Adina Alberts, chirurg estetician: ”Oricine își poate permite o cremă bună de față în loc de gene false și unghii cu gel”

 Oana Popoiag
.

După ce zilele trecute, într-o intervenție video pentru viva.ro, Adina Alberts a menționat că femeile trebuie să se îngrijească în permanență, cu sau fără copii, în social media au apărut o serie de reacții negative. Iată ce a publicat chirurgul estetician pe pagina sa de Facebook ca urmare a acestor reacții.

După ce chirurgul estetician Adina Alberts a specificat, în cadrul materialelor săptămânale pe care le realizează pentru viva.ro, că femeile trebuie să se îngrijească în permanență, cu sau fără copii, reacțiile nu au întârziat să apară în social media. Medicul a publicat pe Facebook un mesaj prin care clarifică situația, întărindu-și afirmația.

Adina Alberts, despre cum te poți îngriji eficient cu buget redus

'Ce am spus eu, întru-un interviu video, în urma cu câteva zile, folosind cel mai empatic și amabil ton din lume? Că o femeie trebuie să se îngrijească în permanență, pentru că dacă uităm de noi și ne delăsăm din comoditate sau indiferență, va veni ziua în care vom fi criticate că am făcut asta, poate chiar de către propriii noștri copii', așa își începe Adina Alberts textul care vine să tragă o concluzie asupra controversei create zilele acestea în social media.

Specialistul continuă prin a exemplifica modul în care o femeie se poate îngriji de propria frumusețe, chiar dacă resursele materiale sunt limitate: 'Eu nu voi putea fi niciodată de acord cu scuza am copii de crescut, nu mai am timp de mine'. Sau cu cealaltă scuză care mi-a fost aruncată în ochi zilele acestea, foarte des: n-am bani, nu-mi pot permite tratamente de întreținere'.Dragele mele, nu uitați de voi. Chiar dacă aveți griji zilnice cu familia, cu jobul, dacă resursele materiale nu sunt îmbelșugate, nu există scuză pentru delăsare. Oricine poate să mănânce mere sau pere în loc de pufuleți sau napolitane, o bucată de pește la cuptor în loc de mici și cârnați. Oricine își poate permite o crema bună de față în loc de gene false și unghii cu gel, poate să se dea jos din autobuz cu o stație înainte și să meargă pe jos în loc de abonament la o sală de sport, să viziteze un medic specialist măcar pentru un sfat în loc de un pachet de țigări pe zi. Un sfat de la un specialist, de genul unei creme potrivite, a unor manevre de îngrijire adecvate tenului propriu, chiar și banala tehnică de relaxare a ridurilor prin folosirea unor benzi de leucoplast, informațiile de acest gen nu costă mult.'

cine este Adina Alberts

Cine este Adina Alberts

De asemenea, medicul trece în revistă pașii pe care i-a parcurs pentru a ajunge la nivelul de pregătire de astăzi, subliniind faptul că, în anii de studenție,  ea însăși s-a confruntat cu neajunsurile: 'Am intrat la Facultatea de Medicină, Universitatea Carol Davila' din București, în perioada în care erau 12 concurenți pe un loc. În anii studenției împărțeam, cu prietena mea cea mai bună, o roșie și o felie de parizer în unele zile… deci știu ce înseamnă neajunsurile. Am dat sute de examene până într-un final când, la 40 de ani, am obținut tot ceea ce trebuie să obțină un medic în România, în materie de grade profesionale, ca să se considere complet pregătit.Am lucrat la Spitalul de Urgență Floreasca' 10 ani, acolo am dobândit cele mai multe dintre cunoștințele teoretice și practice care m-au făcut chirurg. Am participat la multe congrese internaționale de specialitate, am lucrat cu mari specialiști din întreaga lume.

Nu e nevoie să vă mai spun cât muncește un tânăr ca să se formeze în profesia asta; oricare dintre dvs aveți un exemplu în apropiere și stiti ce viață are un tânăr medic în formare. În 2002 am pus bazele clinicii mele private. Am demarat afacerea într-o perioadă în care nimeni în România nu știa ce este „epilare laser'. Am scris zeci de materiale, am facut informare în masă, am pus bazele culturii pentru frumusețe'. Am adus la îndemâna romancelor tehnicile inovative care erau de mare succes deja în străinătate. Sunt autoarea unui numar impresionant de articole pe diverse teme de medicină estetică. Am declarat public, de foarte multe ori, și am condamnat cu fermitate exagerările pe care unii dintre colegii mei le fac, am condamnat monstruozitățile' care se plimbă, din păcate, printre noi astăzi. Nimeni nu a văzut vreodată ieșind din cabinetul meu vreo persoană care să aiba măcar o trăsătură exagerată în vreun fel.

Am 49 de ani, sunt soție și mamă a unei fetițe de 3 ani. Sunt o ființă reală, nu sunt o creație a motoarelor media mondene. Am o experiență profesională și de viață de care sunt foarte mândră și pe care am început să o împărtășesc public atunci când dvs mi-ați cerut să fac asta. Aceasta este cartea mea de vizită!'

Foto: arhiva VIVA!

Citește și:

Programul nunţii Principelui Nicolae cu Alina Binder. Invitaţii sunt aşteptaţi la biserică

Simona Halep a împlinit 27 de ani. Gheorghe Hagi i-a trimis primul mesaj

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton