Cătălin Tolontan, despre Elena Udrea pe coperta VIVA!

 Alina Dan
.

'Suntem jurnaliști și când vă convine ceea ce publicăm și când nu. O explicație la fotografiile din VIVA cu Elena Udrea', așa titrează Cătălin Tolontan pe blogul său. Este reacția jurnalistului la controversa generată de publicarea pe coperta și în paginile numărului din septembrie al revistei VIVA! a unor fotografii cu Elena Udrea însărcinată în 7 luni.

Cătălin Tolontan coordonează, în Grupul Ringier România, publicațiile 'Gazeta Sporturilor' și 'Libertatea' și, pentru câțiva dintre cunoscuții săi, asocierea cu revista VIVA! pare de neînțeles. Jurnalistul explică, pe larg, în editorial, de ce a ales să aibă o poziție publică referitor la acest subiect:

'Scriu aceste rânduri în ziua în care revista VIVA publică pe copertă o fotografie cu Elena Udrea însărcinată.
VIVA e o publicație Ringier.
Coordonez Gazeta Sporturilor și Libertatea, nu revistele Ringier, dar am știut că redacția VIVA a obținut acest pictorial.
Mi s-a părut o idee bună și la fel mi se pare și acum.

Vreți să mă judecați? Foarte bine, e dreptul vostru și am luptat mereu pentru el, dar ascultați până la capăt', scrie Cătălin Tolontan pe tolo.ro.

Acesta continuă cu exemple istorice cel puțin la fel de controversate și subliniază că, din punctul său de vedere, 'Revistele din toată lumea nu judecă, revistele expun și relatează. (…) Dar coperta nu a fost privită ca un pact cu diavolul, ci drept ceea ce este: o copertă de revistă! Adică o comprimare imperfectă a lumii, fie că ea place sau nu.'.

Ar fi publicat Cătălin Tolontan fotografiile dacă ar fi fost redactorul șef al revistei VIVA!?

'Nu eu conduc VIVA, nu răspund, așa cum am spus la început, decât de ziarele Ringier, de Gazeta Sporturilor și de Libertatea.
Dar aș fi publicat fotografiile și interviul dacă aș fi fost în locul redactorului-șef', spune acesta.

În final, jurnalistul amintește din nou despre libertatea de exprimare și despre libertatea presei și concluzionează:

'Aici e vorba despre un principiu care ne ține împreună ca lume democratică: și când vă place ce descoperim și când nu, noi suntem mesagerii.

Nimic nu se clădește dacă vă aducem numai ceea ce vă convine și vă ascundem restul.

Suntem în regulă tocmai pentru că nu gândim toți la fel și pentru apărarea acestei idei merită să ne contrazicem.

Vor curge zeci, sute și mii de mesaje negative, de critici și de suspiciuni. Dar asta e meseria noastră, rămânem aceiași.

Mulțumim!'

*********

Revista VIVA! a realizat un demers jurnalistic, care răspunde în primul rând întrebărilor legate de veridicitatea sarcinii Elenei Udrea. Pictorialul și interviul cu Elena Udrea, condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în România și fugară în Costa Rica nu servesc niciunui alt interes, în afara celui public și al publicului. Revista VIVA! nu a plătit și nu a primit bani pentru acest subiect.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton