Cele mai frumoase rochii de mireasă din familiile regale

.

Nunţile cu fast au suscitat dintotdeauna interes, poveştile cu prinţi, prinţese şi castele, încheiate cu sintagma „şi au trăit fericiţi… fascinând zeci de generaţii. Dar şi mai mult au fascinat rochiile de mireasă purtate de capetele încoronate.

La ora la care revista noastră a plecat spre tipar, cea mai aşteptată nuntă a anului, cea dintre Prinţul Harry şi actriţa Meghan Markle, încă nu avusese loc, altfel suntem convinşi că rochia de mireasă purtată de actriţă ar fi fost şi ea pe un loc fruntaş în topul nostru. Întâmplarea face că prima în preferinţele noastre este tot o rochie purtată de o actriţă, care, la fel ca Meghan, s-a căsătorit cu un prinţ.

GRACE KELLY
În luna aprilie 1956, actriţa Grace Kelly se mărita cu Prinţul Rainier al III-lea de Monaco, devenind Prinţesa Grace. Au trecut 62 de ani de atunci, însă superba rochie purtată de actriţă în ziua nunţii sale este încă prima în top, în pofida modei schimbătoare, arătând la fel de şic şi de elegantă ca în ziua în care a fost purtată şi continuând să inspire mii de viitoare mirese. Rochia lui Grace, creată de designerul Helen Rose, a fost un cadou din partea studiourilor Metro Goldwyn Meyer şi se spune că a fost cusută de 36 de croitorese din peste 27 de metri de dantelă belgiană vintage şi 128 de metri de mătase, tafta şi tul, ideea aparţinându-i unui costumier premiat cu Oscar. Totul, începând cu brâul lat care marchează talia şi încheind cu voalul şi tiara elaborată, arată extrem de spectaculos şi feminin.

KATE MIDDLETON
Deşi de la nunta dintre Kate Middleton şi Prinţul William au trecut 7 ani, modelul simplu şi elegant al rochiei de mireasă a actualei Ducese de Cambridge continuă să fie unul dintre cele mai căutate, motiv pentru care brandul H&M chiar a scos recent o rochie similară, evident, la un preţ accesibil. Superba rochie din dantelă franţuzească şi scoţiană lucrată manual, în valoare de 250.000 de lire, creată de Sarah Burton, de la Casa Alexander McQueen, este considerată o dovadă a măiestriei britanice, combinaţia dintre mătase, cristale şi perle de la poalele rochiei fiind fascinantă, la fel ca şi dantela ţesută de mână. Secretul stă în aspectul aparent simplu al rochiei, însă detaliile fac diferenţa. Iar tiara din aur alb, bătută cu diamante, pe care Regina i-a împrumutat-o lui Kate pentru ziua nunţii, completează perfect ţinuta.

PRINŢESA DIANA
Până pe 29 iulie 1981, ziua nunţii cu Prinţul Charles, rochia de mireasă a Prinţesei Diana a fost un mister pentru toată lumea, niciun detaliu nefiind dat publicităţii, dar aşteptarea a meritat. Rochia din tafta a Dianei a fost toată un… exces, de la mânecile extrem de bufante la trena interminabilă, dar, cu toate acestea, continuă să fie una dintre cele mai frumoase rochii de mireasă din istorie. Cei 8 metri de trenă au încăput cu greu în caleaşca ce îi transporta pe miri spre Westminster Abbey, iar odată ajunşi la destinaţie, rochia a afişat semne de oboseală, şifonându-se puţin, însă invitaţii nu au observat acest detaliu minor. Nici nu aveau cum, pentru că cele 10.000 de perle şi bucăţile de dantelă Carrickmacross, ce aparţinuseră cândva Reginei Maria I a Angliei, cusute pe rochia Dianei îţi luau ochii. Dacă la asta adăugăm pantofii, la care s-a lucrat luni de zile – pe care au fost aplicate 542 de paiete şi 132 de perle în formă de inimă –, şi vălul, mai lung decât trena, pentru care s-au folosit 123 de metri pătraţi de tul, tabloul este complet!

PRINŢESA SOFIA
Nunta dintre Prinţul Carl Philip al Suediei şi Sofia Hellqvist, un fost model şi star de reality show-uri, a fost una destul de contestată, din cauza trecutului tulbure al miresei, care cândva pozase nud în reviste pentru bărbaţi, însă cu un singur lucru toată lumea a fost de acord – rochia de mireasă creată de designerul suedez Ida Sjostedt era superbă. Simplă, cu mâneci din dantelă şi nu foarte decoltată, rochia i-a complimentat perfect trupul Sofiei, dându-i un aer aproape virginal. Doar tatuajul de pe spatele gâtului, ce a fost lăsat descoperit din cauza coafurii, mai amintea cumva de trecutul neliniştit al prinţesei.

REGINA ELISABETA A II-A
Cu şase ani înainte de încoronare, pe 20 noiembrie 1947, Elisabeta a II-a, pe atunci Prinţesă, şi Philip Mountbatten şi-au unit destinele. Rochia de mireasă a celei care conduce destinele Marii Britanii de 66 de ani a fost o adevărată operă de artă, cu atât mai mult cu cât, fiind la scurt timp după ieşirea din război, când totul era raţionalizat, Elisabeta a II-a a trebuit să strângă cupoane pentru a-şi procura materialul! Pentru a-i da mai multă strălucire, designerul Norman Hatnell a folosit broderie cu fir metalic, materialul fiind decorat cu 10.000 perle. Rochia a fost creată din mătase importată din China, iar trena de 4,5 m a fost inspirată de pictura „Primavera a lui Botticelli, florile brodate pe ea reprezentând un simbol al renaşterii şi al dezvoltării Angliei după război. În pofida simplităţii sale, rochia Elisabetei a II-a este una dintre cele mai frumoase din istoria regalităţii, iar detaliul care îi dă valoare este culoarea, Hatnell alegând ivoriul în locul clasicului alb.

Grace Kelly și Prinţul Rainier al III-lea, în 1956Grace Kelly și Prinţul Rainier al III-lea, în 1956

FOTO: Northfoto, Hepta 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton