Anca Lungu, primul interviu despre noul iubit şi viaţa la Nisa. "N-am lăsat nimic important în urmă"

 Pirvu Cristina
.

Anca Lungu, primul interviu despre noul iubit şi viaţa la Nisa. Are doar 32 de ani și o putere incredibilă de a face schimbări radicale. Într-un moment în care nici măcar ea nu se aștepta, Anca Lungu a primit o surpriză colosală din partea destinului, care i-a scos în cale bărbatul pentru care… a renunțat la tot!

De aproape două luni locuiește cu el, la Nisa, iar momentul în care vor deveni părinți se apropie cu pași repezi, semn că… nu aduce anul ce aduce ceasul, după cum ea însăși spune. De la două mii de kilometri depărtare de casă, Anca Lungu a oferit primul interviu despre noua ei viață, în exclusivitate pentru VIVA!

A trecut mai mult de o lună de când ai renunţat la ştiri şi te-ai mutat la Nisa…Cum este viaţa acolo?

Să ştii că nu am simţit această schimbare ca pe o ruptură sau o renunţare. Pe cât de neaşteptată a fost pentru ceilalţi, pe atât de firească a fost pentru mine. Suntem în-totdeauna la doar o decizie distanță de o viață complet diferită. E în puterea noas-tră să schimbăm lucrurile și, după cum am mai spus, suntem singurii responsabili de fericirea sau nefericirea noastră. Am luat decizia fără să clipesc și sunt noro-coasă că nu am fost nevoită să aleg între carieră și familie. Cariera mea de jurnalist continuă la Nisa. Am deja zeci de povești nespuse care așteaptă să fie auzite. Este, de asemenea, partea cea mai interesantă și mai plină de satisfacții din punctul meu de vedere. Pentru moment, trăiesc într-o atmosferă continuă de vacanță. Este pentru prima dată în ultimii 15 ani când am parte de o astfel de perioadă. Mă bucur de ultimele săptămâni de sarcină, de vremea blândă, de mare și de fiica mea, Natalia, cu care nu am mai petrecut atât de mult timp de când era bebeluș. Timpul este diferit atunci când trăiești în acest fel. Mi-era teamă că ritmul în care alergam prin viață, atunci când eram la București, mi-a creat un soi de nevoie de a fi mereu ocupată. Dar nu!Îmi place să savurez. De aproape două luni, mă redescopăr și îmi place să trăiesc în tihnă!Cred că, atunci când nu simți nevoia de extraordinar, atunci când viața de zi cu zi este o bucurie, atunci te îndrepți într-o direcție bună.

Cum s-a acomodat fetița ta? Bănuiesc că o înscrii acolo la cursuri, că sunt multe formalități de făcut…

Natalia iubește marea și marea o iubește pe Natalia, deci nu este bucurie mai mare decât întâlnirea cu valurile din fiecare zi. E fericită că petrecem atât de mult timp împreună, că petrecem atât de mult timp în aer liber și începe deja să comunice cu ceilalți copii în noua limbă pe care a descoperit-o aici. Bineînțeles că va merge la grădiniță, am făcut deja formalitățile în acest sens, dar încercăm să-i facem trecerea cât mai lină și mai naturală posibil.

Mai ai doar două luni și vei deveni mămică pentru a două oară… Cum te simți, cum a fost sarcina până acum? Te-ai confruntat cu probleme?

Mă simt pregătită, deși a fost una dintre cele mai mari surprize din viața noastră, a amândurora. A fost o sarcină ușoară și fără probleme până acum. Totul s-a întâmplat atât de rapid și natural, încât cred că noul suflet pe care îl așteptăm e un plan al destinului care ne-a ales pe noi să-i fim părinți.

Anca, destinul ți-a pregătit o surpriză de zile mari atunci când l-ai întâlnit pe actua lul tău iubit… Erai pregătită să primești din nou iubirea?

Cred că destinul îți aduce în cale oamenii potriviți la momentul potrivit. E posibil ca planurile tale să difere, să crezi că ești nepregătit, până când întâlnești omul care îți spulberă toate îndoielile.

Cât de greu a fost să faci a legerea de a lăsa totul în urmă și de a începe o viață nouă?

imens, alegând ceea ce este, de fapt, mai aproape de sufletul meu. Apoi, dacă ne gândim la Prințesa Polonic, mutarea în sudul Franței este mai mult decât binevenită. De când am ajuns aici, mă bucur de diversitatea și calitatea ingredientelor, gătesc aproape zilnic și am început să postez noi rețete pe blog. E o bucurie să merg în piață, la cumpărături, sau în vreo livadă, de unde să-mi culeg singură lămâile pentru limonadă. Să fii food blogger într-un oraș ca Nisa este, cu siguranță, un super upgrade, mai ales în condițiile în care vreau să-mi îmbunătățesc cunoștințele culinare. În plan personal, nu pot spune că nu este greu să fii mai departe de prieteni și de familie. Frecvența cu care ne vedem este mai mică, dar asta presupune și timp de calitate mai bună, timp special dedicat întâlnirilor noastre, timp mult mai prețios. În concluzie, înăuntrul meu, lucrurile stau în felul următor: simt că nu am lăsat nimic important în urmă, tot ce aveam mai bun am luat cu mine, ca să-l fac și mai bun.

La scurt timp după naștere, îți vei relua meseria de jurnalist. Vei deveni corespondent Antena 1 la Nisa?

Exact!Acesta este planul. Dar nu știu cât de scurt va fi timpul. Asta depinde doar de noul membru al familiei și de nevoile lui. După nașterea Nataliei, m-am întors foarte repede la pupitrul știrilor, după mai puțin de trei luni. De data aceasta, voi face pasul atunci când copilul meu și cu mine vom fi pregătiți.

Eșți genul de persoană care-și face planuri? Cum îți vezi viața, de acum înainte? 

Este bine să ai un plan, este bine să ai și un al doilea plan, de rezervă, dar în același timp e bine să fii flexibil, să te adaptezi la ceea ce viața îți aduce. Lucrurile nu se întâmplă întotdeauna așa cum plănuim noi, și atunci e important să acceptăm situația și să modificăm planul în funcție de noile coordonate.

Îți lipsește ceva din România? Ce ți-a fost greu să lași în urmă?

A trecut prea puțin timp ca să simt dacă e ceva ce-mi lipsește. Cu siguranță îmi va fi dor de „acasă și cu siguranță voi reveni din când în când să-mi astâmpăr dorul. Oricât de independenți am fi, cred că legătura cu locul în care ne-am născut și am crescut rămâne una extrem de puternică.

Ai doar 32 de ani și o viață demnă de un film hollywoodian. Care a fost cel mai greu moment, pentru tine, până acum?

Nu știu dacă viața mea arată sau nu ca un scenariu de film, dar știu sigur că am trăit destule momente intense până acum, mai multe decât majoritatea femeilor de vârsta mea. Cred că, la mijloc, sunt curajul meu, optimismul și încrederea în mai bine. Atunci când îmi doresc ceva, lupt până la capăt, iar atunci când știu că nu se mai poate, o iau de la capăt. Cred că cel mai greu moment este atunci când realizezi că nu mai e nimic de făcut și că trebuie să o iei de la capăt.

Nu e ușor să treci printr-un divorț… Dar tu ai avut noroc și ai cunoscut iubirea, din nou, foarte repede. Ce sfat le dai femeilor singure și triste, care tocmai au ieșit dintr-o căsnicie sau o relație de lungă durată?

Sunt atât de mulți oameni în jurul nostru care își duc nefericirea ca pe o cruce, care își trăiesc drama până la capăt, imaginându-și că nu există ieșire sau cale de întoarcere, încât ceea ce aș vrea să-i amintesc unei astfel de femei, în cazul în care aș întâlni-o, e că a făcut deja un pas important și că e mult mai aproape de ceea ce își dorește. E o expresie veche pe care am auzit-o prima dată în copilărie, la pick up-ul la care ascultam povești: nu aduce anul ce aduce ceasul! Nu înțelegeam atunci pe deplin sensul acestor cuvinte, dar de curând l-am și trăit. Viața e surprinzătoare și-ți scoate în cale multe oportunități. Mai departe, tu ești cel care face alegerile și-și construiește destinul. Un sfat bun pentru femei, în general, un sfat de care am ținut și eu cont la rândul meu, este acela de a-și păstra independența, indiferent de întorsăturile vieții. Spun asta gândindu-mă la cât de multe femei nefericite aleg să stea într-o relație doar pentru că sunt dependente financiar. Altele dezvoltă o dependență emoțională și nici nu-și pot imagina că există viață după despărțire. Dar viața e o călătorie. Uneori, cu multe opriri. Și, dacă e nevoie să călătorim și pe apă, și pe uscat, atunci trebuie să schimbăm și mijlocul de transport, altfel nu vom ajunge în siguranță la destinație.

Ce-ți dorești cel mai mult, momentan?

Sănătate și înțelepciune!

Foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton