Ana Ularu – Octombrie cu emoţii

 Florentina Liutic
.

ana-ularu

 

După un bilet de avion schimbat şi o audiţie la Londra, a ajuns să joace alături de Bradley Cooper şi Jennifer Lawrence în filmul unui regizor de Oscar, ce va intra în cinematografe luna aceasta. Când îşi încheie replica pe platou, acasă o aşteaptă o altă poveste de dragoste, despre care ne-a vorbit într-una din puţinele conversaţii de acest fel.

 

Foarte greu am reuşit să ne strecurăm în programul infernal al Anei. După ce timp de o lună am tot schimbat data şedinţei foto pentru a ne adapta la imprevizibila sa agendă, m-am surprins privind cu emoţii uşa pe care speram ca, din clipă-n clipă, să intre. Înşirasem pe mai multe canapele rochiile spectaculoase prin care actriţa, după o idee proprie pe care nu o mai experimentase, avea să dea viaţă unei dive din epoca de aur a Hollywoodului. Cu un rucsac în spate, fără să întârzie nici măcar un minut, Ana „a păşit în Hollywoodul sclipitor direct din Al Doilea Război Mondial. Deşi extenuată, era foarte entuziasmată că la filmările din ziua aceea, pentru o producţie britanică a cărei acţiune e pla­sată în perioada războiului, învăţase să tragă cu puşca. Susanne Bier, regizorul premiat cu Oscar, i-a oferit în „Serena (unde e mama fiului nelegitim al lui Bradley Cooper) oportunitatea de a juca un personaj mai cald decât cele cu care ne-a obişnuit. „Serena va fi pre­zentat în premieră luna aceasta la Festi­valul de Film de la Londra, iar Ana se gândea să rămână fidelă stilului retro din shootingul nostru şi pe covorul roşu.

 

Eşti foarte ocupată, ne-a fost aproape imposibil să stabilim o şedinţă foto cu tine. De când trăieşti în acest ritm?

Cred că de doi ani, dar nu e o constantă. Unul din aspectele care dărâmă idealul acestei meserii e faptul că există discre­panţe uriaşe, fără vreun motiv clar, între perioadele în care lucrezi enorm − te împarţi între proiecte, încerci să plani­fici 20 de lucruri într-o zi şi realizezi că e inuman −, şi perioadele în care stai… şi stai… şi te cuprinde panica. În toţi anii de când lucrez (şi lucrez de la 9 ani) am trecut de zeci de ori prin amândouă variantele.

 

Cum se face? Cum ajungi să jociîntr-un film regizat de Susanne Bier, alături de Jennifer Lawrence şi Bradley Cooper?

În cazul meu, tot ce ajung să realizez profesional se face cu probe. Şi apoi cu multă muncă. Prima mea agentă, pe care o cunoscusem la momentul acela de o zi, m-a întrebat dacă sunt dispusă să îmi schimb biletul de avion de a doua zi şi să vin la Londra pentru o probă. Am acceptat, au urmat discuţii la 3 noaptea cu agenta de voiaj a Ancăi Ro­manescu (PR-ul/publicistul/îngerul meu salvator), şi a doua zi dădeam probă la Susanne Bier. M-a emoţionat foarte mult prezenţa ei, o adoram ca regizoa­re… dar când a fost vorba să lucrăm pro­priu-zis pe scene m-am repliat şi din fericire a fost bine. Asistenta directoarei de casting m-a condus apoi la ieşire şi mi-a spus că Susanne nu mai felicitase pe nimeni la audiţie până atunci. Dar nu aveam speranţe. La momentul respectiv nici nu ştiam cine e în distri-buţie. Eram doar foarte onorată de a fi cunoscut un regizor care îmi place.

 

OANA POPOIAG Foto IULIAN NAN

 

Continuarea în numărul de octombrie al revistei VIVA!, la standurile de presă din 1 octombrie.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton