Cum să decolorezi părul fără să îl arzi. Oamenii de știință au găsit soluția

 Stamen Diana
.

Oamenii de știință au găsit o modalitate prin care îți poți decolora părul fără să-l arzi. Femeile care aleg să-și schimbe nuanța părului știu cât de greu și cât de mult suferă părul lor atunci când aleg să-l decoloreze.

Vopsirea permanentă a părului implică mai multe componente chimice dure, care ajung să distrugă părul. Acestea pot fi: amoniacul, peroxidul sau parafenilendiamina. Aceste substanțe sunt cele care fac ca părul să-și piardă din strălucire și să devină uscat. De asemenea, aceste componente chimice pot duce și la reacții alergice.

Recent, o echipă de cercetători de la Universitatea Northwestern a descoperit o alternativă pentru decolorare, iar asta ar însemna un viitor strălucit pentru păr. Omul de știință Jiaxing Huang și echipa lui de cercetători au publicat un studiu în revista Chem, în care au ajuns la concluzia că s-ar putea folosi carbon natural negru și grafen, ca agenți de vopsire.

Experimentul lor a inclus sprițarea unei mostre de păr blond platinat cu soluție de grafen și apă, fiind periat, apoi lăsat să se usuce (fie prin natural, fie cu ajutorul căldurii). Rezultatul: păr natural negru.

Huang și echipa sa au constatat că noua culoare, care acoperă firul, mai degrabă decât penetrează, poate dura până la 30 de spălări, ceea ce îl califică din punct de vedere tehnic drept o alternativă permanentă de colorare. Această substanță netoxică este, de asemenea, anti-statică, antibacteriană – deci nu ar trebui să vă spălați părul atât des cum o faceți de obicei. Și ca un bonus: stratul de carbon conține un curent electric, ceea ce înseamnă că undeva în viitorul apropiat, veți putea purta accesorii de păr schimbatoare de culoare controlate de o sursă de LED-uri, potrivit refinery29.com.

Desigur, există și câteva neplăceri, în prezent, acest colorant de grafen funcționează numai pentru vopsirea părului negru sau șaten.

FOTO: Pinterest

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton