Adela Popescu a povestit abia după un an chinul prin care a trecut atunci când l-a născut pe fiul ei: „Nu mai pooot!”

 Popescu Alexandra
.

A trecut un an de când Adela Popescu și Radu Vâlcan sunt părinții lui Alexandru, iar abia acum Adela a avut curajul să povestească prin ce a trecut atunci când a venit pe lume micuțul.

Deși în zilele noastre majoritatea femeilor nasc prin cezariană din diferite motive, prezentatoarea de la „Vorbește lumea' a ales să nască natural. Însă venirea pe lume a lui Alexandru a luat-o prin surprindere pe Adela care până în momentul în care doctorii i-au  spus că va naște ea nu credea că a venit acel moment.

Eram pe terasa prietenilor noştri, cei ce urmau să devină naşii lui Alexandru, şi urmăream cu sufletul la gură meciul România-Franţa. De vreo două zile începusem să am nişte dureri de spate, dar care cedau la no-spa. În seara aceea însă se intensificaseră şi Anca Sultan, medicul meu, mi-a spus să o sun neapărat în cazul în care se îngroaşă gluma.

-Mă, iubire, am nişte dureri de spate ce vin ca nişte valuri. Cred că vreau la maternitate. Aşa, de control.

-Iubita, mergem, dar stai să se termine meciul.N

Va daţi seama că nici eu nu mă arcuiam de durere, deci nici el nu avea cum să creadă că a venit momentul. E drept că eram deja în 39 de săptămâni şi 4 zile, însă îmi imaginasem momentul ăsta în fel şi chip, dar niciodată aşa. Eram pregătită pentru dureri de burtă, nu de spate. Bănuiam că mai întâi mi se va rupe apa şi aşa voi înţelege că e cazul să zburăm la spital. În fine, nu credeam sub nicio formă că bebeluşul e pregătit. Nu în seara aceea', a povestit Adela Popescu pe blogul ei.

Ajunsă la meternitate, medicul de gardă i-a spus că va rămâne în spital, însă ea credea în continuare că nu va naște în acea zi. Cu toate astea a rămas peste noapte la spital, însă l-a trimis pe Radu acasă pentru că era convinsă că nu a venit momentul. Foarte degajată, a început să se uite la „The Good Wife' până când a început calvarul.

După nici jumătate de oră a început furtuna. Dureri cumplite de spate, jos de tot, cu o ritmicitate de 3 minute între ele. Apăs butonul şi spun asistenţei că mă doare rău şi dacă e posibil să îmi facă un calmant.

-Domnişoară, durerile de naştere nu trec cu calmante.

-Ba trec, că eu nu nasc azi.

Mi-au făcut un calmant injectabil. Nimic. După o vreme intravenos. Nimic. Mi-am dat seama că se apropie. Problema era că aparatul de monitorizat nu era de acord cu noi. Contracţiile erau mici, dilataţia zero, eu simţeam 100. Mă internasem la 01:00 şi 4:00 dimineaţa mă găsea chircită de durere.

-Domnişoară, o sunăm pe Anca.

-Nu, nu, mai lăsaţi-o să doarmă că a fost de garda toată ziua şi oricum eu tot nu cred că nasc azi.

Asta în cele 3 minute cât era bine între durerile înfiorătoare pe care le simţeam. Medicul de gardă a venit să mă vadă şi a costatat că mi se rupsese apa, însă nu aveam deloc dilataţie.

-Cum??? Dar eu nu mai pooot! Plângeam şi nu înţelegeam ce să întâmplă.

Am pus mâna pe telefon şi l-am sunat pe Radu.

-Iubireee, nu mai pooot! Durerile sunt cumplite, nu pot nici să respir. Vino repede!

A venit şi Anca', a mai mărturisit Adela.

5 ore de chin și dilatația era abia 1. Durerile erau puternice la un interval de timp din ce în ce mai scurt.

Copilul e bine?

-Da, copilul e bine.

-Atunci nu fac cezariană.

Mărturisesc că gândul acesta mi-a dat târcoale de la un punct încolo, dar mi-am promis că voi face asta doar dacă puiul ar avea de suferit altfel. Se făcuse 7 dimineaţa, eu eram aproape leşinată'.

La ora 8 i s-a administrat epidurala și pentru scurt timp a scăpat de dureri. După două ore dilatația ajunsese la 8. Radu a vrut să asiste la nașterea fiului său, însă nu a suportat să o vadă pe Adela în acea stare și a ieșit plângând din salon. Când durerile au devenit din nou puternice, a venit momentul când trebuia să nască.

După trei contracţii a venit. Un urlet puternic a fost primul semn că totul e bine cu puiul meu. Mi-a fost pus pe piept. Plângeam în hohote. Dragostea mea, dragoste mea… După puţin timp mi l-au luat. Va rog, aveţi grijă de el! Notă 10, Alexandru! Pe 11.06 la ora 11:06 venea pe lume inima mea'.

Deși orele de travaliu au fost un calvar pentru Adela, am întrebat-o în cadrul unui interviu pentru Viva! dacă ar mai naște din nou natural. Răspunsul ei a fost un „da' categoric. Vedeta mi-a povestit că a doua zi după ce a născut se simțea foarte bine, mergea pe picioarele ei și chiar putea să îl țină pe cel mic în brațe.

Alexandra Popescu

Foto: Facebook

Citește și:

Adela Popescu și Radu Vâlcan – cuplul serii de la Viva Party 2017

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton