Andreea Bănică şi Sofia - The Summer Side of Life

 Florentina Liutic
.

În urmă cu câţiva ani, tot într-o vară, intram în casa Andreei pentru prima şedinţă foto alături de fiica ei, Sofia. Am ales să repetăm experienţa, de data aceasta la mare, unde artista ne-a povestit despre cei cinci ani de când e mamă şi cei 20 de când e îndrăgostită de acelaşi bărbat.

 

Andreea-Banica-si-Sofia2

 

Cercetam cu privirea faleza din Mamaia, când, deodată, văd în depărtare o femeie blondă, vo­luptuoasă, cărând după sine un uriaş troller galben fosforescent. Mi-a fost clar că am găsit ceea ce căutam. Ştiam că în acel troller se află marea pasiune a Andreei: multe perechi de pantofi, pe care am rugat-o să le aducă, just in case. Am prins-o într-o perioadă foarte plină, dar avea o energie ca din altă lume. „Am avut în Bucureşti două concerte, apoi duminică am ajuns la Reghin, m-am întors în Bucureşti la 6 dimineaţa, am dormit câteva ore şi apoi am plecat spre Eforie, a început să rememoreze ca pentru sine ultimele 48 de ore, în timp ce, stând picior peste picior, arbora cea mai frumoasă pere­che de bocanci Alexander McQueen. Gândul meu era la acei bocanci, gândul Andreei era la amandinele de la cofetăria din Eforie Nord (oraşul său natal), pe care urma să ni le aducă soţul şi impresarul ei, Lucian, împreună cu Sofia. Dar până au ajuns ei, noi am dezbătut atâtea subiecte, încât am ajuns să vorbim până şi despre prima ei garsonieră din Bucureşti, vopsită în galben şi albastru. Andreea este foarte sinceră şi volubilă. De pildă, în doar cinci minute de dialog, am aflat că a renunţat să-şi mai vopsească părul complet în favoarea unor şuviţe delicate „à la Gisele Bündchen, că şi-a făcut deja rezervare la un hotel din Londra pentru marile reduceri ale Crăciunului şi că, revenind la amandi­ne, într-o zi a mâncat patru. Pe de altă parte, am constatat că este extrem de directă, spune pe şleau ceea ce gândeşte, aşadar vei şti din primele cinci minute dacă te place sau nu.

Eram în plin proces de scanare a per­sonajului când am fost întreruptă de zgomotul unei uşi în pragul căreia a apărut o fetiţă angelică, ducând în mână un trandafir. Înainte să se oprească la cofetărie cu tatăl ei, Sofia intrase în grădina casei lor din Eforie pentru a-i alege o floare Andreei. La început a fost puţin reţinută, însă cum ne-am mutat pe malul mării, fetiţa a început să zâmbească în faţa aparatului ca şi cum pentru asta s-a fi născut.

 

Ai avut un weekend plin, dar nu aş spune că eşti obosită. Atât de rezis­tentă eşti?

Eu m-am născut obosită, aşa le spun tuturor. (râde) Nu ştiu de unde îmi iau rezerve, pe cuvântul meu că nu ştiu. Când am treabă sunt foarte focusată, aşa am fost mereu. Ştii, lumea mă întreabă pe Facebook „cum reuşeşti să fii şi acolo şi acolo? Aseară parcă erai la Reghin, cum ai ajuns la Constanţa?

 

De ce aceste eforturi? Ţi-ai permite să o laşi mai moale, nu?

Aşa este, mi-aş permite să stau acasă, dar nu pot. Eu mi-am dat seama că iu­besc prea mult oamenii, dacă nu sunt acolo sus, pe scenă, dacă nu cânt cu ei şi nu îi fac să se distreze, nu mă simt bine. Voi cânta şi la 60 de ani, voi fi ca Tina Turner, în fustă scurtă pe scenă. Eu îi mulţumesc lui Dumnezeu mereu pentru talentul cu care m-a înzestrat şi graţie căruia pot să fac această meserie frumoasă. Pe Sofia o duc la biserică şi o învăţ să se roage, spunem rugăciuni, cântăm, dansăm.

 

Când nu ai concerte, te împarţi me­reu între Bucureşti şi Eforie?

Două, trei zile pe săptămână le petrec la Eforie în timpul verii. Apoi mă întorc în Bucureşti şi tot aşa.

 

 

OANA POPOIAG Foto IONUȚ STAICU

 

Stilist: SILVIA CRISTESCU

Machiaj: TRAVIATA PĂDURARU

Coafură: ROBERT BOTH (Studio Robert Both)

Vestimentaţie Andreea: Valentina Vidraşcu, Maria Lucia Hohan, H&M şi garderoba personală

Accesorii Andreea: Accessorize

Vestimentaţie şi accesorii Sofia: Bonpoint

Fotografiile au fost realizate la Caelia Beach. Mulţumim pentru sprijin!

 

Continuarea în numărul de august al revistei VIVA!, la standurile de presă din 31 iulie.

 

 

 

 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton