Rețetă gutui murate. Datorită conținutului ridicat de vitamine, gutuia este consumată de multe persoane. Pe lângă asta, gospodinele fac în fiecare toamnă preparate pentru iarnă, fie că e vorba de compot sau dulceață. Astfel, astăzi, noi îți propunem o rețetă de gutui murate. Este ușor de făcut și ai nevoie de doar câteva ingrediente.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă gutui murate. Gutuia poate fi mâncată atunci când este coaptă sau poate fi servită cu zahăr. De asemenea, este folosită la marmelade și compot sau poate fi coaptă în cuptor. Puternica ei aromă o face să fie un bun complement pentru unele prăjituri.
Rețetă gutui murate. Conținutul ei nutritiv este mic, însă are totuși vitamine și minerale: potasiu și vitamina C. Gutuia mai conține și importante cantități de fibră, are proprietăți dezinfectante și favorizează eliminarea acidului uric. Ceaiul din frunze uscate este folosit în caz de insuficiență cardiacă, dar și în bolile de ficat.
Citește și: Rețetă varză nouă călită.Este fragedă și perfectă cu costiță
Citește și: Rețetă de tartă cu căpșuni.Cel mai gustos desert
Citește și: Rețetă de pilaf cu carne de pui.
Citește și: 3 rețete ușoare de vară.
Rețetă gutui murate. Ingrediente
- 3 kilograme de gutui
- 9 linguri de sare
- 2,5 l de apă
- 700 de ml oțet
- piper boabe
- muștar boabe
- foi de dafin
Rețetă gutui murate. Mod de preparare
- Se taie fiecare gutuie în bucățele mici. Se vor pune toate într-u bol peste care vei pune cele 9 linguri de sare și se lasă pentru 3-4 ore.
- După ce au trecut cele 4 ore, scurgi zeama din gutui și începi să pregătești totul pentru a le băga la borcane.
- Astfel, pui la fiert cei 2 litri jumătate de apă, 700 de ml de oțet, piperul boabe, muștarul boabe și foile de dafin. Când dă în clocot, oprești focul.
- Pui în borcane gutuile tăiate și deasupra adaugi lichidul obținut.
- Se capsează bine borcanele și se vor depozita într-un loc ferit de razele soarelui.
- Îl poți servi iarna, întrucât este un preparat care te duce cu gândul imediat la perioada caldă.
sursă foto- Pixabay