codruţ Kegheş.

 

La câteva zile după anunţ, i-am întâlnit pe Mihai şi Codruţ în studiourile Prima TV, unde pun la cale o nouă emisiune de satiră. Păreau preocupaţi, dar asta nu-i împiedica să glumească pe seama lucrurilor din jur pe parcursul şedinţei foto. Acelaşi amestec de preocupare şi veselie l-au arătat şi în timpul interviului în care au vorbit despre motive, decizii şi speranţe. Şi despre Şerban Huidu, un subiect care nu putea fi evitat (contactat de redacţia VIVA!, Şerban Huidu a re­fuzat să comenteze plecarea foştilor săi colegi).

 

Care e starea voastră de spirit acum?

Mihai: E o stare combinată. Pe de-o parte e o stare de tristeţe, pentru că am părăsit o muncă de 14 ani, pe de altă parte este bucuria că vom face un lucru bun, care trebuie făcut, la care ne-am gândit şi pe care l-am analizat mult.

Codruţ: Având în vedere faptul că am plecat pe un drum împreună, toate lu­crurile pe care le-am discutat vor fi sigur numai lucruri creative, venite din suflet, fără oprelişti. Scopul meu este să ajung în acea stare creativă bună.

 

Simţeaţi că nu mai aveaţi starea cre­ativă despre care vorbeşte Codruţ?

M: Nu e vorba neapărat de starea crea­tivă. E vorba de o atmosferă uşor apăsătoare. Chiar dacă suntem sau eram consideraţi nişte cooptaţi, după cum ni s-a spus, eu zic că făceam parte din produsul acela. Noi ne considerăm parte sau părinţi ai acelui produs. Alţii nu ne considerau aşa şi, practic, lucram pentru produsul altora. Dar acum nu mai vreau să discut asta, vom lucra pen­tru noi şi pentru telespectatori.

 

Cine vi s-a mai alăturat?

M: Ştii cum e, important nu e numărul, ci calitatea oamenilor care lucrează. Iar eu spun că suntem nişte oameni ok, care în primul rând se înţeleg între ei şi în al doilea rând se înţeleg asupra pro­dusului, pentru că asta este foarte im­portant. Noi o să cooperăm. Eu nu am cooptat pe nimeni. Atunci când am ple­cat, am plecat de unul singur. N-am vrut să fac o tabără sau un război. Când am plecat doar am anunţat că plec. După care, prietenii şi colegii mei, Codruţ şi Mistreţu, au venit şi mi-au propus să facem o nouă emisiune. Ei nu sunt cooptaţi, noi cooperăm.

 

Codruţ, ce te-a convins să i te alături lui Mihai?

C: M-a convins un lucru esenţial în toată cariera mea. Faptul că sunt con­vins că ceea ce scrie şi vizualizează el, tot ceea ce pune el pe hârtie, eu pot in­terpreta. Nu a existat niciun rol scris de el pe care eu să nu pot să îl dezvolt sau să îl cresc. Nu a existat vreo idee de-a lui pe care eu să nu o pot pune în practică. Şi de aici dezvoltăm Tanti Tănţica, Gogu din Paşcani, roluri care sunt pur şi simplu create, nu am copiat pe nimeni, nu ne-am dus imediat la OSIM să le înregistrăm…

 

RALUCA TĂMAȘ Foto DRAGOȘ BORCĂNEA

 

Stilist: SILVIA CRISTESCU Machiaj: IULIA FILIP Vestimentaţie Mihai: garderoba personală Vestimentaţie Codruţ: H&M, Ds Damat, Marks&Spencer şi garderoba personală

 

Continuarea în numărul de august al revistei VIVA!, la standurile de presă din 31 iulie.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton